Blogolj!

Fidesz-KDNP: Botka László át akarta vágni az embereket

A kormánypártok szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje át akarta vágni az embereket és hazugságokat közölt valós vagyoni viszonyairól.

Hollik István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy az elmúlt hetekben több kérdést is feltettek Botka Lászlónak, mert arra lehetett következtetni, hogy bizonyos elemeket kihagyott a vagyonnyilatkozatából. A kormánypárti politikus szerint ha valaki miniszterelnök akar lenni, akkor az a minimum, hogy a saját vagyoni viszonyairól a valóságnak megfelelően beszámoljon. Ha valaki miniszterelnök-jelöltként még arra sem képes, hogy egy vagyonnyilatkozatot helyesen töltsön ki, akkor hogyan lehetne elvárni tőle, hogy egy országot el tudjon vezetni? - firtatta.

Hollik István azt mondta, amikor feltették a kérdéseiket csak annyit akartak, hogy a magyar emberek megtudják végre, mekkora Botka László valós vagyona. Azonban semmilyen választ nem kaptak, így egyértelművé vált, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje "át akarta vágni az embereket, és hazudik a valós vagyoni viszonyairól".

A KDNP-s politikus rámutatott: Botka László nem adott magyarázatot, és úgy látszik, nem is érzi, hogy meg kellene magyaráznia, miért maradt ki a vagyonnyilatkozatából a 10 milliós luxusnyaralás, a több milliós órák, s egy nagyméretű tóparti telek. Kiderült az is, hogy a családja tulajdonában van egy legalább 25 milliós dzsip - közölte Hollik István, aki kitért arra is, hogy eközben az ellenzéki politikus és az MSZP épp most folytat kétszínű kampányt a gazdagokról és az igazságosságról.

Kérdésre Szilágyi György jobbikos politikus hétfői parlamenti bekiabálásáról azt mondta: nem fér bele a parlamentarizmus kereteibe, hogy egy képviselő egy másik képviselőtársát fizikai erőszakkal fenyegesse. Hogyan lehetne egy olyan képviselőben megbízni, aki egy háromperces államtitkár beszédtől ilyen indulatba jön? - kérdezte. Jelezte: őszinte bocsánatkérést várnak, mert csak egy vicceskedő hangzott el Szilágyi Györgytől, s várják Vona Gábor pártelnök határozott válaszát is az ügyről. Megjegyezte: szerintük az lenne a megfelelő lépés, ha Szilágyi György visszaadná a mandátumát, de erre láthatóan nincs fogadókészség a Jobbikon belül. Hollik István információi szerint a házbizottságban egyelőre nem született döntés, a kormánypárti képviselők, a házelnökkel együtt határozott szankciót javasoltak, de a Jobbik nem nyilatkozott egyértelműen, s az ellenzéki párt végső döntését meg akarják várni. 

Arról, hogy szerdán kezdődik a kvótaper azt mondta: ítélet ma még nem születik, de az biztos, hogy a kvótával összefüggő küzdelem fontos, s nem utolsó állomásáról van szó. Első körben arról szól a per, hogy 1300 migráns betelepítését akarja Brüsszel Magyarországra kényszeríteni, ugyanakkor ismert, ez a betelepítés első lépése lenne, hiszen létszámkorlát nélküli programot akarnak kötelezővé tenni. Kijelentette: nem szabad engedni, hogy Brüsszel kivegye a kezünkből a jogot, kivel akarunk együtt élni.

A kormánypárti politikust kérdezték arról is, hogy Perkátán Horthy Miklósnak szobrot állítanának, erről azt mondta: a törvények nem tiltják, tenni ellene nem tudnak, ugyanakkor az nem szerencsés, ha egy olyan valaki kap szobrot, aki együttműködött a nácikkal, és a mai napig nem tisztázott hogyan és milyen motivációkból.

Arra, hogy az I. kerületi polgármester két szolgálati autót kapott, miközben 200 méterre lakik a hivatalától, úgy reagált: ez önkormányzati ügy, s adott esetben helyben kell megvizsgálni. Az az általános álláspont, hogy zéró tolerancia van a Fideszben és a KDNP-ben, s ha bármilyen korrupciógyanús vagy felesleges beruházás valósul meg, azt ki kell vizsgálni - rögzítette.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38086/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,MSZP,vagyonnyilatkozat
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

A kamuvideósok tovább támadják Magyarország védekezését

2020.07.02. 18:55
Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos alulmúlhatatlan „álompárosa” volt a soros a koronavírus-járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés szocialista …

Belső vizsgálat indul az MSZP-ben az álmentős videó miatt

2020.06.10. 09:05
Lesz vizsgálat és felelősségrevonás a pártban a botrány miatt - mondta Szakács László, az MSZP elnökhelyettese az ATV Start című műsorában. Elmondta az MSZP-ben egy …

Nem hazudtolta meg magát Ujhelyi

2020.06.06. 22:10
Hiába van hétvége, a szocialisták pofázógépe nem pihen, most is jó sok marhaságot hordott össze.

Fidesz: az EU nem adott forrást a koronavírus elleni védekezésre

2020.03.27. 18:50
A kormánypárt szerint nincs új a nap alatt: hazudik az MSZP.

Felháborító, hogy luxuskörülmények között élnek a Szeviép-vezérek!

2020.03.10. 04:40
A Botka László vezette balliberális szegedi önkormányzat „házi kedvenc cége” mintegy 500 vállalkozót nem fizetett ki – emlékeztetett a Fidesz a …

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

2020.02.25. 15:15
1947-ben ezen a napon vitték el a szovjet csapatok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a Szovjetunióba, ahol nyolc évet töltött fogságban. A politikus letartóztatása és fogvatartása az első …

Szabó Bálint: ki kell borítani végre a szegedi bírósági bilit!

2020.02.08. 06:00
Ha valahol ténylegesen és látványosan sérül a jogállamiság, az egy balliberális polgármester városában, a hozzá kötődő bírósági vezetők és bírók …

Ittasan vezetett a szocialista politikus, az ellenzék szerint csak "kis baki" történt

2020.01.29. 08:25
Horváth Tamás a helyi gimnázium báljáról tartott hazafelé, mikor a rendőrök megállították. Az …

Trükkös: Botka beszállítója tárgyalja Botka ügyvédjének büntetőperét

2020.01.16. 10:40
A PestiSrácok.hu újabb elképesztő összeférhetetlenséget bukkant a Szegedi Törvényszéken.

Ezeket a cikkeket olvastad már?