Blogolj!

Fidesz-KDNP: Botka László át akarta vágni az embereket

A kormánypártok szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje át akarta vágni az embereket és hazugságokat közölt valós vagyoni viszonyairól.

Hollik István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy az elmúlt hetekben több kérdést is feltettek Botka Lászlónak, mert arra lehetett következtetni, hogy bizonyos elemeket kihagyott a vagyonnyilatkozatából. A kormánypárti politikus szerint ha valaki miniszterelnök akar lenni, akkor az a minimum, hogy a saját vagyoni viszonyairól a valóságnak megfelelően beszámoljon. Ha valaki miniszterelnök-jelöltként még arra sem képes, hogy egy vagyonnyilatkozatot helyesen töltsön ki, akkor hogyan lehetne elvárni tőle, hogy egy országot el tudjon vezetni? - firtatta.

Hollik István azt mondta, amikor feltették a kérdéseiket csak annyit akartak, hogy a magyar emberek megtudják végre, mekkora Botka László valós vagyona. Azonban semmilyen választ nem kaptak, így egyértelművé vált, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje "át akarta vágni az embereket, és hazudik a valós vagyoni viszonyairól".

A KDNP-s politikus rámutatott: Botka László nem adott magyarázatot, és úgy látszik, nem is érzi, hogy meg kellene magyaráznia, miért maradt ki a vagyonnyilatkozatából a 10 milliós luxusnyaralás, a több milliós órák, s egy nagyméretű tóparti telek. Kiderült az is, hogy a családja tulajdonában van egy legalább 25 milliós dzsip - közölte Hollik István, aki kitért arra is, hogy eközben az ellenzéki politikus és az MSZP épp most folytat kétszínű kampányt a gazdagokról és az igazságosságról.

Kérdésre Szilágyi György jobbikos politikus hétfői parlamenti bekiabálásáról azt mondta: nem fér bele a parlamentarizmus kereteibe, hogy egy képviselő egy másik képviselőtársát fizikai erőszakkal fenyegesse. Hogyan lehetne egy olyan képviselőben megbízni, aki egy háromperces államtitkár beszédtől ilyen indulatba jön? - kérdezte. Jelezte: őszinte bocsánatkérést várnak, mert csak egy vicceskedő hangzott el Szilágyi Györgytől, s várják Vona Gábor pártelnök határozott válaszát is az ügyről. Megjegyezte: szerintük az lenne a megfelelő lépés, ha Szilágyi György visszaadná a mandátumát, de erre láthatóan nincs fogadókészség a Jobbikon belül. Hollik István információi szerint a házbizottságban egyelőre nem született döntés, a kormánypárti képviselők, a házelnökkel együtt határozott szankciót javasoltak, de a Jobbik nem nyilatkozott egyértelműen, s az ellenzéki párt végső döntését meg akarják várni. 

Arról, hogy szerdán kezdődik a kvótaper azt mondta: ítélet ma még nem születik, de az biztos, hogy a kvótával összefüggő küzdelem fontos, s nem utolsó állomásáról van szó. Első körben arról szól a per, hogy 1300 migráns betelepítését akarja Brüsszel Magyarországra kényszeríteni, ugyanakkor ismert, ez a betelepítés első lépése lenne, hiszen létszámkorlát nélküli programot akarnak kötelezővé tenni. Kijelentette: nem szabad engedni, hogy Brüsszel kivegye a kezünkből a jogot, kivel akarunk együtt élni.

A kormánypárti politikust kérdezték arról is, hogy Perkátán Horthy Miklósnak szobrot állítanának, erről azt mondta: a törvények nem tiltják, tenni ellene nem tudnak, ugyanakkor az nem szerencsés, ha egy olyan valaki kap szobrot, aki együttműködött a nácikkal, és a mai napig nem tisztázott hogyan és milyen motivációkból.

Arra, hogy az I. kerületi polgármester két szolgálati autót kapott, miközben 200 méterre lakik a hivatalától, úgy reagált: ez önkormányzati ügy, s adott esetben helyben kell megvizsgálni. Az az általános álláspont, hogy zéró tolerancia van a Fideszben és a KDNP-ben, s ha bármilyen korrupciógyanús vagy felesleges beruházás valósul meg, azt ki kell vizsgálni - rögzítette.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38086/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,MSZP,vagyonnyilatkozat
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tóbiás távozik a Tisztelt Házból

2019.10.16. 14:35
November elsejétől új tag érkezik a szocialisták országgyűlési válogatottjába.

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

MSZP: Mesterházy megúszta, maradhat

2019.03.05. 12:10
A szocialisták ugyanis megszüntették a volt pártelnökükkel szembeni eljárást.

Korrupcióinfó: szabálytalan lakásértékesítés miatt jelentik fel Márki-Zayt

2019.02.28. 16:05
A Fidesz szerint a polgármester szocialista bizalmasának lánya áron alul, a közgyűlést megkerülve vásárolt meg egy főtéri ingatlant a …

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Botka menekül a Szeviép-ügy kivizsgálása elől

2018.12.21. 14:55
A kormánypártok szerint a szegedi szocialista városvezetésnek takargatnivalója van a Szeviép-ügyben, ezért nem járult hozzá a vizsgálóbizottság felállításához.

Újra erőszakos rendbontók balhéztak a Kossuth téren

2018.12.13. 21:05
Többórányi vonulás után a Kossuth térről a Kossuth térre érkezett vissza pár ezer tüntető. Csütörtök estre is kitört a balhé: füstgránáttal és petárdákkal dobálták a …

Hasít a Fidesz – hárommillió szavazó a kormánypárt mellett

2018.12.04. 09:15
Két százalékkal növekedett a kormánypártok szavazóinak aránya októberről novemberre, a Jobbik tábora pedig ugyanennyivel csökkent – ezt mérte a Nézőpont Intézet.

Szabó Bálint: Botkát bilincsben viszik el a Szeviép-ügy miatt

2018.11.27. 11:55
A károsultakat képviselő jogász feljelentést tett Botka László és Ujhelyi István ellen a Szeviép-ügyben.

Haláltusa – az MSZP útján jár a Jobbik

2018.10.09. 08:45
A politikai lemorzsolódás miatt a párt egy pillanat alatt elveszítheti szavazóit – véli az elemző.

Ezeket a cikkeket olvastad már?