Blogolj!

Kormány: Félrevezető az Európai Bizottság nemzeti konzultációról szóló állásfoglalása

A kormány messzemenőkig félrevezetőnek tartja az Európai Bizottság nemzeti konzultációról közzétett állásfoglalását, ezért saját állásfoglalást ad ki, amelyben kulcsfontosságú tényekre emlékezteti a bizottságot - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a kormány üdvözli, és fontosnak tartja, hogy a brüsszeli testület is kifejti a véleményét az egyes kérdésekről, azonban véleménye szerint az állásfoglalás messzemenőkig félrevezető, mert alapvető tényeket hallgat el, vagy ferdít el. Ezért a kabinet részletes állásfoglalást tesz közzé az egyes konzultációs témákról, és olyan kulcsfontosságú tényekre emlékezteti az Európai Bizottságot, amelyek a brüsszeli állásfoglalásból kimaradtak.

A http://www.kormany.hu/hu/hirek/nemzeti-konzultacio-kormanyzati-reakcio-az-europai-bizottsag-allasfoglalasara linken elérhető állásfoglalásból a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye kiemeli: miközben a Bizottság állítása szerint az energiapiaci liberalizáció árcsökkenéshez vezet, az uniós országokban 2010 és 2015 között átlagosan 20 százalékkal nőtt az áram ára, a gázé pedig 25 százalékkal. "Brüsszel most kivenné az áramár meghatározásának jogát a tagállamok kezéből, ezért kell megvédeni a magyar rezsicsökkentést" - írják.

A közlemény szerint miközben az Európai Bizottság maga is elismeri, hogy első körben 1300 bevándorlót akar Magyarországra telepíteni, addig állásfoglalásában hallgat arról, hogy létezik egy felső létszámküszöb nélküli javaslat is a bevándorlók elosztására. "Nem engedhetjük, hogy mások döntsék el helyettünk, hogy kivel éljünk együtt" - fogalmaz a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

Hangsúlyozzák, hogy a kormány az Európai Bizottság támadásai ellenére is fel fog lépni a "migránsbiznisz" ellen, mert nem tartja elfogadhatónak, hogy külföldről pénzelt aktivistacsoportok pereket indítsanak Magyarország ellen, kihasználva az elhibázott uniós szabályozást. Ennek költségeit ugyanis a magyar adófizetőknek kellene kifizetniük - teszik hozzá.

A közlemény szerint a kormány az adópolitika terén is fellép az ellen, hogy Brüsszel túlterjeszkedjen hatáskörein. Az Európai Bizottság kifogást emelt az internetáfa csökkentése ügyében, és csak 2015-ben háromszor függesztett fel adózással kapcsolatos kormányzati intézkedést, valamint a társasági adó hazai csökkentését is kemény nemzetközi támadások érték. Ezek a támadások csak megerősítették a kormány azon szándékát, hogy hazai kézben tartsa az adópolitikát - áll a közleményben.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ rögzíti: Magyarország Európa pártján áll, egy erős Európáért dolgozik, és azért akarja megreformálni a brüsszeli politikát, hogy Európa továbbra is a világ legjobb helye maradhasson.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38084/pics/lead_800x600.jpg
betelepítés,Brüsszel,migráció,nemzeti konzultáció,rezsicsökkentés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Most jött: von der Leyen beadta a derekát a liberális „jogvédőknek”

2019.11.13. 20:35
Már nem olyan fontos számára az európai életmód védelme, inkább csak szeretné azt előmozdítani. Visszakozott, miután a baloldal és a libsik …

Migrációs krízis: a boszniai helyzet fokozódik

2019.11.13. 05:40
Sok ezren indulhatnak meg innen Nyugat-Európa felé.

Magyar katonák őrizhetik az iraki biztonságot

2019.11.13. 05:35
A kettő-négyszáz fős kontingens az Iszlám Állami nemzetközi harcban vállal fontos szerepet a következő két esztendőben is.

Kiderült, honnan érkeztek az essexi halálkamion áldozatai

2019.11.02. 05:45
A múlt heti szörnyű tragédiában 39 ember veszítette életét. Az első jelentésekkel szemben nem kínaiak.

Salvini a migránspártiak ellen, Budapesten Salvini mellett demonstráltak

2019.10.19. 18:20
Kétszázezres tömeg tüntetett Rómában a bevándorláspárti, baloldali kormány ellen Matteo Salvini vezetésével. Budapesten eközben szintén hatalmas …

Nemzetközi migrációs válságkezelő gyakorlatot tartanak Magyarországon

2019.10.17. 09:10
A Közép-európai Védelmi Együttműködés országai Magyarországon rendezik meg a Cooperative Security 19 (COOPSEC19) migrációs válságkezelési …

Egyre komolyabb a nyomás az Európába tartó főbb migrációs útvonalakon

2019.10.16. 19:15
Leginkább az Égei-tengeren emelkedett az illegális bevándorlók száma.

Több mint 240 illegális bevándorló érkezett Görögországba az elmúlt egy nap alatt

2019.10.12. 18:45
Több mint 240 migráns kelt át Törökországból Görögországba péntek óta – közölték a görög és az európai uniós …

Orbán: igazságtalanul nehéz harcot vívunk a jó ügyért

2019.09.21. 17:40
Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk – mondta miniszterelnökünk …

Szijjártó Péter: Európa-bajnok a gazdasági növekedésünk

2019.09.21. 09:30
Bevándorlásellenes és bevándorláspárti, alkalmas és alkalmatlan jelöltek között kell dönteni az önkormányzati választáson – foglalta össze október 13-a tétjét a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?