hirdetés
Blogolj!

Kormány: Félrevezető az Európai Bizottság nemzeti konzultációról szóló állásfoglalása

A kormány messzemenőkig félrevezetőnek tartja az Európai Bizottság nemzeti konzultációról közzétett állásfoglalását, ezért saját állásfoglalást ad ki, amelyben kulcsfontosságú tényekre emlékezteti a bizottságot - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a kormány üdvözli, és fontosnak tartja, hogy a brüsszeli testület is kifejti a véleményét az egyes kérdésekről, azonban véleménye szerint az állásfoglalás messzemenőkig félrevezető, mert alapvető tényeket hallgat el, vagy ferdít el. Ezért a kabinet részletes állásfoglalást tesz közzé az egyes konzultációs témákról, és olyan kulcsfontosságú tényekre emlékezteti az Európai Bizottságot, amelyek a brüsszeli állásfoglalásból kimaradtak.

A http://www.kormany.hu/hu/hirek/nemzeti-konzultacio-kormanyzati-reakcio-az-europai-bizottsag-allasfoglalasara linken elérhető állásfoglalásból a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye kiemeli: miközben a Bizottság állítása szerint az energiapiaci liberalizáció árcsökkenéshez vezet, az uniós országokban 2010 és 2015 között átlagosan 20 százalékkal nőtt az áram ára, a gázé pedig 25 százalékkal. "Brüsszel most kivenné az áramár meghatározásának jogát a tagállamok kezéből, ezért kell megvédeni a magyar rezsicsökkentést" - írják.

A közlemény szerint miközben az Európai Bizottság maga is elismeri, hogy első körben 1300 bevándorlót akar Magyarországra telepíteni, addig állásfoglalásában hallgat arról, hogy létezik egy felső létszámküszöb nélküli javaslat is a bevándorlók elosztására. "Nem engedhetjük, hogy mások döntsék el helyettünk, hogy kivel éljünk együtt" - fogalmaz a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye.

Hangsúlyozzák, hogy a kormány az Európai Bizottság támadásai ellenére is fel fog lépni a "migránsbiznisz" ellen, mert nem tartja elfogadhatónak, hogy külföldről pénzelt aktivistacsoportok pereket indítsanak Magyarország ellen, kihasználva az elhibázott uniós szabályozást. Ennek költségeit ugyanis a magyar adófizetőknek kellene kifizetniük - teszik hozzá.

A közlemény szerint a kormány az adópolitika terén is fellép az ellen, hogy Brüsszel túlterjeszkedjen hatáskörein. Az Európai Bizottság kifogást emelt az internetáfa csökkentése ügyében, és csak 2015-ben háromszor függesztett fel adózással kapcsolatos kormányzati intézkedést, valamint a társasági adó hazai csökkentését is kemény nemzetközi támadások érték. Ezek a támadások csak megerősítették a kormány azon szándékát, hogy hazai kézben tartsa az adópolitikát - áll a közleményben.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ rögzíti: Magyarország Európa pártján áll, egy erős Európáért dolgozik, és azért akarja megreformálni a brüsszeli politikát, hogy Európa továbbra is a világ legjobb helye maradhasson.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38084/pics/lead_800x600.jpg
betelepítés,Brüsszel,migráció,nemzeti konzultáció,rezsicsökkentés
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Csak a katonák védhetik meg Európát a migrációs nyomástól

2019.07.20. 05:40
A népességrobbanás és az éghajlatváltozás miatt ugyanis évtizedekre meghatározza kontinensünket a bevándorlás egyre fokozódó kihívása.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Liberális csoportok segítik a randalírozó migránsokat?

2019.07.14. 05:05
A biztonságpolitikai szakértő szerint a belbiztonsági veszélyeztetettség új fázisának lehetünk tanúi Európában.

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Orbán Viktor: a kormány érvényt szerzett a magyar emberek akaratának

2019.07.12. 09:25
A kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti (EP-) választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket …

Magyarország és Olaszország megerősítette stratégiai szövetségét

2019.07.05. 17:05
A két ország vezetése egyetért abban, hogy az EU külső határait a szárazföldön és a tengeren is védeni kell, és bíznak benne, hogy az Európai Bizottság …

Politikai provokáció a migránshajóztatás

2019.06.30. 05:00
A bevándorlókat taxiztató szervezetek szeretnék elérni, hogy a migrációt pártoló politikai erők fellépjenek az érdekükben.

Szájer elárulta, miért lett hazánk az unió fekete báránya

2019.06.25. 05:45
A Fidesz EP-képviselője rendesen odavágott a birodalomépítő Brüsszelnek.

A V4-ek megvédik a keresztény kultúrát, és nem kérnek Weberből

2019.06.21. 05:05
Az Orbán-kormány számára a legfontosabb, hogy a magyar emberek által szabott irányt erősen képviselje az Európai Unióban.

Orbán Viktor: számítok önökre vasárnap! (videó)

2019.05.26. 05:00
A miniszterelnök szerint a kormánynak nagy szüksége van az erős választói felhatalmazásra, mert kemény európai csaták és fontos döntések előtt állunk.

Ezeket a cikkeket olvastad már?