Blogolj!

Izrael nem Soros György barátja

A mai nap nem Soros György sikereiről szól. Sokakban él az a kép, hogy Izrael állam a pénzember feltétel nélküli barátja, aztán gyorsan kiderül, hogy ez azért így nem igaz. És ezt csak ma két dologgal is könnyedén alá lehet támasztani. 

Itt van mindjárt egy összefoglaló dokumentum, amit az NGO Monitor adott ki Bad Inestment címmel, ami Soros György, családja és az Open Society Foundations arab-izraeli konfliktusra való hatását mutatja be. 

A 2013-ban készült, hozzánk most eljutott jelentés apropóját az Izraelt célzó intenzív kampány és politikai támadás adta, amelyet a civil szervezetek az emberi jogokra és a morális célokra hivatkozva hajtottak végre. A Soros család és az Open Society Foundations támogatásai főként olyan szervezetekhez mentek, amelyek beállítottsága Izrael-ellenes. Az elemzés szerint az Open Society támogatásai három vonatkozásban járulnak hozzá különösen az Izrael-ellenes kampányhoz: az ún. Durban stratégiában aktív civil szervezetek támogatása; az Egyesült Államokban Izrael támogatottságának csökkentése a közvélekedés izraeli-palesztin konfliktussal és Iránnal kapcsolatos vélekedésének befolyásolásával; és izraeli ellenzéki csoportok támogatása, amelyek az emberi jogok retorikáját használva próbálnak politikai célokat elérni.

Fura.

Az ember azt gondoná, hogy ha van állam a világon, amelynek működését Soros György nem akarja kívülről befolyásolni, akkor az Izrael, de úgy tűnik, hogy ez elég nagy tévedés. A pénzügyi spekuláns persze nem is maga megy neki Izraelnek, hanem olyan amerikai szervezeteket támogat, amelyek az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban szeretnék befolyásolni a közvéleményt. 

Emellett pénzelte az ellenzéki politikai csoportokat is. Olyan szervetekről beszélünk, amelyek olykor még Izrael állam létjogosultságát is megkérdőjelezik, de abban egységesek, hogy olyan politikai elképzeléseket támogatnak, amelyek az izraeli konszenzuson kívül esnek.

A jelentés vizsgálja továbbá olyan ismertebb nemzetközi civil szervezetek támogatását, mint a Human Rights Watch és az Amnesty International, amelyek gyakran elfogultak Izraellel szemben.

A dokumentim szerint támogatás politikáját tekintve a Soros-család ellent mond az átláthatóság és az elszámoltathatóság, az Open Society Foundations alapító elvei között is szereplő elveinek. Az Al-Haq, az Adalah és még jó néhány szervezet támogatása nem teljesen átlátható. Homályos továbbá az Open Society Foundations és a svájci Zugban található Open Society Institute közötti kapcsolat is. Nem összeegyeztethetőek továbbá a „nyitott társadalom” ideáljaival a J Street támogatásainak elrejtésére tett törekvések sem.

A jelentés két javaslatot fogalmaz meg, amelyek szerint Soros Györgynek, családjának és az Open Society Foundationsnek teljes transzparenciát kéne megvalósítania, valamint biztosítaniuk kéne, hogy a támogatottjaik a morál egyetemes értékeivel összhangban cselekszenek, nem vesznek részt olyan diktatórikus rendszerek előmozdításában, mint Irán, és nem démonizálják Izraelt az emberi jogok nyelvezetét kihasználva.

Röviden: Soros György támogatási rendszere átláthatatlan, a pénzét pedig olyan szervezetekre is költi, amelyek kifejezetten a demokratikusan megválasztott kormány törekvései ellen szólnak. 

És akkor nézzük, hogy mit nyilatkozik Yossi Amrani, Izrael budapesti nagykövete a spekulánssal és a náluk bevezetett civil törvénnyel kapcsolatban. 

A történet nálunk nem Soros úrról szól, hanem egyes "baráti" országokról, amelyek izraeli társadalmi változások előidézésének céljából civil szervezeteket finanszíroznak. Márpedig a szuverén országoknak kell maghatároznuk a politikájukat. Egyetértek azokkal a magyarokkal, akik azt mondják: nem akarjuk, hogy külföldről szabják meg, mit szabad a saját országunkban és mit nem. (…) Nem védeném meg Soros Györgyöt, csak azért mert zsidó.

Szóval Soros György Izraelben sem szent és sérthetetlen. Akkor nálunk, miért lenne az? Miért ne lehetne vele kapcsolatban véleményt mondani? 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38332/pics/lead_800x600.jpg
civil szervezetek,Izrael,Soros György
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Példátlan: nincs pénz, nem dolgozik az izraeli külügy

2019.09.09. 11:15
Megbénulhat az egyik legfontosabb izraeli tárca: tevékenységük leállítására szólították fel hazai és külföldi alkalmazottaikat is, mert kiürült a kassza, nem tudják őket …

Mélyen sokkolta az izraeli államfőt, hogy nem javasolják a kipa viselését Németországban

2019.05.26. 15:20
Reuven Rivlin izraeli államelnök vasárnap megdöbbenését fejezte ki, hogy Németországban már hivatalosan sem …

Orbán: a politikai baloldal tönkreteszi Európát

2019.05.24. 09:30
A német–francia tengelyű Európa korszaka lejárt. Franciaország, Németország és a visegrádi államok, így néz ki Európa új geometriája – mutatott rá a Bildnek adott interjúban a magyar …

Lopott videóval kampányol a magyarfóbiás Sargentini

2019.04.20. 05:55
Az ilyen bűncselekményért akár három évig terjedő szabadságvesztés járhat a magyar törvények szerint.

Orbán: mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án!

2019.03.24. 09:45
Magyarországon ugyanis az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó pártok meg Soros György-féle szervezetek irodáiban eldönteni, mit tegyünk …

Ultraortodoxok tüntetők dulakodtak vallásos feminista nőkkel a Siratófalnál nőnapon

2019.03.08. 17:10
Sok száz ultraortodox vallásos tüntető erőszakosan, dulakodással próbálta megakadályozni, hogy egy vallási reformirányzatot …

Kovács Zoltán: a sorosozás nem összeesküvés-elmélet

2019.03.05. 05:35
A milliárdos spekuláns intézményi hálózata komoly hatalmat gyakorol anélkül, hogy valaha is választói felhatalmazást kapott volna erre – állítja.

Boros Bánk Levente: Az ellenzék drámája, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka

2019.02.24. 10:05
Márki-Zay tökéletes paraszt Soros sakktábláján! A párt nélküli politikusok gyülekezeteként tekint az elemző a vásárhelyi …

Orbán Viktor: Trump a mi emberünk!

2019.02.14. 06:35
A miniszterelnök szerint a legfontosabb feladat a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása.

Orbán: Soros tehetséges, de veszélyes – nem hagyja csak úgy el Budapestet!

2018.12.23. 10:30
Európa csak akkor lehet sikeres, ha európai marad, Magyarországon a család az első, és nagyon vigyázni kell Soros György spekulációira – mondta …

Ezeket a cikkeket olvastad már?