Blogolj!

Izrael nem Soros György barátja

A mai nap nem Soros György sikereiről szól. Sokakban él az a kép, hogy Izrael állam a pénzember feltétel nélküli barátja, aztán gyorsan kiderül, hogy ez azért így nem igaz. És ezt csak ma két dologgal is könnyedén alá lehet támasztani. 

Itt van mindjárt egy összefoglaló dokumentum, amit az NGO Monitor adott ki Bad Inestment címmel, ami Soros György, családja és az Open Society Foundations arab-izraeli konfliktusra való hatását mutatja be. 

A 2013-ban készült, hozzánk most eljutott jelentés apropóját az Izraelt célzó intenzív kampány és politikai támadás adta, amelyet a civil szervezetek az emberi jogokra és a morális célokra hivatkozva hajtottak végre. A Soros család és az Open Society Foundations támogatásai főként olyan szervezetekhez mentek, amelyek beállítottsága Izrael-ellenes. Az elemzés szerint az Open Society támogatásai három vonatkozásban járulnak hozzá különösen az Izrael-ellenes kampányhoz: az ún. Durban stratégiában aktív civil szervezetek támogatása; az Egyesült Államokban Izrael támogatottságának csökkentése a közvélekedés izraeli-palesztin konfliktussal és Iránnal kapcsolatos vélekedésének befolyásolásával; és izraeli ellenzéki csoportok támogatása, amelyek az emberi jogok retorikáját használva próbálnak politikai célokat elérni.

Fura.

Az ember azt gondoná, hogy ha van állam a világon, amelynek működését Soros György nem akarja kívülről befolyásolni, akkor az Izrael, de úgy tűnik, hogy ez elég nagy tévedés. A pénzügyi spekuláns persze nem is maga megy neki Izraelnek, hanem olyan amerikai szervezeteket támogat, amelyek az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban szeretnék befolyásolni a közvéleményt. 

Emellett pénzelte az ellenzéki politikai csoportokat is. Olyan szervetekről beszélünk, amelyek olykor még Izrael állam létjogosultságát is megkérdőjelezik, de abban egységesek, hogy olyan politikai elképzeléseket támogatnak, amelyek az izraeli konszenzuson kívül esnek.

A jelentés vizsgálja továbbá olyan ismertebb nemzetközi civil szervezetek támogatását, mint a Human Rights Watch és az Amnesty International, amelyek gyakran elfogultak Izraellel szemben.

A dokumentim szerint támogatás politikáját tekintve a Soros-család ellent mond az átláthatóság és az elszámoltathatóság, az Open Society Foundations alapító elvei között is szereplő elveinek. Az Al-Haq, az Adalah és még jó néhány szervezet támogatása nem teljesen átlátható. Homályos továbbá az Open Society Foundations és a svájci Zugban található Open Society Institute közötti kapcsolat is. Nem összeegyeztethetőek továbbá a „nyitott társadalom” ideáljaival a J Street támogatásainak elrejtésére tett törekvések sem.

A jelentés két javaslatot fogalmaz meg, amelyek szerint Soros Györgynek, családjának és az Open Society Foundationsnek teljes transzparenciát kéne megvalósítania, valamint biztosítaniuk kéne, hogy a támogatottjaik a morál egyetemes értékeivel összhangban cselekszenek, nem vesznek részt olyan diktatórikus rendszerek előmozdításában, mint Irán, és nem démonizálják Izraelt az emberi jogok nyelvezetét kihasználva.

Röviden: Soros György támogatási rendszere átláthatatlan, a pénzét pedig olyan szervezetekre is költi, amelyek kifejezetten a demokratikusan megválasztott kormány törekvései ellen szólnak. 

És akkor nézzük, hogy mit nyilatkozik Yossi Amrani, Izrael budapesti nagykövete a spekulánssal és a náluk bevezetett civil törvénnyel kapcsolatban. 

A történet nálunk nem Soros úrról szól, hanem egyes "baráti" országokról, amelyek izraeli társadalmi változások előidézésének céljából civil szervezeteket finanszíroznak. Márpedig a szuverén országoknak kell maghatároznuk a politikájukat. Egyetértek azokkal a magyarokkal, akik azt mondják: nem akarjuk, hogy külföldről szabják meg, mit szabad a saját országunkban és mit nem. (…) Nem védeném meg Soros Györgyöt, csak azért mert zsidó.

Szóval Soros György Izraelben sem szent és sérthetetlen. Akkor nálunk, miért lenne az? Miért ne lehetne vele kapcsolatban véleményt mondani? 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38332/pics/lead_800x600.jpg
civil szervezetek,Izrael,Soros György

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Fidesz: Karácsony Gergely Soros György miniszterelnök-jelöltje

2018.02.13. 16:10
A Fidesz szerint "Karácsony Gergelyék nemcsak itthon támadják a határzárat és a határvédelmet", hanem az Európai Parlamentben is mindig a migráció mellett …

ÉLŐ: Kormányinfó 108.

2018.02.01. 13:30
Folytatódik a Kormányinfók sorozata, immár a 108. alkalommal mondja el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy mit és miért tesz a kormány.

Kővel, égő gumiabronccsal dobált a palesztin tinédzser – fejbe lőtte a katona

2018.01.31. 06:50
A 16 éves fiú belehalt a sérüléseibe – írta a Haaretz. A palesztin egészségügyi minisztérium közleménye arról számolt be, hogy …

Fidesz: az ellenzék bénának látszik, mégis veszélyes

2018.01.30. 13:35
A nagyobbik kormánypárt bemutatta pártja legújabb plakátját, melyen Soros György és négy magyar ellenzéki politikus szerepel.

Orbán: Sajnálom, hogy Soros hazugsággal debütált

2018.01.26. 19:25
A magyar miniszterelnök nem vesztette el humorát, amikor Soros György dehonesztáló kijelentéseiről kérdezték.

"Népességcserén dolgoznak a Soros-szervezetek"

2018.01.24. 16:00
A Fidesz-frakció szóvivője szerint a Soros-szervezetek gyakorlatilag egy népességcserén dolgoznak, azzal a céllal, hogy a migránsok felváltsák a magyar embereket. 

A kormánynak listája van az illegális bevándorlást segítő szervezetekről

2018.01.21. 09:45
A magyar kormánynak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul …

Orbán: Magyarország továbbra sem fogad be egyetlen bevándorlót sem

2018.01.19. 16:25
A magyar kormány migrációs politikája változatlan: nem fogad bevándorlókat, senkit sem telepít le az országba - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök …

Ismét nekirongyolt a „Soros-hálózatnak” a Fidesz

2018.01.16. 14:00
A kormánypárt választmánya döntött a Fidesz–KDNP 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről is.

Orbán: "Nem hagyjuk, hogy Brüsszel diktálja nekünk azt, hogy kit kell befogadnunk"

2018.01.14. 11:00
A Welt am Sonntag német lapnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy az EU-nak segítenie kell a menekülteken, de …

Ezeket a cikkeket olvastad már?