Blogolj!

Orbán kihívója Botka, a Fidesz kihívója pedig az MSZP

(Fotó: MTI)

A szocialista párt elnöksége és választmánya is egyhangúlag támogatta szombaton, hogy Botka László szegedi polgármester legyen az MSZP miniszterelnök-jelöltje - jelentette be a két testület vezetője Budapesten sajtótájékoztatón.

Molnár Gyula pártelnök hangsúlyozta:

a magyar választók jelentős része eldöntötte, hogy 2018-ban ezt a hatalmat le kívánja váltani; a következő néhány hónap kérdése, hogy ki lesz az, aki ezt a változást vezeti.

Jelezte: azt szeretnék, hogy Botka László vezetésével az MSZP "meghatározó szereplőként" vegyen részt ebben a folyamatban.

A pártelnök hangsúlyozta: a jövő szombati kongresszus dönt az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről, és ha Botka Lászlót megválasztják, másnaptól már úgy tekintenek rá, mint akit Magyarországnak, a civileknek, a szakszervezeteknek, az értelmiségnek ajánlanak kormányfőül, és a demokratikus ellenzéki pártoknak is, amelyek 2018-at a változás évévé kívánják tenni.

Kérdésre válaszolva Botka László azon kijelentéséről, hogy ne kerüljenek a jelöltek közé "2010 fő felelősei", Molnár Gyula úgy nyilatkozott, nem személyekről, "sokkal inkább egy felfogásról van szó".

Szavai szerint világossá kell tenni, hogy az MSZP tanult saját és mások hibáiból, a kormányzati felfogásban, a politikai gondolkodásban pedig "nem kívánunk visszatérni a 2010 előtti időszakhoz, hanem egy új baloldali politikát építünk".

Molnár Gyula úgy fogalmazott:

"abban a helyzetben vagyunk, hogy nemhogy elengedni kell valakinek a kezét, sokkal inkább az a feladat, hogy minél több embert tudjunk magunk mögött". Politikai értelemben nem vétó-, hanem egyetértési jogot kért a képviselőjelöltek kiválasztásához Botka László

- tette hozzá.

Hiller István, a választmány elnöke a sajtótájékoztatón kijelentette, "ha van alternatíva, akkor van változás".

Mint mondta, ehhez vezetőre és meggyőző mondanivalóra van szükség, ezt pedig Botka Lászlóval és a jövő hét közepén bemutatandó "új társadalmi szerződéssel" az MSZP felmutatja.

A választmányi elnök hangsúlyozta: az Ajánlat a nemzetnek címet viselő hosszú távú stratégiai dokumentum a baloldal és az MSZP értékeit is világossá teszi.

Orbán kihívója Botka, a Fidesz kihívója pedig az MSZP - jelentette ki Hiller István.

Úgy látjuk, hogy a baloldalon semmi sem változik Gyurcsány és Bajnai után most itt van Botka László

– reagált Halász János az MSZP szombati választmányi ülésére, melyen a párt vezetése támogatta, hogy Botka legyen a szocialisták miniszterelnök-jelöltje.

A Fidesz-frakció szóvivője szombati sajtótájékoztatóján kifejtette: Botka László az elmúlt hetekben mindenkinek fűt-fát ígért, azonban nem szabad elfelejteni, hogy szocialista országgyűlési képviselőként épp az ellenkezőjét tette, és megszavazott minden megszorító intézkedést.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38411/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,Hiller István,Molnár Gyula

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Laszlo 2017-05-21 01:40:10
Mintha egy időgépbe kerülne az ember, ha ezt Botkát nézi, hallgatja. A 60-as, 70-es évek büdös bunkó pártfunkciait, párttitkárait, tanácselnökeit idézi meglehetősen életszerűen. Ritkaság, amikor egy embernél a külső és a belső ennyire összhangban van. Ha egyszer lesz egy komcsi panoptikum, magyar madame Thussaud, Botka kiváló modell lesz.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Menekül a tette elől – otthagyja az MSZP-t az Orbán lelövéséről posztoló politikus

2018.02.03. 11:45
A szocialisták nem határolódtak el Simon Józseftől, nem kezdeményezték a kizárását. Szombaton bejelentette, lemond …

Beleköp a baloldal levesébe az MSZP-ből kilépett újpesti honatya

2017.11.27. 18:20
Horváth Imre ugyanis valószínűsítette, hogy – függetlenként – elindul majd jövőre az országgyűlési választáson. Akár a balos összefogás (DK-s) jelöltje …

Ennyit az összefogásról – oszladozik az MSZP

2017.11.22. 18:40
A szerdai napon kilépett az MSZP-ből és a párttagkönyvét is visszaadta Horváth Imre szocialista parlamenti képviselő. Az ok: az összeborulás jegyében az újpesti körzetét a szocialisták átadják …

Kisöpri Botka alól a trónust a VIP-parkolóbotrány?

2017.11.06. 16:25
Szabó Bálint jogász annak kapcsán kezdeményezte a szegedi szocialista polgármester visszahívását, hogy érintett lehet a Központi Nyomozó Főügyészség által vesztegetés alapos gyanúja …

Már vesztegetés gyanúja miatt is eljárást indítottak Botka ellen

2017.10.16. 10:25
Vesztegetés gyanúja miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség Botka László és társai ellen hivatalos személyeknek ingyen juttatott parkolóbérletek miatt - …

Gyurcsány és a szocik közös ügyvédje marad előzetes letartóztatásban

2017.10.13. 12:10
A Szegedi Járásbíróság ügyészi indítványra két hónappal meghosszabbította Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását.

Kövér: A Fideszt hidegen hagyja a baloldali Muppet Show

2017.10.07. 07:40
Kövér László szerint a kormány alapvetően jól teszi a dolgát. Úgy látja ugyanakkor, további egy vagy akár még egy kormányzati ciklusra van szükség az ország sorsát hosszú távon …

Fidesz: A baloldalon Gyurcsány a főnök

2017.10.04. 11:30
Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint bárki is jön a baloldalon Botka László hétfőn lemondott MSZP-s miniszterelnök-jelölt helyére, Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő embere lesz.

Totális káosz az MSZP-ben: Botka lemondott, de nem keresnek helyette másik jelöltet

2017.10.02. 11:05
Molnár Gyula pártelnök Botka lemondása után azt mondta, hogy folytatják a karakteres szociáldemokrata politizálást…

Botka eddig bírta: sajátjai kicsinálták, lemondott…

2017.10.02. 09:05
Ma lemondtam az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről - közölte Botka László egy körlevélben. Molnár Gyula délelőtt tízre hirdetett rendkívüli sajtótájékoztatót.

Ezeket a cikkeket olvastad már?