Blogolj!

Az MSZP és a DK mögé rejti valós vagyoni helyzetét Botka László?

Személyeskedésbe torkolló politikai vita bontakozott ki hétfőn reggel Szegeden a jogi bizottság ülésén, ahol bár napirendre vették a Botka László vagyonnyilatkozat-tételi eljárásával kapcsolatos fideszes kezdeményezést, ám a grémium hatfős baloldali többsége leszavazta azt. A DK-s bizottsági elnök szerint szakmai döntés született, Nógrádi Tibor szegedi Fidesz-elnök szerint viszont az MSZP-s polgármesternek takargatnivalója van - írja a SZEGEDma.hu.

A Fidesz már egy ideje tudni szeretné, milyen is valójában Botka László vagyoni helyzete, erről május elején Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója is beszélt, majd múlt hét csütörtökön Szegeden jelentette be Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő Nógrádi Tiborral, a Fidesz helyi elnökével közösen, hogy vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeztek a szocialista városvezető ellen. Akkor Hollik arról is beszélt, hogy Szegeden a jogi bizottság foglalkozhat ezzel a témával, s reméli, hogy a grémium baloldali többsége partner lesz ebben, az ő szavazatuk nélkül ugyanis nem kaphat többséget egy ilyen tárgyú előterjesztést, hiszen a kilencfős bizottságban hatan az MSZP, illetve a DK színeiben politizálnak. Az eljárásban egyébként Botka László feleségének és közvetlen hozzátartozóinak zártan kezelt vagyonnyilatkozatait ismerte volna meg az illetékes testület.

„Negyven percen keresztül kerülgette a témát a bizottság, mint macska a forró kását, úgy éreztem, hogy van remény, hogy megszavazzák, s így megtudjuk azokat az információkat, melyek a közvélemény foglalkoztatják, ám végül a maratoni zárt ülésen 6:3 arányban leszavazták az előterjesztést” – közölte Nógrádi Tibor, aki szerint a szavazati arány arra utal, hogy Botka Lászlónak takargatnivalója van vagyoni helyzetéről. Szerinte kérdés az is, hogy az elmúlt hetekben napvilágra került vagyonelemeken – így a Rolex órán és a mintegy 300 négyzetméteres telken kívül – vannak-e még olyan tételek, amelyekkel a polgármester nem számolt el. A jogi bizottság Fidesz-L.É.T-frakció. által delegált külsős tagja, Német Ferenc úgy értékelt, meg sem próbáltak a beadvány tárgyáról beszélni, nem akartak azzal foglalkozni, hogy mi is szerepel, illetve hiányzik a polgármester vagyonnyilatkozatából, helyette a képviselő bizottsági tagok vagyonnyilatkozatait elemezték soronként. Megítélése szerint fenyegetések is elhangzottak, ám mivel zárt ülés volt, részleteket nem árult el Német Ferenc.

A jogi bizottság DK-s elnöke, Binszki József a portálnak azt mondta, a témáról folytatott hosszas vita személyeskedésektől sem volt mentes, de szerinte szakmai döntést hoztak azzal, hogy a többség leszavazta a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást.

A kormánypártok szerint a szegedi közgyűlés illetékes bizottságának elutasító döntésével egyértelművé vált: Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének van takargatnivalója vagyoni helyzetével összefüggésben. Erről már Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő beszélt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, ahol felidézte, hogy előző héten a szegedi Fidesz frakcióvezetője vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett Botka László polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje ellen - írja az MTI.

Hollik István azt mondta, tették ezt azért, mert számos zavaros információ került elő az elmúlt másfél hónapban Botka László vagyoni helyzetével összefüggésben. Mint közölte: hétfőn reggel a szegedi közgyűlés illetékes bizottsága tárgyalta a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást és a szocialisták leszavazták a kezdeményezést. Így most már biztosan állítható, hogy Botka Lászlónak takargatnivalója van vagyoni helyzetével kapcsolatban, és a szegedi MSZP falaz neki - mondta Hollik István. A kormánypárti politikus szerint ugyanakkor tisztánlátásra lenne szükség, mert továbbra sem egyértelmű, miből vásárolták azt a 25 milliós dzsipet, amivel Botka László felesége közlekedik. 

Kitért arra a halastóra és kertrészre is, amit Botka László szintén kifelejtett vagyonnyilatkozatából. Nem egyértelmű az sem, hogy egy vagy két luxusórája van, és a feleségétől kapta-e? - sorolta kérdéseit. 

Kérdések vannak, ezeket szerették volna tisztázni - mutatott rá, hozzátéve: Botka László azonban nem akarja, hogy a magyar emberek megtudják az igazságot vagyoni helyzetéről.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38476/pics/lead_800x600.jpg
Botka László,luxusóra,MSZP,Rolex,Szeged,vagyonnyilatkozat
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Dávid Szaniszla, az 56-os forradalom túlélője: „ahol a hősöket nem felejtik, mindig lesznek újak”

2019.10.26. 07:25
Vajon az akkoriban kendőzetlenül bátor, őszinte és folytonosan lázadó fiatal alföldi lány, …

Tóbiás távozik a Tisztelt Házból

2019.10.16. 14:35
November elsejétől új tag érkezik a szocialisták országgyűlési válogatottjába.

A színház tetejét is letépte a hatalmas vihar Szegeden

2019.09.09. 17:05
Soha nem látott erővel csapott le a vihar a csongrádi megyeszékhelyen, 112 km/óra sebességgel fújt a szél.

Kajak-kenu-vb: Kopasz Bálint és Csipes Tamara aranyérmes, megvan az első kvóta

2019.08.24. 12:35
Kopasz Bálint és Csipes Tamara aranyérmet szerzett kajak egyes 1000 méteren a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. …

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Trójai falóként csempészi a hatóanyagot az SZTE forradalmi gyógyszerhordozója

2019.06.21. 15:10
Új, a korábbinál sokkal hatékonyabb gyógyszerészeti segítséggel kezelhetik a migrént, a szélütést és a sclerosis multiplexet a Szegedi …

MSZP: Mesterházy megúszta, maradhat

2019.03.05. 12:10
A szocialisták ugyanis megszüntették a volt pártelnökükkel szembeni eljárást.

Korrupcióinfó: szabálytalan lakásértékesítés miatt jelentik fel Márki-Zayt

2019.02.28. 16:05
A Fidesz szerint a polgármester szocialista bizalmasának lánya áron alul, a közgyűlést megkerülve vásárolt meg egy főtéri ingatlant a …

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Zétényi Csukás Ferenc nyílt levele

2018.12.26. 17:50
SZEGEDI GONDOLAT: SZOBROT HORTHY MIKLÓSNAK! 
-Megkésett levél Magyarország egykori kormányzójának-

Ezeket a cikkeket olvastad már?