Blogolj!

Szegedi drogkereskedőket vádol az ügyészség

A vád szerint fogyasztóként kezdték, kereskedéssel folytatták narkós pályafutásukat azok a fiatalok, akik ellen most emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, mert bizonyítottnak látja, hogy jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedtek Szegeden.

A vádirat szerint a húsz év körüli fiatalok rendszeresen fogyasztottak kábítószert, majd 2016-ban elhatározták, hogy a fogyasztáson túl szép nyereség reményében kereskedőként beszállnak a Tisza-parti narkóbizniszbe is. Többfajta kábítószert, így amfetamint, MDMA-t, kokaint, kannabiszt, mindezeket por, tabletta és egyéb formában szereztek be, majd azt részben ismerőseiknek, részben pedig szórakozóhelyeken ismeretleneknek adták tovább.

A nyomozók a vádlottak egyikét már tavaly márciusban egy belvárosi szórakozóhely előtt igazoltatták. Akkor különböző mennyiségű és minőségű kábítószert találtak és foglaltak le a rendőrök, majd ezt követően egy hónap múlva egy másik szórakozóhelyen is lebukott az ifjú nepper. Ekkor már a bűnvadászok felkutatták társait is, és megtalálták azt az újszegedi ingatlant, ahol a kábítószereket tárolták. A házkutatás során több száz adag, kiporciózott, különböző fajtájú kábítószert és azok kereskedéséhez szükséges segédeszközöket foglaltak le. 

A főügyészség a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. Két fiatal előzetes letartóztatásban várja ügyének tárgyalását, míg harmadik társukat még keresi a rendőrség.

(rual)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38474/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,drog,kábítószer,rendőrség,Szeged,ügyészség

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Óvatos közlekedést ajánl a rendőség a négynapos ünnepre

2018.03.14. 11:00
A március 15-éhez kapcsolódó hosszú hétvége miatt sokan útra kelnek, megnő a forgalom az utakon, amely a márciusi változékony időjárás specialitásait is figyelembe véve …

Tizenkét sérült egy szegedi trolibalesetben

2018.03.08. 12:00
Tízen könnyen, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben egy troli és egy személygépkocsi ütközött Szeged egyik legforgalmasabb sugárútján.

„A mai napig nem hevertük ki a SZEVIÉP  »jótékony« megrendelését”

2018.03.07. 20:50
Az első tucat SZEVIÉP-károsult szerdán benyújtotta a kárigényét. Az érintett 433 alvállalkozóból csupán alig több mint 100 bírt talpon maradni …

A hónap végéig várják a SZEVIÉP-ügy károsultjait a kormányablakok

2018.03.06. 16:05
2018. március 5-én jelent meg az a kormányrendelet, amely alapján az állam kártalanítja a SZEVIÉP Zrt. alvállalkozóit.

Czeglédy ismételt előzetes letartóztatását indítványozták

2018.03.05. 09:20
Hétfőn reggel indítványt tett a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy rendelje el ismételten Czeglédy Csaba gyanúsított …

Újra őrizetben – folytatódik a Czeglédy elleni büntetőeljárás

2018.03.03. 12:10
A büntető eljárás folytatását rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség március 2-án a több mint 6 milliárdos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési …

Újra rács mögött Czeglédy Csaba (videó)

2018.03.03. 04:00
Nem sokáig élvezhette a szabad levegőt: csütörtökön szabadult, péntek éjjel ismét hűvösre került.

Zsombói fagyoskodót mentett meg egy szegedi rendőr

2018.03.02. 13:30
A rendkívüli időjárási viszonyokra tekintettel a rendőrség kéri a lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek egymásra, idős rokonaikra, hozzátartozóikra, szomszédaikra.

Kilenc baleset egy nap alatt Csongrád megyében

2018.02.28. 13:40
Huszonnégy óra alatt 3 személyi sérüléses és 12 anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében.

Szovjet katonának képzelte magát a reptéri rakodómunkás

2018.02.18. 07:50
Probléma lett belőle, mert nem mindenkinek jött be az ötlet

Ezeket a cikkeket olvastad már?