Blogolj!

Blogstar kávéház

Értelem

Több résztvevő is elégedetlen a vasárnapi budapesti ellenzéki tüntetéssel.

A Hirado.hu azt írja, sokan megkérdőjelezték a demonstráció értelmét, mások szerint pedig az egész amatőr volt, ráadásul a vártnál jóval kevesebben, maximum háromezren jöttek össze.

„Valaki egyetlen értelmes mondatban foglalja nekem össze, miről szólt ez a mai országos megatüntetés – kérdezte valaki a közösségi oldalán. Mint írta, szerinte ez arról szólt, hogy minden héten legyen valami, majd csak megunja mindenki.”

„Amatőr az egész" - Elégedetlen hangok a vasárnapi tüntetés után

Elégedetlen a vasárnapi budapesti ellenzéki tüntetés több résztvevője. Volt, aki már este a Kossuth téren panaszkodott az újságíróknak, mások pedig utólag, az interneten írták, hogy ennél többet vártak. Például nagyobb tömeget és jobb beszédeket. Többen felvetették már azt is, hogy van-e egyáltalán értelme ezeknek az ellenzéki megmozdulásoknak.

Matek

Nem ment semmire a legújabb „gigatüntetés” sem.

A PestiSrácok is beszállt a vasárnapi megmozdulás „savazásába”: úgy fogalmaz, láthatóan túl kevesen vannak az elégedetlenkedők ahhoz, hogy tömegeket tartósan felhergeljenek a kormány ellen, viszont a szervezők legalább kiélhették exhibicionista vágyaikat, és táncolhattak a diszkómenet elején.

„A tüntetési matek ugyanolyan, mint a választási matek: hiába fognak össze sokan, attól még sem jobb fejek, sem érdekesebbek nem lesznek. Kiváltképp igaz ez, ha alapból sem voltak túl érdekesek. A baloldali sajtó 'hatalmas tüntetés', 'óriástüntetés' és 'gigatüntetés' jelszavak alatt bizakodott azt hallván, hogy az Oktatási Szabadságot és a Nem maradunk csendben csoport megkísérelte összeadni erőit, de csakhamar kiderült, hogy ezek az erők még csak nem is léteznek.”

Így nem ment semmire a legújabb „gigatüntetés" sem (VIDEÓVAL!)

Ahogy egyre több szervezet egyre többször megy ki tüntetni a kormány ellen, és egyre kevesebb embert tudnak megmozgatni, úgy tisztul le a tiltakozók önazonossága. A vasárnap esti megmozdulásukon már nem is igyekeztek leplezni, hogy az esemény gerince a bulika. Másképp ugyanis aligha tudnák megérinteni a jelentős részben apolitikus fiatalokat, rajtuk kívül másokat pedig végképp nem ...

Klisé

Magyarországon, a CEU-n járt az egyik legnagyobb élő történész.

Azért lenne komoly veszteség, ha Budapest elvesztené a CEU-t, mert jelenleg ez az egyetlen olyan intézmény, amelyik olyan kaliberű tudósokat tud Magyarországra hozni, mint Niall Ferguson skót történész, aki egyszerre tanít és kutat a Harvardon, Oxfordban és a Stanfordon – olvasható a 24.hu-n.

„Ferguson azt mondja, hatalmas klisé, hogy az emberiség 2017-re jobban össze van kötve, mint valaha. Szerinte az igazán fontos kérdés az, hogyan tud szabad maradni egy társadalom egy olyan világban, ami sokkal kevésbé jóindulatú, mint azt korábban feltételeztük. Szerinte a kérdés nem az hogy jobban össze vagyunk-e kötve, mint korábban bármikor, hanem az, hogy ez miért is nem lett annyira király, mint ígérték. Mert nem az.”

Niall Ferguson elmondta a CEU-n, hogy működik a hálózat

Azért lenne komoly veszteség, ha Budapest elvesztené a CEU-t, mert jelenleg ez az egyetlen olyan intézmény, amelyik olyan kaliberű tudósokat tud Magyarországra hozni, mint Niall Ferguson. A skót történész egyszerre tanít és kutat a Harvardon, Oxfordban és a Stanfordon, és ő talán az egyik legnagyobb jeleneleg is élő képviselője ennek a szakmának.

Kiáltvány

Aláírásgyűjtés indul a kisebbségekért.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) által előterjesztett javaslatcsomag nyelvi, oktatási, kulturális kérdésekben, a regionális politikában, a kisebbségek európai parlamenti jelenlétének kérdésében, a diszkriminációellenesség, a médiaszabályozás és a támogatáspolitika területén javasol intézkedéseket az EU-nak – tudósít a Magyar Idők.

„A kezdeményezést papíron és az interneten is alá lehet majd írni. A 250 ezer aláírás összegyűjtését vállaló RMDSZ példájára a FUEN több tagszervezete is konkrét vállalásokat fogalmazott meg. A FUEN közgyűlése kiáltványban szögezte le: az európai kisebbségek helyzete nem tekinthető a tagállamok belügyének, uniós szabályozásra van szükség ebben a kérdésben.”

Aláírásgyűjtés indul a kisebbségekért | Magyar Idők

A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/kulfold/alairasgyujtes-indul-kisebbsegekert-1727476/ Európai állásfoglalás Kolozsváron a jogtiprásokkal szemben A kelet-európai kisebbségekkel szembeni jogtiprásokra összpontosított a 62. FUEN-kongresszus. A szombaton zárult háromnapos kolozsvári rendezvényen ötven tagszervezet képviselői, több mint háromszáz küldött és meghívott vett részt.

Segélykiáltás

A Facebook arra jutott, hogy jobb nem törölni az öngyilkos videókat.

A 444.hu cikkében bemutatja, a brit Guardianben elkezdték publikálni a Facebook belső használatra készült moderációs alapelveit, valamint az ezeket a dokumentumokat feldolgozó cikkeket, így lassan egyre többet tudunk majd arról, hogy az egész világ sorsát meghatározó, rejtélyes fekete dobozként működő közösségi oldal mit tűr és mit tilt.

„Így például a 'csak hashtagekkel és emoticonokkal' kifejezett öngyilkossági szándékokkal nem kell foglalkozniuk, és azokkal sem, amelyek öt napnál távolabbi időpontra ígérik halálukat. A Facebook szerint sokan egyfajta segélykiáltásként publikálnak ilyen tartalmakat, és ezekben az esetekben hiba lenne elhallgattatni ezeket a segélykiáltásokat.”

A Facebook arra jutott, hogy jobb nem törölni az öngyilkos videókat - 444

Nincs cég a világon, amely olyan hatással lenne felhasználóinak életére, mint a Facebook. Mark Zuckerberg kisvállalkozása 13 év alatt az egész világot behálózó tech- és médiaóriás lett, amelynek felhasználószáma lassan megegyezik a föld lakosságával. Hogy milyen tartalmak szerepelhetnek a Facebookon, az ma már nemcsak egyes emberek életét, hanem a média és a politika erején keresztül komplett országok, sőt, akár az egész világ sorsát meghatározhatja.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38499/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?