Blogolj!

Meghalt Roger Moore

A hírt a család erősítette meg. A színész 89 éves volt, Svájcban hunyt el rákban. 

A színészlegenda halálának hírét három gyermeke, Deborah, Geoffrey és Christian osztotta meg nagyvilággal. Levelükből kiderül, hogy édesapjuk rövid, de bátor harcot vívott az utóbbi időben a rákkal, ami sajnos felülkerekedett rajta. A levélben arról is megemlékeznek, hogy Roger Moore utoljára 2016-ban lépett színpadra a londoni Royal Festival Hall közönsége előtt, nem messze onnan ahol született, ahol természetesen dübörgő ováció fogadta minden megmozdulását.

"Mély fájdalommal kell megosztanunk a szörnyű hírt, hogy édesapánk, Sir Roger Moore, ma életét vesztette" - olvasható a közleményben. A család zárt körű temetést tervez majd Monacóban. 

A brit színész egy londoni rendőr egyetlen gyerekeként látta meg a napvilágot 1927-ben. Eleinte festőművész szeretett volna lenni, ezért 15 évesen félbehagyta tanulmányait, majd portásként, grafikusként, trükkfilmrajzolóként és modellként is dolgozott.

A pályakeresés után végül az örök szerelménél, a színészetnél kötött ki, és a londoni Royal Academy of Dramatic Art színészszakán szerzett diplomát.

A brit színészt a legtöbben James Bond és az Angyal,  Simon Templar  szerepében ismerték meg, de természetesen Tony Curtis oldalán is nagyot játszott a Minden lében két kanál című sorozatban.

A színész 1973 és 1985 között összesen hét filmben játszotta a 007-es ügynököt, akinek a szerepét még Sean Connerytől vette át 1972-ben. Legelőször az 1973-as Élni és halni hagyniban alakította James Bondot.

Audrey Hepburn tanácsára fordult a jótékonykodáshoz, aminek köszönhetően 1991. augusztusában az UNICEF jótékonysági nagykövete lett. Mindenekelőtt a rossz körülmények között élő gyerekek helyzetét szerette volna jobbá tenni, ennek érdekében aktívan vett részt jótékonysági akciók szervezésében, aminek köszönhetően több tízmillió dollár gyűjtött össze jótékonysági tevékenységével. Humanitárius tevékenysége miatt több nemzetközi elismerést is kapott élete során.

A brit színész 2002 óta élt negyedik feleségével Monacóban és Svájcban. II. Erzsébet brit királynő 2003-ban lovaggá ütötte.

2007-ben csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38529/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,gyász,Roger Moore,színész
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.05.30. 04:25
Orbán Viktor feketelevese, a balliberálisok álságos nácizása, a Hableány-tragédia emlékezete, a futball orosz rulettje és Berki Krisztián állati meglepetése szombati online lapszemlénkben.

A Hableány-tragédia áldozataira emlékeztek meg Budapesten

2020.05.29. 11:25
A dunai hajóbaleset 28 elhunytjára hajós kegyeleti szertartás keretében emlékeztek meg a tragédia évfordulóján pénteken.

Blogstar kávéház

2020.05.29. 04:15
A rozsdaövezeti lakásépítés gyorsítósávja, az iskolaőrség elrettentő ereje, az Európai Unió rosszhiszeműsége, a frontvonalban harcolók megbecsülése és Heidi Klum örökifjú bájai pénteki online lapszemlénkben.

Sokan nem is tudják, hogy átestek a betegségen

2020.05.28. 12:35
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, melyben szó volt a lazításokról és a betegek helyzetéről.

Blogstar kávéház

2020.05.28. 03:25
Orbán Viktor születésnapja, az Európai Bizottság hitelcsapdája, a Jobbik széthullása, a balliberálisok diktatúrahazugsága és Palácsik Lilla terhespocakja csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.27. 05:15
A járványhelyzet hadigazdálkodása, Karácsony Gergely szánalmas sunnyogása, a nemzetegyesítés rögös útja, a francia baloldal fejetlensége és Puzsér kendőzetlen kipakolása szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.05.26. 04:00
Az őszödi hazugságbeszéd kórképe, Soros György afrikai terjeszkedése, Boris Johnson cinikus botránya, a magyar gazdák milliárdos támogatása és Görög Zita különös életmentése keddi online lapszemlénkben.

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött

2020.05.25. 11:50
Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a járvány legfrissebb adatairól és a gazdaságvédelmi intézkedésekről.

Szabad az átjárás Magyarország és Szerbia között

2020.05.25. 10:30
Megszűntek a szigorítások a közös határszakaszon, hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a magyar-szerb határt a két ország állampolgárai.

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?