Blogolj!

Meghalt Roger Moore

A hírt a család erősítette meg. A színész 89 éves volt, Svájcban hunyt el rákban. 

A színészlegenda halálának hírét három gyermeke, Deborah, Geoffrey és Christian osztotta meg nagyvilággal. Levelükből kiderül, hogy édesapjuk rövid, de bátor harcot vívott az utóbbi időben a rákkal, ami sajnos felülkerekedett rajta. A levélben arról is megemlékeznek, hogy Roger Moore utoljára 2016-ban lépett színpadra a londoni Royal Festival Hall közönsége előtt, nem messze onnan ahol született, ahol természetesen dübörgő ováció fogadta minden megmozdulását.

"Mély fájdalommal kell megosztanunk a szörnyű hírt, hogy édesapánk, Sir Roger Moore, ma életét vesztette" - olvasható a közleményben. A család zárt körű temetést tervez majd Monacóban. 

A brit színész egy londoni rendőr egyetlen gyerekeként látta meg a napvilágot 1927-ben. Eleinte festőművész szeretett volna lenni, ezért 15 évesen félbehagyta tanulmányait, majd portásként, grafikusként, trükkfilmrajzolóként és modellként is dolgozott.

A pályakeresés után végül az örök szerelménél, a színészetnél kötött ki, és a londoni Royal Academy of Dramatic Art színészszakán szerzett diplomát.

A brit színészt a legtöbben James Bond és az Angyal,  Simon Templar  szerepében ismerték meg, de természetesen Tony Curtis oldalán is nagyot játszott a Minden lében két kanál című sorozatban.

A színész 1973 és 1985 között összesen hét filmben játszotta a 007-es ügynököt, akinek a szerepét még Sean Connerytől vette át 1972-ben. Legelőször az 1973-as Élni és halni hagyniban alakította James Bondot.

Audrey Hepburn tanácsára fordult a jótékonykodáshoz, aminek köszönhetően 1991. augusztusában az UNICEF jótékonysági nagykövete lett. Mindenekelőtt a rossz körülmények között élő gyerekek helyzetét szerette volna jobbá tenni, ennek érdekében aktívan vett részt jótékonysági akciók szervezésében, aminek köszönhetően több tízmillió dollár gyűjtött össze jótékonysági tevékenységével. Humanitárius tevékenysége miatt több nemzetközi elismerést is kapott élete során.

A brit színész 2002 óta élt negyedik feleségével Monacóban és Svájcban. II. Erzsébet brit királynő 2003-ban lovaggá ütötte.

2007-ben csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38529/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,gyász,Roger Moore,színész
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.18. 05:15
A háborús bűnök eltussolása, az érdekkoalíció hatalomvágya, a honi balliberálisok magyarellenessége, a karácsony kopogtatása és Csűrös Karola fájdalmas szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.11.17. 17:15
Tovább fokozódik az izgalom és jövő héten is lesz miért játszani, ugyanis most nem vitte el senki a főnyereményt a hatos lottón.

Blogstar kávéház

2019.11.17. 02:05
A Balaton önvédelmi háborúja, Hadházy Ákos károgása, az anarchisták fosztogatása, Bihács forrongása és Kulcsár Edina gender partija vasárnapi online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat az ötöslottón

2019.11.16. 20:10
Ma sem volt szerencséje senkinek, jövő hétre csúszik az esetleges telitalálat az ötöslottón.

Százezren követelték a cseh kormányfő lemondását Prágában

2019.11.16. 19:15
Legalább 200 ezer ember követelte Andrej Babis lemondását a cseh fővárosban szombaton. A nagygyűlést a Millió pillanat a demokráciáért nevű civil társulás szervezte.

Továbbra is tragikus a helyzet Velencében az árvíz miatt

2019.11.16. 17:20
Még mindig a legmagasabb fokozatú riasztás van érvényben a városban, ahol vasárnap az ár ismét teljesen víz alá temetheti a szigeteket.

Blogstar kávéház

2019.11.16. 01:55
Soros frontális támadása, Karácsony kínos lebukása, Velence szörnyű tragédiája, a sör veszélyes robbanása és Tóth Vera testvéri vállalása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.15. 02:55
Kálmán Olga titkos fizetése, Hende Csaba szerecsenmosdatása, a bevándorláspártiak bosszúja, a magyar labdarúgás szentélye és Tücsi paramamizása pénteki online lapszemlénkben.

Közműépítés miatt lezárják az Erzsébet hidat

2019.11.14. 18:20
Újabb fennakadásokra számíthatnak a fővárosban közlekedők, ugyanis a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint közműépítés miatt lezárják hétfőre virradó éjszaka az …

Blogstar kávéház

2019.11.14. 05:05
A borkaizás kivégzése, a náci eszmék lopakodása, Karácsony spirituális tisztogatása, Salvini vallási hódítása és Kárpáti Rebeka leopárdmintás villantása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?