Blogolj!

Blogstar kávéház

Fordulat

Ha a magyar demográfiai modell sikeres lesz, példaként szolgálhat a fogyatkozó és öregedő Európa számára is.

Európa ma éppen efelé „halad”: évről évre kevesebb gyermek születik, mint amennyi a természetes önreprodukcióhoz szükséges, Orbán Viktor kormánya nemzeti megoldással kíván előrukkolni, nem a bevándorlásra alapoz – olvasható a Magyar Hírlap Online-on.

„A magyar kormány az európai ellenszéllel szemben a családok megerősítésétől, a gyermekvállalás támogatásától remélt népesedési fordulatra – nem pedig idegen etnikumú és kultúrájú fiatalok importjára – akarja alapozni a nemzet jövőjét.”

A nemzeti ügy

Álláspont. Ha a magyar demográfiai modell sikeres lesz, az jó és vonzó példa lehet a fogyatkozó és öregedő Európa számára is Az ember tragédiája utolsó színében Ádám a nemlét borzalmaival szembesülve, minden eszméből kiábrándulva, a szirtről a mélybe ugorva akar véget vetni a „komédiának" - életének.

Térkép

A kormánypártok jelentős fölényét hozták a 2017 első hónapjaiban megtartott időközi választások.

A Fidesz–KDNP összesített támogatottsága 45,9 százalék volt, míg a 2014-ben közösen induló baloldali pártoké csupán 17,31 százalék. A Jobbik roppant gyengén szerepelt az időközi voksolásokon – elemez az Origo.

„A kormánypártok egyetlen korábban megszerzett mandátumot sem veszítettek el, míg a baloldali ellenzék egyedül Zuglóban tudott győzni. A Jobbik pedig az időközi választások alapján gyakorlatilag eltűnt a politikai térképről.”

Választás 2017: simán nyert a Fidesz, összetöpörödött a Jobbik

A kormánypártok jelentős fölényét hozták a 2017 első hónapjaiban megtartott időközi választások. A Fidesz-KDNP összesített támogatottsága 45,9 százalék volt, míg a 2014-ben közösen induló baloldali pártoké csupán 17,31 százalék. A Jobbik roppant gyengén szerepelt az időközi voksolásokon, még a 7 százalékot sem sikerült elérniük.

Bűn

Letiltotta az MTI a Mazsihisz közleményét arról, hogy cionistázva sorosoztak az M1-en.

A 24. hu úgy fogalmaz, az M1 szerda esti híradója odáig ment az eszetlen sorosozásban, hogy kritika nélkül hosszan idézték, ahogy Irán fundamentalista vallási vezetője, az ország elszigetelődéséért felelős Hámeini ajatollah szavait – a Mazsihisz erre szeretett volna reagálni.

„A magyar alaptörvény védi a lelkiismereti, szólás- és vallásszabadságot. Határozott véleményünk, hogy Magyarországon nem bűn sem zsidónak, sem cionistának lenni.”

Letiltotta az MTI a Mazsihisz közleményét arról, hogy cionistázva sorosoztak az M1-en

Radnóti Sándor rabbi szerint egy keresztényüldöző gyilkos rezsimmel példálózik a köztévé. Megírtuk: az M1 szerda esti híradója odáig ment az eszetlen sorosozásban, hogy kritika nélkül hosszan idézték, ahogy Irán fundamentalista vallási vezetője, az ország elszigetelődéséért felelős Hámeini ajatollah gonosz cionista-amerikai multi-milliárdosnak nevezte Soros Györgyöt, és Irán belügyeibe való beavatkozással vádolta.

Feltámadás

Kifolynak az állami hirdetések a Népszavából, mely példányszámát is érdemben növelte.

Rendkívül intenzíven reklámozza a kormány az úgynevezett nemzeti konzultáció kérdéseit a magát szociáldemokrata újságként meghatározó napilapban – szúrta ki a Magyar Nemzet Online.

„A lap feltámadása szorosan összefügg a Népszabadság tavaly októberi bezárásával: az újságírók egy részét átvette a Népszava, illetve feltehető, hogy a lap nélkül maradó olvasók egy része is ezt az újságot választotta.”

Kifolynak az állami hirdetések a Népszavából

Intenzíven reklámozza a kormány az úgynevezett nemzeti konzultáció kérdéseit a magát szociáldemokrata lapként meghatározó Népszavában. Kedden és csütörtökön is háromszor negyedoldalnyi kék hirdetés jelent meg a lapban, illetve még egy negyedoldalnyi az állami Szerencsejáték Zrt.-től. Ezeken kívül csak egy hirdetés található a csütörtöki lapban, amely a tulajdonos családjához köthető.

Zavar

Trumpnak elege van a német autókból.

Az EU vezetőivel zárt ajtók mögött tartott találkozón az amerikai elnök élesen kikelt a német külkereskedelmi többlet miatt – tudósít a Spiegelre hivatkozva az Index.

„Trump már korábban átkozódott az Amerikába irányuló német export miatt. Beiktatása után a Bildnek azt mondta: nagyon zavarja a német autók látványa New York utcáin.”

Trump: A németek rosszak, nagyon rosszak

A brüsszeli NATO-csúcson Donald Trump amerikai elnök az EU vezetőivel is találkozott. A zárt ajtók mögött folyó megbeszélésen az amerikai elnök élesen kikelt a német külkereskedelmi többlet miatt. A németek rosszak, nagyon rosszak - a Spiegel értesülése szerint ezt mondta Trump a találkozón.

Soros

Politikai programot hirdetett a Facebook ura.

Mark Zuckerberg tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon, ez alkalomból a tekintélyelvűség és a nacionalizmus ellen érvelt, egy nyitott, egyenlőbb és összekapcsolódó társadalom mellett – számol be róla a 444.hu

„Politikai programbeszédét egy fideszes nemzeti konzultáción úgy jellemeznék, hogy Soros György”.

Politikai programot hirdetett a Facebook ura - 444

Mark Zuckerberg - aki a Facebook alapítása idején elhagyta a Harvard egyetemet - visszatért, és sikeresen lediplomázott, pontosabban kapott egy tiszteletbeli diplomát. A diplomaátadót pedig arra használta, hogy gyakorlatilag politikai programot hirdessen. Zuckerberg az utóbbi időben, és főleg Trump hatalomra kerülése gyanúsan politikusan viselkedik, például néha váratlanul beállít amerikai választókhoz stratégiai helyeken, ahogy elnökjelöltek szokták.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38611/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?