Blogolj!

Stratégiai megállapodást kötött a Fidesz és a Lungo Drom

A Fidesz Lendvay utcai székházában dr. Kövér László a Fidesz választmányi és Farkas Flórián a Lungo Drom elnöke a két szervezet közötti együttműködésről írt alá stratégiai megállapodást.

Fotó: MTI

A dokumentum bevezetőjében olvasható, hogy „Nemzeti felemelkedésünk, Magyarország jóléte és biztonsága nem valósulhat meg a magyarországi cigányság felemelkedése nélkül. Polgári értékrendünkből adódó feladat a cigányság képzettséghez és munkához juttatása, ami lehetőséget teremt a felemelkedésükre és erősíti a közösségeink együttműködését és békés együttélését. A fenti célok elérése csak a magyarországi cigányság és a polgári erők összefogásával valósítható meg, amelynek része a helyi és országos közéletben való aktív részvétel elősegítése, valamint cigányság önkormányzati és országgyűlési képviselete is”

Az együttműködésben konkrétumokat is említenek, így azt is, hogy az elmúlt hat év cigánypolitikájának eredményeinek tartják, hogy a cigányság körében „a nagyon alacsony munkaintenzitású háztartásban élők aránya a 2014. évi 45,3 százalékról 2015-re 26,7 százalékra csökkent; a súlyos anyagi nélkülözésnek kitettek aránya a 2014. évi 78,1 százalékról 67,8 százalékra mérséklődött; valamint a felsőoktatásban részt vevők aránya a 2013. évi 0,7 százalékról 1,7 százalékra nőtt”.

Éppen ezért a fenti célok elérése és az elért eredmények megőrzése, további növelése érdekében a soron következő országgyűlési és önkormányzati választásokra történő felkészülésben, a választásokon és az ezeket követő törvényhozási, kormányzati és önkormányzati munkában együttműködnek.

Ennek keretében a Lungo Drom részt vesz a Fidesz-KDNP alkotta polgári Kormány programjának megvalósításában, különösen is a magyarországi cigányság helyzetét érintő területeken, az országgyűlési és önkormányzati választásokon támogatja a Fidesz-KDNP valamennyi egyéni jelöltjét, illetve területi listáját. A Fidesz-KDNP választási listáin a Lungo Drom jogosult jelöltek állítására. A Fidesz és a Lungo Drom arra törekszik, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon a két szervezet közösen állítson polgármester- és képviselőjelölteket. De azt is kiemelik, hogy a Lungo Drom által megnevezett jelöltek személyéről a két fél illetékes testületeinek megállapodására kell törekedniük. Az esetleg fennmaradó viták ügydöntő lezárásához a Fidesz és a Lungo Drom elnökeinek egyetértése szükséges.

A választásokon túlmenően stratégiai az is, hogy a felek együttműködnek a romák szervezeti foglalkoztatásának kialakításában, valamint a romák oktatása hatékonyságának növelésében.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38626/pics/lead_800x600.jpg
Farkas Flórián,Kövér László,Lungo Drom,ORÖ
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kövér László: a magyarság nem veszítheti el a 21. századot!

2020.06.04. 11:50
Az Országgyűlés elnöke szerint a magyarság új megoldást kínál szomszédainak, a térség országainak: vagy összefognak, együttműködnek, és közösen lesznek …

Kövér László: a tisztelet hiánya könnyen anarchiához vezet

2020.05.03. 15:40
Az Országgyűlés elnöke szerint ha egy politikus a Parlamentben ész nélkül kiabál és bontja a rendet, ne várjunk többet azoktól sem, akik megválasztották.

Kétmillió forintra büntette Kövér László Hadházy Ákost

2020.02.19. 09:50
Kétmillió forintra büntette az Országgyűlés elnöke Hadházy Ákost, a hétfői molinós akciója miatt – tudta meg az ATV Híradója.

Áder: Horváth János formálni akart, a világot és benne önmagát

2019.12.19. 16:55
Horváth János formálni akart, a világot és benne önmagát, hogy egy szabad és független hazában mindenki szabad és független polgár lehessen - fogalmazott a …

Kövér: mindig az ősök sírjai avatják az országot hazává

2019.11.15. 17:35
Mi, magyarok, hiszünk abban, hogy mindig az ősök sírjai avatják az országot hazává - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti …

Drákói szigor: a parlamentben nincs helye ocsmányságnak, rendbontásnak!

2019.11.13. 18:35
Megelégelték a kormánypártok az ellenzéki képviselők folyamatos cirkuszolását, balhézását, botránypolitizálását. Hadházy, Tordai és társaik …

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

2019.10.23. 09:55
Orbán Viktor miniszterelnök este a Zeneakadémián mond ünnepi beszédet.

Kényszerleszállás Varsóban: rosszul lett Kövér László!

2019.09.24. 20:10
Varsóban hajtott végre kényszerleszállást a szlovák kormány Pozsonyba tartó különgépe, miután Kövér László rosszul lett a fedélzeten.

Kövér: aljas és perverz, amit Brüsszel az európai fajtával tesz

2019.05.16. 05:05
A házelnök szerint ahelyett, hogy azon gondolkodna Európa, miként lehetne a családok biztonságát helyreállítani, tömeges lakosságcserével próbálja meg …

Kövér László megfogalmazta a 21. századi magyar tervet

2018.11.27. 18:35
Az Országgyűlés elnöke szerint a mostani nemzedék egyik legfontosabb feladata a hazaszeretet kultúrájának újjáépítése, ami „korparancs”.

Ezeket a cikkeket olvastad már?