hirdetés
Blogolj!

Stratégiai megállapodást kötött a Fidesz és a Lungo Drom

A Fidesz Lendvay utcai székházában dr. Kövér László a Fidesz választmányi és Farkas Flórián a Lungo Drom elnöke a két szervezet közötti együttműködésről írt alá stratégiai megállapodást.

Fotó: MTI

A dokumentum bevezetőjében olvasható, hogy „Nemzeti felemelkedésünk, Magyarország jóléte és biztonsága nem valósulhat meg a magyarországi cigányság felemelkedése nélkül. Polgári értékrendünkből adódó feladat a cigányság képzettséghez és munkához juttatása, ami lehetőséget teremt a felemelkedésükre és erősíti a közösségeink együttműködését és békés együttélését. A fenti célok elérése csak a magyarországi cigányság és a polgári erők összefogásával valósítható meg, amelynek része a helyi és országos közéletben való aktív részvétel elősegítése, valamint cigányság önkormányzati és országgyűlési képviselete is”

Az együttműködésben konkrétumokat is említenek, így azt is, hogy az elmúlt hat év cigánypolitikájának eredményeinek tartják, hogy a cigányság körében „a nagyon alacsony munkaintenzitású háztartásban élők aránya a 2014. évi 45,3 százalékról 2015-re 26,7 százalékra csökkent; a súlyos anyagi nélkülözésnek kitettek aránya a 2014. évi 78,1 százalékról 67,8 százalékra mérséklődött; valamint a felsőoktatásban részt vevők aránya a 2013. évi 0,7 százalékról 1,7 százalékra nőtt”.

Éppen ezért a fenti célok elérése és az elért eredmények megőrzése, további növelése érdekében a soron következő országgyűlési és önkormányzati választásokra történő felkészülésben, a választásokon és az ezeket követő törvényhozási, kormányzati és önkormányzati munkában együttműködnek.

Ennek keretében a Lungo Drom részt vesz a Fidesz-KDNP alkotta polgári Kormány programjának megvalósításában, különösen is a magyarországi cigányság helyzetét érintő területeken, az országgyűlési és önkormányzati választásokon támogatja a Fidesz-KDNP valamennyi egyéni jelöltjét, illetve területi listáját. A Fidesz-KDNP választási listáin a Lungo Drom jogosult jelöltek állítására. A Fidesz és a Lungo Drom arra törekszik, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon a két szervezet közösen állítson polgármester- és képviselőjelölteket. De azt is kiemelik, hogy a Lungo Drom által megnevezett jelöltek személyéről a két fél illetékes testületeinek megállapodására kell törekedniük. Az esetleg fennmaradó viták ügydöntő lezárásához a Fidesz és a Lungo Drom elnökeinek egyetértése szükséges.

A választásokon túlmenően stratégiai az is, hogy a felek együttműködnek a romák szervezeti foglalkoztatásának kialakításában, valamint a romák oktatása hatékonyságának növelésében.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38626/pics/lead_800x600.jpg
Farkas Flórián,Kövér László,Lungo Drom,ORÖ
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kövér: aljas és perverz, amit Brüsszel az európai fajtával tesz

2019.05.16. 05:05
A házelnök szerint ahelyett, hogy azon gondolkodna Európa, miként lehetne a családok biztonságát helyreállítani, tömeges lakosságcserével próbálja meg …

Kövér László megfogalmazta a 21. századi magyar tervet

2018.11.27. 18:35
Az Országgyűlés elnöke szerint a mostani nemzedék egyik legfontosabb feladata a hazaszeretet kultúrájának újjáépítése, ami „korparancs”.

Kövér: a nemzetállamok Európája nem bukhat el!

2018.11.25. 05:50
Az Országgyűlés elnöke szerint jövőre eldőlhet, megőrizzük-e a nemzeti kultúránkat vagy kevert népességű, kultúra nélküli populációt alakítunk ki, támogatjuk-e a családokat vagy pedig …

Kövér László bízik a magyar, a keresztény és az európai jövőben

2018.09.22. 16:25
Nem szabad hagynunk, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák!

Fortéllyal támadnak ránk: Kövér szellemi honvédelmet hirdetett!

2018.08.24. 06:25
A nemzetközi fórumoknak nem az lenne a dolguk, hogy rákényszerítsék a nemzetállamokat a tömeges migráció elfogadására, hanem az, hogy javítsák az …

Kövér: kereszténységünket, azaz az életünket fenyegeti veszély

2018.08.20. 07:00
Az Országgyűlés elnöke szerint Szent István nemcsak a keresztény magyar államot alapította meg, hanem elérte, hogy Magyarországnak nem kellett alárendelődnie …

Kövér László: intelligens játékosok kellenek, nem bal bunkók

2018.05.12. 09:20
Kövér László házelnök interjút adott, amelyben beszélt a kormányzati munkáról, a családokról és a magyar társadalom kettéosztottságáról is.

Kövér a globalista szennyáradattól félti a magyarságot

2018.04.07. 05:20
Az Országgyűlés elnöke szerint az ellenzék soraiban vannak olyan politikai vezetők, akik elárulták a népüket, tehát nem a saját választóikat képviselik, hanem azokat, akiktől …

Európa sorsa is a tét 2018-ban

2017.12.16. 14:00
Kövér László szerint a tét, hogy Magyarország magyar ország tud-e maradni.

Kövér László: „Ahol nincs értelmes vita, az nem demokrácia, hanem hideg polgárháború!”

2017.12.14. 13:00
Az országgyűlés elnöke szerint az ellenzék arra törekszik, hogy hiteltelenítse a kormány szavait, miközben …

Ezeket a cikkeket olvastad már?