Blogolj!

Blogstar kávéház

Kádár

Miniszterelnök-jelöltnek választotta az MSZP kongresszusa Botka Lászlót, a sokat bírált szegedi polgármestert.

Az Origo szerint lesz könnyű dolga, hiszen a párt nagy küzdelmet folytat a második helyért, számára az a valós kérdés, hogy meg tudja-e előzni a Jobbikot vagy sem, ráadásul Gyurcsány is rá akar telepedni.

„Botka pártkongresszusi beszéde minden túlzás nélkül a Kádár-korszak pártkongresszusait idézte. A kötelező kormányszidás (ami önmagában természetesen érthető egy ellenzéki párttól) valósággal eltörpült a kommunizmus évtizedeinek közhelyei mellett, amik elárasztották Botka beszédét.”

A Kádár-korszak összes fordulata Botka Lászlónál

Ahogy várható volt, az MSZP megválasztotta miniszterelnök-jelöltjüknek a sokat bírált szegedi polgármestert. 292-ből 280 MSZP-s szavazattal Botka a párt miniszterelnök-jelöltje. Nem lesz könnyű dolga, hiszen a párt nagy küzdelmet folytat a második helyért, számára az a valós kérdés, hogy meg tudja-e előzni a Jobbikot vagy sem.

Demokrata

Botka László többször keményen nekiment Orbán Viktornak, Gyurcsány ezúttal megúszta.

A HVG kiemeli, kormányváltó hangulatban zajlott az MSZP kongresszusa, ahol Botka többször élt azzal a párhuzammal, hogy Orbán a nemzet legnagyobb árokásója, Putyinnak adja el a hazát.

„Botka egy ponton a demokraták miniszterelnök-jelöltjének nevezte magát, holott még csak az MSZP választotta meg, a többi ellenzéki párttal – már amelyikkel leültek tárgyalni – nem jutottak egyezségre semmiben.”

Molnár Gyula: "Orbán a probléma és az MSZP a megoldás"

Jó érzés ma itt állni, kezdte kongresszusi beszédét Molnár Gyula pártelnök.Erőt és lelkesedést érzek saját magunkon. Délelőtt izgalmas és színvonalas vita volt, kézzel tapintható az erő és lelkesedés, de nem volt ez mindig így. Egy éve milyen elemzések jelentek meg a sajtóban, milyen baráti beszélgetések voltak, ehhez képest kézzel tapintható, hogy van valamilyen lelkesedés és várakozás.A második mondat viszont már az: csak el ne szúrjátok.

Legyőzhetetlen

Az új baloldali politika alapkőletétele.

Botka országjárásán tízezer emberrel fogott kezet, ebben már benne volt az egymillió új szavazó ígérete, szinte a leheletükön érezte ezt – figurázza ki a miniszterelnökjelölt-választó MSZP-kongresszust a Magyar Hírlap.

„Laci 2002 óta győz. Ő a legyőzhetetlen. A mi új baloldali, sőt, európai baloldali politikánk Darth Vadere.”

Botka időkereke

Álláspont. Elérkezett a nagy nap, a magyarországi szocialista párt megújulásának szimbolikus eseménye, az MSZP kongresszusa Elérkezett a nagy nap, a magyarországi szocialista párt megújulásának szimbolikus eseménye, az MSZP kongresszusa, az új baloldali politika alapkőletétele, Botka László, a párt megújulásra mindig kész, „örökifjú" ígéretének zászlóbontása. S tényleg.

Plafon

Egy választási párt megalakítását is elképzelhetőnek tartja 2018-ra Karácsony Gergely.

A kormányváltáshoz hiányzó egymillió szavazó összegyűjtésében talán hatékonyabb vagyok, mint bárki más, aki most ilyen ambíciókat táplál – üzente Botkának is Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa, Zugló polgármestere. A Magyar Nemzetnek adott interjújában kijelentette, az MSZP és a DK nem képes megszólítani a bizonytalanokat.

„A régi baloldal pártjainak van felső plafonja, hiszen az ő elutasítottságuk még a Fideszénél is magasabb.”

Karácsony Gergely: Polgármester vagyok, nem a Jóisten

Ön miniszterelnök szeretne lenni? - Azt szeretném, ha Magyarországon 2018-ban rendszerváltás lenne, én pedig ezt minden rendelkezésemre álló eszközzel segíteni fogom. - Nem azokból válik miniszterelnök-jelölt, akik egy kormány élére akarnak kerülni? - Le tudom váltani Orbán Viktort, de nem hiszem, hogy csak én vagyok erre képes.

Rés

A nemzeti erőknek is van joguk az önvédelemhez.

Hosszabb technikai szünet után ismét működik a Civil Összefogás Fórum Facebook-oldala – adta hírül a Demokrata, melynek ifj. Lomnici Zoltán szóvivő elmondta, a szeretet és az összefogás mentén alakítanák ki aktív online közösségüket.

„Fontosnak érezzük, hogy különösen most, a választási időszakban résen legyünk, mert tudjuk, mi történt, ha a nemzeti oldal nem volt elég óvatos: akkor jöttek a Kun Bélák, a Rákosik, később a Horn Gyulák vagy a Gyurcsány Ferencek.”

Jogunk van az önvédelemhez | Demokrata

Hosszabb technikai szünet után, csütörtök óta, ismét működik a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Facebook-oldala.

Csúcs

Bajnok lett a Honvéd, távozik az olasz sikeredző.

Igaza lett a SportFaktor.hu-nak, Marco Rossi tényleg elhagyja Kispestet. A tréner 24 év után vezette a honi trónra a Honvédot, a portál információi szerint a szlovákiai DAC-nál folytathatja.

„Szerettem volna nyomot hagyni a Honvéd történelemében. Bajnok lettem, így kapok majd egy fejezetet ennek a fantasztikus klubnak a történelemkönyvében. A munkámat elvégeztem, aminek nagyon szép a vége, és ahogy szokták mondani: a csúcson kell abbahagyni. Én sem teszek másként.”

NB I: távozik a Honvédtól Marco Rossi vezetőedző!

SportFaktor A bajnoki cím megszerzését követően Marco Rossi bejelentette, hogy távozik a kispesti együttestől!

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38747/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?