Blogolj!

Blogstar kávéház

Megoldás

Óvatosan optimista a CEU rektorhelyettese.

Enyedi Zsolt előbb vár segítséget New Yorktól, mint a magyar kormánytól, ám hiszi, ha Orbán Viktor jó viszont akar ápolni Donald Trumppal, meg kell oldania a CEU ügyét – írja a 24.hu.

„Elszántuk magunkat, hogy úgy fogjuk lebonyolítani a következő évet, mintha semmi nem történt volna: a diákok ugyanarra az oktatásra számíthatnak, mint korábban. Az viszont, hogy mi történik ezután az év után, már nem rajtunk, hanem kizárólag a magyar kormányon múlik.”

„Csökken az amerikai hivatalnokok jóindulata a magyar kormány felé"

Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese azt mondja, optimisták, mert végre elindult a kommunikáció. Ennek ellenére előbb várnak segítséget New Yorktól, mint a magyar kormánytól. Ha pedig a kormány jó viszonyt akar Donald Trumppal, meg kell oldania a CEU ügyét. A hét elején elkezdett terjedni a pletyka, hogy a CEU elköltözik Budapestről, amit ma végül egy sajtótájékoztatón cáfoltak.

Vagy

Semmiféle többletköltségről nem gondoskodik a fővárosi önkormányzat a 3-as metró felújításával kapcsolatban.

Tarlós István főpolgármester az Indexnek reagált arra a hírre, hogy 30-40 milliárd forinttal több pénz kellene a kormány által eredetileg meghatározott 137,5 milliárdos keretnél.

„A főpolgármester azonban közölte: Budapest nem is nagyon tud, de nem is nagyon óhajt gondoskodni a többletköltség fedezetéről. Vagy fizet a kormány vagy nem lesz felújítva a metró.”

Tarlós: fizet a kormány, vagy nem lesz metrófelújítás

Semmiféle többletköltségről nem gondoskodik a fővárosi önkormányzat a 3-as metrón felújításával kapcsolatban, reagált Tarlós István lapunknak Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár nyilatkozatára. Tuzson azt mondta: a kormány így is jelentős összeggel támogatja a metrófelújítást, ha azonban a források nem elegendőek, akkor elsősorban a fővárosnak kell elgondolkodnia azon, honnan teremti elő a felújítás fedezetét.

Újratöltekezés

Csíksomlyóra figyel pünkösdkor a világ magyarsága.

A Demokrata összeállításából kiderül, a legenda szerint Csíksomlyón az első búcsújárást 1567-ben tartották, amikor János Zsigmond erdélyi fejedelem fegyverrel akarta a katolikus székelyeket az unitárius vallás felvételére kényszeríteni – az idei zarándoklatot a 450 évvel ezelőtti esemény szellemiségének jegyében tartják.

„Csíksomlyó mára jelkép lett, elsősorban a székely nép katolikus hitvallásának a fellegvára, a pünkösdszombati búcsú pedig az újratöltekezés alkalma, nemcsak a székelyeknek, hanem a világon szétszóródott magyarságnak és minden jóakaratú embernek.”

Csíksomlyóra figyel a világ magyarsága

Csíksomlyón az első búcsújárást a legenda szerint 1567-ben tartották, amikor János Zsigmond erdélyi fejedelem fegyverrel akarta a katolikus székelyeket az unitárius vallás felvételére kényszeríteni. Pünkösd szombatján Csík, Gyergyó és Kászon népe Csíksomlyón gyülekezett, Szűz Mária segítségét kérte, majd legyőzte a fejedelem seregét a Hargita Tolvajos-hágójában.

Egészség

A zöldombudsmani hivatal a párbeszéd erejében hisz.

Bándi Gyulával, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettessel a Magyar Hírlap készített nagyinterjút energiatermelésről, a nukleáris hulladék tárolásáról, a háztartási tüzelőanyagok felhasználásáról, tudatformálásról és a Paks II beruházásról.

„A háztartásban alkalmazott tüzelőanyagok felhasználását is korlátozni és ellenőrizni kellene, amint az az ipar területén történik. Példaként vehetjük az olcsó lignitet, amelynek rendkívül alacsony a fűtőértéke, de nagy szennyezőanyag-tartalma van. Ebben az esetben a szociális érvelés nem megfelelő, ha a lakosság egészsége a másik oldal.”

Tudatformálás sok kis lépésben, erős társadalmi támogatottsággal

Minden energiatermelést az összes környezeti hatásával együttesen kell nézni, így Paks II sem jó vagy rossz önmagában. Ha a környezeti feltételek biztosítottak, a nukleáris hulladék tárolását és elszállítását biztonságosan meg tudják oldani, nem lehet gond. - mondta lapunknak Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes.

Hullámhossz

Újra elkezdett randizni Gryllus Dorka és Simon Kornél.

Szerelmük gyümölcse, Soma hamar megérkezett, és most, hogy már kisfiuk is egyre nagyobb, ismét van idejük lopott találkozásokra – avat be a családi titkokba a Lokál.

„Annak ellenére, hogy mi az első pillanattól egy hullámhosszon voltunk és tudtuk, hogy egymásnak lettünk teremtve, nem szabad a szerelmet magától értetődőnek venni, fenn kell tartani.”

Gryllus Dorka és Simon Kornél: Újra elkezdtünk randizni | Lokál

Dorka és Kornél amióta családdá váltak, tervezetten szakítanak időt egy-egy lopott randira. A színésznő A Nagy Duett élő show-jára kísérte el párját, ahol Kornél sziporkázott a színpadon. - Természetesen mindig spannol, ha Dorka is a nézőtéren van, emellett pedig végre kezdek ráérezni a show esszenciájára.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38852/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?