Blogolj!

Németh Szilárd: két év múlva elkészülhet a birkózó-akadémia sportcsarnoka

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke szerint két év múlva elkészülhet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnoka, melyet 2,4 milliárd forintból építenek fel.

Németh Szilárd szerdai, az akadémia leendő, csepeli területén tartott sajtótájékoztatóján elmondta, nem csupán egy csarnokról van szó, hanem egy multifunkcionális, háromszintes létesítményről.

A csarnok tervei és a szükséges engedélyek már megvannak, és reményei szerint június-júliusban kiírhatják a közbeszerzési eljárást is. A terület használatáért 35 millió forint plusz áfát fizetnek majd a csepeli önkormányzatnak.

Németh Szilárd kiemelte, hogy a csarnok megvalósítása az első lépése a projektnek, a csepeli Hollandi út 8. szám alatt ugyanis 130 fős kollégium is épül, illetve az edzésekhez és a tanulmányokhoz szükséges kiegészítő fejlesztések is megvalósulnak a területen. A teljes beruházás - mint mondta - 4-4,5 milliárdba kerülhet.

Az elmúlt napokban őt ért támadások kapcsán azt emelte ki, hogy visszautasítja a csalás vádját, egyúttal személyes felelősséget vállal a projektért, amely végig átlátható és ellenőrizhető lesz, mint ahogy az MBSZ valamennyi tevékenysége is az, mióta ő vezeti a szövetséget.

Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a Magyar Birkózó Akadémia létrehozása, felépítése és működtetése céljából létrejött alapítványhoz nincs már köze, azon túl, hogy ő alapította. Illetve azért az ő lakcímére lett bejegyezve, mert ezzel is gyorsítani kívánta létrejöttének folyamatát, ugyanakkor már beadták a papírokat, hogy a címet átírják a Hollandi út 8.-ra. Szintén kiemelte, hogy ő pénzt nem vehet ki az alapítványból, csak beletehet, és nem is szüntetheti azt meg.

Megjegyezte azt is, hogy személy szerint ő bírja a támadásokat, nem ez a probléma, hanem, hogy ez által a birkózókat is megtámadták.

Az akadémiáról ezúttal is elmondta, hogy a magyar birkózás eredményei, sikerekben gazdag múltja és jelene is megköveteli, hogy méltóan kezeljék, és minőségi feltételeket biztosítsanak a versenyzőknek. Az akadémiai rendszerben elsősorban a 14 és 23 év között fiatalok kerülnek a középpontba. Ebben a periódusban a legnagyobb a lemorzsolódás, amit szeretnének megállítani. Az akadémián minden feltétel biztosított lesz ahhoz, hogy minőségi munkát végezzenek és nyugodtan tanulhassanak is az odajárók.

Németh Szilárd azt is elárulta, hogy a későbbiekben akár a szövetségnek is otthont adhat majd a terület, és nem elképzelhetetlen a további bővítése és fejlesztése, ha a mostani projekt lezárul.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke (k) a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnoka tervezett építéséről tartott sajtótájékoztatója előtt a Csepeli Szabadidő Központban 2017. május 31-én. A 2,4 milliárd forintból megvalósuló sportcsarnok a tervek szerint két év múlva készülhet el. MTI Fotó: Illyés Tibor

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38877/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Együtt a veszélyeztetésnek kitett gyermekekért

2018.03.21. 20:45
Két, középiskolás diákok között az utcán zajló, durva bántalmazási eset is felháborította a szegedieket az elmúlt hónapokban: nemcsak a média tudósított az eseményekről, hanem rengetegen …

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Lövöldözés történt egy amerikai gimnáziumban

2018.03.20. 14:35
A CNN információi szerint lövöldözés volt egy marylandi gimnáziumban. 

Nicolas Sarkozy őrizetben

2018.03.20. 08:00
Egy kampányfinanszírozással kapcsolatos ügyben hallgatják ki Nicolas Sarkozy volt francia elnököt –  jelentette egy francia bírósági forrásra hivatkozva a Reuters.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Tovább tombol a tél: sok településen nincs áram

2018.03.19. 11:30
Húsz településen még mindig nincs áram Hajdú-Biharban, de Debrecenben legalább jár a villamos.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Orosz elnökválasztás: Putyin negyedik ciklusát kezdheti

2018.03.18. 19:25
Folyamatos a a szavazatok feldolgozása, 21 óra 20 perckor Putyin már 75 százalék felett jár.

Európát fenyegetik az észak-koreai rakéták?

2018.03.18. 15:10
A német hírszerző szolgálat jelentései szerint reális a veszély.

Ezeket a cikkeket olvastad már?