Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Gát

A baloldali választók nem értenek egyet Botka Lászlóval.

A kormánypártinak nem nevezhető ATV és a Klubrádió felmérése szerint a balliberális pártok szimpatizánsainak döntő többsége szerint nem igaz, hogy Gyurcsány Ferenc lenne a kormányváltás gátja, akit le kellene hagyni a listáról – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„A két ellenzéki politikus közti ellentét hónapok óta tart, legutóbb telefonon vitatkoztak egymással. Botka László ugyanis feltételekhez köti az összefogást, amit Gyurcsány Ferenc nem fogad el. Botka László kedden a DK elnökének nyilatkozata után az ATV.hu-nak azt mondta: Gyurcsány Ferenc hazudozik, ő maga pedig nem kíván többet az 'összefogósdival' foglalkozni.”

Nincs igaza Botka Lászlónak - a felmérések szerint

A szocialisták európai parlamenti képviselője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kijelentette: az MSZP hajlandó lenne a DK-val összefogni, de kizárólag Gyurcsány Ferenc nélkül. Szanyi Tibor úgy fogalmazott: Botka László arra vár, hogy Gyurcsány Ferenc belássa: a háttérbe kell vonulnia ahhoz, hogy létrejöjjön egy MSZP-DK összefogás.

Út

Megtámogatja-e az EU német–francia többségű vezetése Magyarország politikai változását?

A kívülről érkező „baráti beavatkozás” gondolatának atyja, a Fidesz elleni brüsszeli pénzügyi-politikai intervencióért kiáltó Lengyel László közgazdász jól ismeri a mintát: az 1968-as prágai tavasz idején például a testvéri szocialista országok mélyítették el sikeresen az integrációt – írja a Demokrata.

„Ha egy baloldalinak nem tetszik, hogy a nép túlnyomó többsége következetesen és makacsul azokat támogatja, akik jót tesznek neki, akik nem engedik sem eladósítani, sem idegenekkel elárasztani, sem elnépteleníteni az országot, egyszóval a maguk útját akarják járni, akkor képzeletbeli fegyverükhöz kapnak és gyilkolni szeretnének.”

A támogatás mint olyan | Demokrata

„A választások utáni német-francia politikai vezetésű EU-ban remélhetőleg meglesz a szándék az integráció elmélyítésére, és az illiberális/autokrata országok politikai változásának támogatására" - írta a Népszavában Lengyel László közgazdász, az Ember, Akinek Még Véletlenül Sem Sikerült Eltalálni Soha, Hogy Mi Lesz Holnap.

Kontextus

Szétcincálta a civiltörvényt a Velencei Bizottság.

A HVG Online szerint a bizottság állásfoglalásában úgy fogalmaz, a kormány céljai ugyan legitimek, de a közhangulat és a civilellenes kampány a semlegesebb megfogalmazásokat is ellenségessé teszik. A törvénytervezet diszkriminatívnak tűnik, rengeteg a tisztázatlan részlet, és túl erősek a szankciók.

„A bizottság elismeri, hogy az átláthatóság követelése legitim cél, a javaslat harcol a pénzmosás ellen is, de a külföldi pénzből működő szervezet címke hiába semlegesebb, mint a külföldi ügynök címke, a politikai kontextusban veszélyezteti a civilek legitim tevékenységét.”

A Velencei Bizottság szétcincálta a civiltörvényt

A kormány erre az állásfoglalásra várt a civiltörvény megszavazásával - a Velencei Bizottság pedig elemeire szedte a törvényjavaslatot. A kormány céljai legitimek, de a közhangulat és a civilellenes kampány a semlegesebb megfogalmazásokat is ellenségessé teszik. A törvénytervezet diszkriminatívnak tűnik, nem volt előzetes egyeztetés, rengeteg a tisztázatlan részlet, és túl erősek a szankciók.

Visszavonuló

A Budapesttel szembeni hatalmi harc eszközének tekinti Orbán Viktor a metrófelújítást.

Az utasok életével játszadozik a kormány – állítja a Népszava. A lap kiemeli, bármikor súlyos tragédia helyszíne lehet a hármas metró, de az egyre dráguló beruházás őszig biztosan nem kezdődik el, és a költségnövekedések miatt akkor is fontos fővárosi fejlesztéseket kell miatta törölni.

„A városházi ellenzéknek azonban már most is magas labda, hogy Tarlós a korábbi ígéreteivel szemben részben visszavonulót fújt a kormánypárttal szemben, különösen, hogy a nyilvánosság előtt éppen Tarlósnak kellett megvédenie a piaci rebesgetések szerint leginkább túlárazott alagút-felújítási árajánlatot.”

M3 - Az utasok életével játszadozik a kormány

Bármikor súlyos tragédia helyszíne lehet a hármas metró, ám Orbán Viktor továbbra is csak a Budapesttel szembeni hatalmi harc eszközének tekinti a felújítást.

Ihlet

Lesz szexjelenet Vajna Tímea rövidfilmjében.

Andí Vajna felesége új alkotásával az Oscarig szeretne jutni – állítja a 24.hu, mely interjút készített az alkotóval.

„A történetet egy argentin síoktató ihlette, akivel Vajna Franciaországban találkozott. A megismerkedés után bejelölte a férfit Facebookon, és akkor derült ki: az illetőnek nincsenek is lábai. Ez megihlette az üzletasszonyt, a filmben pedig többek között azzal is foglalkozik majd, hogy miként lehet szexuális életet élni lábak nélkül.”

Lesz szexjelenet Vajna Tímea rövidfilmjében

Amivel egyébként az Oscarig szeretne jutni. Andy Vajna felesége kivételesen Magyarországon tartózkodik, el is kaptuk egy interjúra. Többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy mi lesz majd a nemrég belengetett rövidfilmjének a témája. Kiderült, a történetet egy argentin síoktató ihlette, akivel Vajna Franciaországban találkozott.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38945/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?