Blogolj!

Blogstar kávéház

Kezelés

Esernyővel védekezett az újságírók elől menekülő Demszky Gábor.

A korábbi SZDSZ-es főpolgármestert a 4-es metró korrupciós ügyéről faggatta volna az Echo TV, ám ő esernyőt rántott, ráadásul nem is először – emlékeztet a PestiSrácok, utalva arra, hogy 2010-ben a március 15-i ünnepségen a tojászáportól óvták ily módon a testőrei.

„A volt főpolgármester ezúttal maga kezelte az esernyőt, ráadásul meglehetősen hatékonyan. Amikor Bohár Dániel, az Informátor riportere kérdezni kezdte őt a 4-es metró gigakorrupciós ügyéről, Demszky az operatőr elé tette az esernyőt, így akadályozva a felvételkészítést.”

Demszky most nem a tojásoktól, hanem az Echo TV kérdéseitől védte magát egy esernyővel (Videó!)

Demszky Gábor megint hihetetlenül viselkedett az Echo TV Informátorának stábjával, amikor a 4-es metró korrupciós botrányáról kérdezték őt. Ezúttal nem a tojások, hanem az újságírói kérdések ellen védte magát az esernyőjével. Az utóbbi időszakban a volt főpolgármester folyton zavarba jön, amikor újságírókkal találkozik, ám különösen az Echo TV stábjától retteg: velük már harmadszorra viselkedik rendkívül kínosan.

Ígéret

Clinton sikerében bíztak, mégis beelőzi Románia a magyar kormányt Washingtonban.

Hiába dolgozik kőkeményen a magyar diplomácia, nem Orbán Viktor, hanem a megint jól helyezkedő Románia államfője lesz az első, akit megválasztása után hivatalában fogad az amerikai elnök a kelet-közép-európai vezetők közül – írja a Magyar Nemzet Online.

„Klaus Johannis román államfő a NATO-tagállamok vezetői közül elsőként ígérte meg, hogy Románia tartja magát a Trump által rögzített feltételhez, ennek megfelelően az ország már idén a GDP két százaléka fölé emelte a védelemre fordított költségeit (amelyek eddig sohasem haladták meg a bruttó hazai össztermék másfél százalékát).”

Románia beelőzi a magyar kormányt Washingtonban

Bukarestet jóformán teljesen váratlanul érte Donald Trumpnak a novemberi amerikai elnökválasztáson aratott győzelme, a román politikai élet képviselőinek többsége ugyanis mondhatni előre elkönyvelte, hogy Hillary Clinton lesz a befutó. E téren sokatmondó a hazája atlantista irányvonalát egy évtizeden keresztül meghatározó Traian Basescu volt román államfő vallomása, miszerint neki meg sem fordult a fejében, hogy végül nem a demokrata jelölt lesz a Fehér Ház új lakója.

Reakció

Nem látni a közel-keleti válság végét, a migráció folytatódni fog, Afrikából és Ázsiából is újabb tömegek indulhatnak meg.

Bár mindketten populisták, Orbánnak nem kellene túl sokat remélnie Trumptól, Putyin a zűrzavarban érdekelt, az EU nem fog szétesni, de a migrációs krízissel tartósan együtt kell élnie – állítja Robert D. Kaplan, a nemzetközi kapcsolatok amerikai guruja az Indexnek adott interjúban.

„Egyáltalán nem látom sem Orbánt, sem Trumpot realistának vagy pragmatistának. Ők alapvetően populisták, a nemzeti felbőszültség figurái. Ugyanannak a jelenségnek a megnyilvánulásai: a globalizációra adott reakcióé, a kozmopolita elittel szembeni érzéseké.”

Orbán ne reméljen túl sokat Trumptól

Orbán ne reméljen túl sokat Trumptól - Ezt a nemzetközi kapcsolatok amerikai guruja, Robert D. Kaplan mondta az Indexnek adott interjúban. A magyar kormányfő félreérti Amerikát, Putyin a zűrzavarban érdekelt, az EU nem fog szétesni, de a krízis tartós lesz.

Kinyilatkoztatás

Magyar kommentkultúra: gyalázkodásban kiválóak vagyunk.

Számos írás szerint állapította meg, hogy bár a különböző cikkekhez hozzászólók között a világban mindenütt komoly viták zajlanak, az itthoni kommentek magasan a legagresszívabbak közé tartoznak – elemez a Blikk.

„A magyar kommentelő nem vitatkozik, hanem fensőbbséges kívülállóként odamondogat, vagyis nem megérteni és meggyőzni, hanem kinyilatkoztatni, kioktatni akar. Sok portál éppen a minősíthetetlen megnyilvánulások miatt volt kénytelen a hozzászólási lehetőséget letiltani. Pedig az országnak nagyon nem ártana, ha a polgárai képesek lennének egymással higgadtan beszélgetni. Úgy látszik azonban, ehhez a feladathoz még fel kell nőni.”

Magyar kommentkultúra: gyalázkodásban kiválóak vagyunk

Azok az indulatos, sokszor tolerálhatatlan hozzászólások, amelyek például a CEU-ügy miatt elkeseredettségének hangot adó - amúgy tősgyökeres Fidesz-szavazó - Ürge-Vorsatz Diána klímakutató Facebook-posztjához érkeztek, nemcsak azt mutatták meg, mennyire nem vagyunk képesek elviselni a miénktől eltérő véleményeket, de a hazai kommentkultúra hihetetlenül alacsony nívójára is rávilágítottak.

Életszerű

Nemcsak ráfizetéses lehet a fővárosnak a Nagy Futam és a Red Bull Air Race, de még a lakókat is zavarja a zajongás.

Augusztus közepén napokig sportrepülők süvítenek a belvárosi százezrek hétköznapjait pokollá téve, ami a 444.hu szerint akkor is törvényekbe ütközhet, ha sok ezer rajongójuk is van ezeknek a versenyeknek.

„Egy néhány órás autós és repülős bemutatóra – ami szinte minden országban van – nem túl életszerű, hogy bárki is Budapestre utazna. És azt sem szabad elfelejteni, hogy nem csak vonzzák, de akár taszítják is az embereket az események.”

Ráfizetéses lehet a fővárosnak a Nagy Futam és a Red Bull Air Race, és még a lakókat is szívatják vele - 444

A fővárosi hivataloknál megszaporodnak a panaszok, amikor felbőgnek a Forma-1-es versenyautók a május 1-jei hétvégén és augusztus közepén napokig sportrepülők süvítenek a belvárosi százezrek hétköznapjait pokollá téve. Természetesen sok ezer ember rajongója ezeknek a versenyeknek, és gyakori érv, hogy néhány napra ki lehet bírni, nem kellene pattogni a lakóknak.

Felfedezés

Bajban az Európai Tanács elnöke.

Donald Tuskot felelősségre vonná Varsó a szmolenszki repülőgép-katasztrófa után általa vezetett lengyel kormányzat mulasztásaiért – jelenti a 888.hu.

„Az ügyészség a vizsgálatok alatt meglepő felfedezéseket tett: az eddig kihantolt 27 áldozat közül két holttestet összecseréltek, kilenc áldozat koporsójában pedig más személyek maradványait voltak. Lech Kaczynski koporsójában például két másik ember maradványait is megtalálták.”

Bajban az Európai Tanács elnöke

Az Európai Tanács jelenlegi elnökét, Donald Tuskot felelősségre vonná Varsó a szmolenszki repülőgép-katasztrófa utáni lengyel kormányzat...

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38961/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?