Blogolj!

Blogstar kávéház

Alapanyag

Ideje lenne kiutasítani Európából a radikalizálódókat, még akkor is, ha van EU-s állampolgárságuk.

A véres londoni merénylet kapcsán Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az Origónak azt mondta: ha a politika nem lépi ezt meg, maradnak a virágok és a szentmisék.

„Nagy-Britannia egyes nagyvárosaiban, így Londonban és Manchesterben is jelentős, 10-20 százalék között van a muszlim gyökerű lakosság aránya. Ebben a társadalmi rétegben sokan lesznek dzsihádisták, főleg fiatalok 16-25 év között. Az ő problémájuk az, hogy alacsony iskolázottságúak, jellemzően börtönviseltek, és semmilyen perspektívájuk nincs. Így aztán tökéletes alapanyagot jelentenek a harmadik generációs dzsihadistáknak.”

Ideje lenne kiutasítani a radikalizálódókat

Georg Spöttle azt mondta az Origónak a tegnap esti újabb londoni terrortámadásról, hogy indokolt lenne kiutasítani a radikalizálódó elemeket akkor is, ha van uniós állampolgárságuk. A biztonságpolitikai szakértő szerint ugyanakkor a politika nem fogja ezt meglépni, helyette maradnak a virágok és a szentmisék.

Mondanivaló

Nem ezer terrorista érkezik a migrációs hullámokkal, hanem százezer ember, akik még magukról sem tudják, hogy potenciális terroristák.

A bevándorlással az a legnagyobb baj, hogy a 21 századi ember találkozik egy 7. századival. Az iszlám pszichológiai értelemben integrálhatatlan a mi társadalmainkba – a Demokratának Beke Sándor pszichológus nyilatkozott a terroristák indítékairól, az iszlám lelki arcáról.

„Tévednek azok a politikusok, akik azt hiszik, hogy a spirituális, vallási, társadalmi félreértéseknek van liberális megoldása. Voltaképpen a liberálisnak semmi mondanivalója nincs a védekezésről. Pedig a védekezés, az önvédelem, az elmegyek a falig magatartás alapvető emberi vonás, amellyel számolni kell. A legnagyobb hibát akkor követik el a nyugat-európai liberális politikusok, amikor a fentieket nem veszik figyelembe, és megtiltják, hogy a terrorizmus jelenségének és a társadalmi reakciónak valamilyen metszéspontja legyen.”

A terror mint spirituális csúcsteljesítmény

A bevándorlással az a legnagyobb baj, hogy a XXI. századi ember találkozik egy VII. századival. Az iszlám pszichológiai értelemben integrálhatatlan a mi társadalmainkba - mondta a Demokratának Beke Sándor pszichológus, akit a manchesteri merénylő lehetséges indítékairól, valamint az iszlám lelki arcáról kérdeztünk.

Lehetőség

A halál az állam szolgálatában áll, a Fidesz pedig hullarabló.

A szombat éjjeli londoni terrorcselekményt egészen más nézőpontból közelítette meg a HVG Online, mely arról írt, azzal, hogy a magyar kormány az idegenek és a háború elől menekülők elleni félelemre alapozza politikáját, hozzájárul az európai politika destabilizálásához – összhangban az Iszlám Állam törekvéseivel.

„Ki kell mondani: a magyar kormány az elkövetett terrortámadásokban nem fájdalmat, fenyegetettséget, kihívást lát, hanem lehetőséget. A magyar kormány érzéketlen, pitiáner és felelőtlen. Nekünk ez jutott. Magyarország jobban teljesít.”

A halál az állam szolgálatában áll

És megszólaltak a hullarablók is.

Élettér

A magyarság lelkét ugyan megtörte a trianoni diktátum, de a történelmünk nem ért véget 1920. június 4-én.

A PestiSrácok szerint a gyógyuláshoz az is kell, hogy a beteges önvád, önmagunk igaztalan hibáztatása helyett néven nevezzük a tragédia fő felelősét: a sokunk által ájultan tisztelt Nyugatot, majd foglalkozzunk azzal, ami a lényeg: hogyan „dönthetjük le” Trianont.

„A magyar horizont nem a trianoni gúnyhatár, hanem – minimum – a Kárpát-medence. Félelmetessé tett, ennek ellenére ideillő szóval: ez a magyarság élettere. Itt élünk. De csak annyira a miénk a Kárpát-medence, amennyire belakjuk, benépesítjük.”

Magyarország túlélte a csonkolást, Trianon „ledönthető" (Jegyzet!)

A magyarság lelkét ugyan megtörte a trianoni diktátum, de a történelmünk nem ért véget 1920. június 4-én. A gyógyuláshoz az is kell, hogy a beteges önvád, önmagunk igaztalan hibáztatása helyett néven nevezzük a tragédia fő felelősét: a sokunk által ájultan tisztelt Nyugatot. Ezután viszont foglalkozzunk azzal, ami a lényeg: hogyan „dönthetjük le" Trianont?

Helikopter

Közel félmilliót ér a történelmi Népszabadság.

A Vaterára felkerült egy a Népszabadság utolsó, 2016. október 8-i számából – számol be róla a 444.hu.

„Az utolsó lapszám igazi békebeli időket idéz, a címlapsztori Rogán Antal legendás helikopterezése, amelyet a miniszter olyan nagy sikerű sajtótájékoztatón próbált elmagyarázni, hogy bő fél évre el is kellett utána tüntetni a nyilvánosság elől, hogy aztán most megerősödve térhessen vissza.”

Nincs meg a történelmi, utolsó Népszabadság? 480 ezerért most megszerezheted! - 444

Bár gyanítom, hogy nem ez az egyetlen megmaradt példánya, de most a Vaterára felkerült egy a Népszabadság utolsó, 2016. október 8-i számából. A lap újságírói ennek a számnak a nyomdába kerülésekor még nem sejthették, hogy ez lesz az utolsó, másnap teljesen váratlanul érte őket a kiadó bejelentése a lap megjelenésének felfüggesztéséről.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/38987/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?