Blogolj!

Blogstar kávéház

Ugrabugra

Továbbra is ütik-vágják egymást az MSZP és a DK politikusai.

A Lokál most azt szúrta ki, hogy Molnár Gyula MSZP-elnök megvádolta Gyurcsány Ferencet, hogy az valójában nem is akar közös listát, mire Gréczy Zsolt DK-szóvivő alaposan belegyalogolt Botka László szocialista miniszterelnök-jelöltbe.

„Furcsa, amikor azt látja az ember, hogy olyan szocialista politikusok, akik 8-10 éve Gyurcsány Ferenc körül ugrabugráltak, most úgy tesznek, mintha ez meg sem történt volna – utalt az abszurddá vált történetre (...) Gréczy Zsolt, a DK szóvivője (…), hozzátéve: Botka László maga a 2010 előtti MSZP.”

Molnár Gyula nekiment Gyurcsánynak | Lokál

Hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége az MSZP elnöke, Molnár Gyula, aki folytatta a baloldali purparlét. Gyurcsány legutóbb az atv.hu-nak azt állította: az MSZP elnökségében többségben vannak, akik Botka Lászlóval szemben nem akarnak közös választási listát 2018-ra.

Fenyegetés

Pistrui László, a Szeviép-vezér erős kézzel fogta a gyeplőt Szegeden.

Egyre kínosabb Botka Lászlónak és a szegedi szocialista városvezetésnek a csődbűncselekménnyel vádolt Szeviép-vezérekkel folytatott egykori kapcsolatuk, ezért tiltakoznak kézzel-lábbal, hogy nekik semmi közük a cég csődjéhez és vezetőihez sem – írja a Fidesz helyi elnökére hivatkozva a Magyar Hírlap.

„Így került sor 2008 januárjában arra a találkozóra, amelyen háromfős küldöttségünket Pistrui László, a Szeviép első számú vezére fogadta. Pistrui megfenyegetett bennünket, és azt mondta, foglalkozzunk a saját dolgunkkal, itt csak az történhet, amit ő akar, Botka László pedig azt csinálja, amit ő mond neki. Egyébként ne képzeljük, hogy bármit is el tudunk érni a Kika-projekt megakasztásában.”

„Itt csak az történhet, amit én akarok, Botka pedig azt csinálja, amit én mondok neki"

Egyre kínosabb Botka Lászlónak és a szegedi szocialista városvezetésnek a csődbűncselekménnyel vádolt Szeviép-vezérekkel folytatott egykori kapcsolatuk, ezért tiltakoznak kézzel-lábbal, hogy nekik semmi közük a cég csődjéhez és vezetőihez sem - mondta lapunknak Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke.

Arányérzék

Nem hatja meg a Fideszt a Gulyás Márton ellenzéki aktivista által posztolt videó.

A Magyar Nemzet Online ugyanakkor arról ír, az igazságosabb, demokratikusabb, arányosabb választási rendszert követelők jó szándéka vitathatatlan, és a valódi kérdés, hogy a Gálvölgyi Jánostól Stohl Andráson át Zagyva György Gyuláig terjedő kör képes lesz-e tömegmozgalmat létrehozni.

„Magyarországnak nem új rendszerváltásra, hanem másfajta politikai kultúrára lenne szüksége. Hogy konkrét legyek: az aligha normális, hogy a Fidesz–KDNP a nemzeti összetartozás (!) napján nemcsak Gyurcsány Ferencet, hanem lényegében mindegyik ellenfelét kirekessze a nemzetből. A szélsőségesen aránytalan választási rendszer súlyosan károsítja haszonélvezői arányérzékét.”

Arányérzék

Könnyű egy lekezelő félmosollyal elintézni azon közéleti szereplők akcióját, akik közös üzenetben álltak ki egy igazságosabb választási rendszer megalkotása mellett. A politikában külön kérdés, hogy egy javaslat támogatható-e, illetve a megvalósítása reális-e. Márpedig ma csak a parlamenti helyek többségét birtokló Fidesz-KDNP egyetértésével lehet átírni a választási szabályokat.

Beépülés

Vissza az ötvenes évekbe: a tudás, a kultúra, a szakképzettség nem számít, csak a párthűség.

Kerékgyártó István, az Országos Rádió és Televízió Testület egykori főigazgatója a 168 Órának nyilatkozott arról, hogy az országot vezető jelenlegi politikai elitnek nincs semmiféle értékrendje, nem tiszteli a szakmai tudást, ráadásul rég megkötötte háttéralkuit az ellenzékkel.

„Nem tartom véletlennek azt sem, hogy az ellenzéki pártok hét éve folyamatosan a belső viszályaikkal vannak elfoglalva. Ez arra emlékeztet, ahogyan a múlt rendszerben az állambiztonsági erők befolyásolták a könnyűzenei életet. A hatalom ügynökeinek az volt a feladatuk, hogy az együttesekbe beépülve állandóan összeveszítsék a tagokat, így a zenekarok mielőbb felbomoljanak. Szerintem ma is megvannak azok a beépített politikusok és kis pártok, akiket és amelyeket azért fizetnek, hogy ellenzéki oldalon gyűlölködést szítsanak, és ezzel lehetetlenné tegyék a kormánnyal szembeni összefogást.”

„Olyanok vezetik az országot, akiknek semmiféle értékrendjük nincs"

Kerékgyártó István jogot, majd filozófia szakot végzett, a rendszerváltás után pri­­vatizá­­ciós tanácsadó céget alapított, a Horn-kormány utolsó évében az Országos Rádió és Televízió Testület főigazgatójának nevezték ki. Belülről élte meg, hogyan zajlottak le nálunk a politikai, gazdasági átalakulások. Amióta kiszállt a közéletből, több regényt és drámát is írt a magyar vadkapitalizmus nyerteseiről és veszteseiről.

Tüntetés

Korhatárossá tenné a hintázást Kocsis Máté.

A HVG Online cikkéből kiderül, Kocsis Máté polgármester egészen részletesen tervezi előírni, mit szabad és mint nem a Józsefvárosban, javaslatáról pedig csütörtökön szavaznak a képviselők.

„A dokumentum szerint tilos lesz ivókútnál, közkifolyónál, szökőkútnál állatot fürdetni. Aki a lakásának bejárati ajtajánál nem tünteti fel a lakásszámot, 200 ezer forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható. Ugyancsak 200 ezer forintra – vagy a helyszínen 50 ezerre – büntethető az a 14. életévét betöltött személy, aki játszóteret, játszótéri eszközt használ.”

Korhatárossá tenné a hintázást Kocsis Máté

Szabályozná a közösségi együttélést a VIII. kerület, ez az egyik javaslat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39052/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?