Blogolj!

Ukrán-Magyar Üzleti Fórum Budapesten

Liubov Nepop, Ukrajna rendkívüli és meghatalmazott nagykövete előadása közben

A nyugati üzletemberek egymásnak adják a kilincset Ukrajnában, azt szeretném, ha a magyarok is minél nagyobb számban jönnének hozzánk – hangsúlyozta Liubov Nepop, Ukrajna rendkívüli és meghatalmazott nagykövete azon az Ukrán-Magyar Üzleti Fórumon, amelyt csütörtök délután tartottak Budapesten.

A nagykövetasszony előadásában kiemelte továbbá, mindkét nép számára nagyon hasznos, ha fejlődnek a kapcsok, s most olyan időket élünk, amikor meg vannak a feltételek az idő kihasználására. A legfelső ukrán-magyar kapcsolatok intenzívek. Rövid időn belül kétszer is találkozott egymással Petro Porosenko ukrán elnök és Orbán Viktor miniszterelnök, továbbá Szijjártó Péter külügyminiszter is szoros kapcsolatot tart ukrán kollégájával. Ezt a kedvező diplomáciai fordulatot a két ország a kölcsönös előnyök alapján fordíthatja a maga javára.

A nagykövetasszony kiemelte továbbá, hogy Ukrajnában tavaly óta 2,4 százalékkal nőtt a GDP, az ország nagyobb lehetőségeket kínál az együttműködésre. Üdvözölte az üzleti fórumot, amely a konkrét együttműködési lehetőségek kiszélesítésnek nagy esélyét hordozza magában.

Dr. Grezsa István kormánybiztos, akinek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztésének kormányzati koordinációja a feladata előadásában kiemelte, hogy a hazánknál területileg hétszer, lélekszámában négy és félszer nagyobb Ukrajna gazdaságilag alul teljesít. A közép-kelet európai országoknak közös érdeke, hogy ezt a hatalmas országot gazdaságilag felzárkóztassa. Ezen belül a magyar kormány külön figyelmet fordít arra is, hogy a kárpátaljai magyarok foglalkoztatását elősegítse.

A nagykövet asszony mellett jobbra dr. Grezsa István kormánybiztos

Az üzleti fórumon előadást tartott továbbá dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza és Babják Zoltán, Beregszász polgármestere. A közös agrárgazdasági kérdésekről Kocsy Béla adott tájékoztatást, a VOSZ kínálta lehetőségeket Czomba Csaba, a szervezet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke mutatta be. A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezetője, dr. Kota György a gazdasági együttműködés módszereiről, a kapcsolatteremtési lehetőségekről beszélt. Az üzleti fórum narrátora Csúri Ákos, a Blogstar alapítója volt.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere előadása közben

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39118/pics/lead_800x600.jpg
Beregszász,Dr. Grezsa István,Liubov Nepop,Ukrajna,Üzleti fórum
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

2022-ig újra kinevezték miniszteri biztosnak Grezsa Istvánt

2020.07.01. 10:15
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ismét kinevezte Grezsa Istvánt Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri …

Az ukrán parlamentben sem tud viselkedni az ellenzék

2020.02.07. 14:00
Komoly botrány robbant ki az ukrán parlamentben csütörtökön, amikor a földpiac megnyitásáról szóló törvényt vitatták volna meg.

Áder János táviratban fejezte ki részvétét az ukrán elnöknek

2020.01.08. 14:45
Áder János is reagált a szerda reggeli ukrán repülőgép-szerencsétlenségre: az államfő egy, az ukrán elnöknek küldött táviratban fejezte ki részvétét az …

Hajtóműhiba okozhatta az ukrán repülőgép katasztrófáját

2020.01.08. 11:25
Ahogy arról mi is beszámoltunk, szerda reggel Teherán mellett lezuhant egy ukrán utasszállító, a legújabb információk szerint hajtóműhiba okozta a katasztrófát.

Halálos tűzvész volt egy ukrán elmegyógyintézetben

2019.06.11. 07:10
A hírek szerint a tűzvészben hat ember meghalt a dél-ukrajnai Odesszában található elmegyógyintézet épületében.

Véget ért a hadiállapot Ukrajnában

2018.12.26. 13:50
Feloldották a hadiállapotot Ukrajnában - jelentette be Petro Porosenko ukrán elnök szerdán a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) ülésén.

Rekordszámú kanyarós megbetegedést regisztrálhatnak Ukrajnában

2018.11.10. 07:35
A betegség jóval nagyobb arányban jelentkezik gyerekeknél, szövődményei miatt eddig tizenöten haltak meg az országban 2018 eleje óta.

Az ukrán nyelvtörvény nem több puszta kampányeszköznél

2018.10.26. 14:40
A Fidesz-KDNP EP delegációja a határon túli magyar EP-képviselőkkel együtt nyílt levélben fordult az ukrán Legfelsőbb Tanács elnökéhez, amelyben a kisebbségi jogokat sértő …

Csak a lövések állították meg a migránsokat a nagypaládi határon!

2018.07.23. 19:10
Afgán illegális bevándorlókat fogtak a határőrök a nagypaládi határon. A migránsok csak figyelmeztető lövések után álltak meg!

Magyarország nem támogatja tovább Ukrajna uniós törekvéseit

2017.11.24. 18:30
Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja …

Ezeket a cikkeket olvastad már?