Blogolj!

Blogstar kávéház

Részlet

Ötmilliárddal támogatja az állam a településeket.

A minimálbér, valamint a garantált bérminimum és a munkaadói járulékcsökkentés kompenzációjaként kapnak forrásokat települések annak érdekében, hogy a bérek kifizetése ne veszélyeztesse az adott önkormányzat működését – jelenti a Magyar Idők.

„A megítélt támogatást két részletben kell átutalni a településeknek, az elsőt augusztus végéig, a másodikat pedig október végéig. Szintén támogatást kapnak a legkisebb munkabérek kifizetéséhez a szociális ágazat nem állami intézményei. A lista szerint több mint 1800 települést támogat a kormány a bérek kigazdálkodásához.”

Ötmilliárddal támogatja az állam a városokat | Magyar Idők

A minimálbér, valamint a garantált bérminimum és a munkaadói járulékcsökkentés kompenzációjaként mintegy ötmilliárd forintot kapnak a települések annak érdekében, hogy a bérek kifizetése ne veszélyeztesse az adott önkormányzat működését - az erről szóló kormányhatározat már megjelent a Magyar Közlönyben. A megítélt támogatást két részletben kell átutalni a településeknek, az elsőt augusztus végéig, a másodikat pedig ...

Saller

Lehet bírálni az EU-t, de amit a magyar kormány képvisel, az már nem Európa.

Az egészségügy és az oktatás helyzete együttvéve nem fájt annyira az Orbán-kabinetnek, mint az, hogy Soros György maffiaállamnak nevezte a rendszert Brüsszelben – állítja a HVG.

„A durcás kis kormány miniszterelnöke a minap 'hadüzenetnek' nevezte, hogy Soros legutóbbi véleménycikkében elismeréssel szólt azokról, akik szembeszállnak a 'szemfényvesztés és korrupció' hazai rendszerével. Pedig ő üzent hadat: a látszat ellenére nem elsősorban Sorosnak, hanem a józan észnek és az uniónak. Annak az uniónak, amelyhez ezer és egy szállal kötődünk, és amely egy ideje nem hagyja magát, sallereket és kokikat oszt a kis kormánynak.”

Seres László: Az igazi hadüzenet

Lehet bírálni az EU-t, a baj az, hogy amit a magyar kormány képvisel, az már nem Európa. Vélemény. Volt egyszer egy kis kormány, amelyik duzzogva ült a sarokban, sértődötten nézett körül, de senki sem figyelt rá. Ekkor eltört a mécses, hangosan toporzékolni kezdett: „Tűrhetetlen - kiabálta -, hogy az Európai Bizottság által támogatott brüsszeli rendezvényen, egy uniós biztos jelenlétében Soros György is megszólalhat."

Eredményesség

Folyamatosan terjed a terméketlenség, de az orvostudomány fejlődése reményt ad.

A Magyar Nemzet Online arról ír, a magyar párok ötöde szembesül vele, hogy a gyerek fogantatása nehézségekbe ütközik, esetleg teljesen meghiúsul, ez pedig magasabb, mint a világátlag.

„Négy öt éve még 15–25 százalék között mozgott a magyarországi meddőségi osztályok eredményessége (tehát ennyi esetben tudták elérni, hogy a hozzájuk forduló párok gyermeket vállalhassanak), és a világátlag is 19 százalék volt. Ma az Egyesült Államokban vannak már olyan klinikák, amelyek sikeressége stabilan hatvan százalék fölött van.”

Valóban egyre több a meddő pár, vagy ez csak a látszat?

Valóban egyre több a meddő pár, vagy ez csak a látszat? Eljuthatunk egyszer oda, hogy a terméketlenség miatt összeomlik a társadalom? Gyakori témája ez az antiutópiáknak, de a téma most újra az érdeklődés fókuszába került a Margaret Atwood regényéből készült, elsöprő sikerű sorozat, A szolgálólány meséje kapcsán.

Termékenységkozmetika

A demográfiai gondok orvoslásához enyhíteni kell a nőkre nehezedő nyomást.

Nem akkor szül a magyar anya több gyereket, ha sokáig otthon maradhat a kicsivel, hanem akkor, ha minél könnyebben visszatalál a rugalmas munkaerőpiacra – erről Szikra Dorottya szociálpolitikus beszél a 168 Órának adott interjúban.

„A most bejelentett népesedéspolitikai intézkedések között nem talált olyat, amelyiktől nőhetne a születések száma. Ez csak termékenységkozmetika. A szakember szerint pusztán családpolitikai intézkedésekkel nem fog sikerülni a kormány által 2030-ra kitűzött cél, a 2,1-es termékenység elérése.”

„A Fidesz lemond ezekről a rétegekről" - Szikra Dorottya szerint enyhíteni kell a nőkre nehezedő nyomást

Nem akkor szül a magyar anya több gyereket, ha sokáig otthon maradhat a kicsivel, hanem akkor, ha minél könnyebben visszatalál a rugalmas munkaerőpiacra - állítja Szikra Dorottya. A szociálpolitikus a most bejelentett népesedéspolitikai intézkedések között nem talált olyat, amelyiktől nőhetne a születések száma. Ez csak termékenységkozmetika.

Idő

Üres széknek olvasták fel a Strokcnak szánt kérdéseket az M4 Sporton.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem sokkal az adás felvétele előtt mondta le a nyilatkozatot, a sportcsatorna pedig nem kért abból, hogy a sajtófőnököt és egy játékost faggasson az Andorra elleni vereségről – számol be róla az Origo.

„Sajnálattal mondtam le a mai interjút. Nem vagyok az az ember, aki szeret kapkodva dönteni, nyilatkozni. A mostani helyzet különleges, így nekem is több időre van szükségem, hogy összefoglaljam és megosszam a nézőkkel, a magyar válogatott szurkolóival a mondandómat.”

Üres széknek olvasták fel a Storcknak szánt kérdéseket

Az utolsó utáni pillanatban lemondta a szövetségi kapitány az interjút.

Fegyver

Első alkalommal rendez vízilabda-világbajnokságot Magyarország, férficsapatunk is aranyesélyes.

A PestiSrácok Kemény Dénes korábbi szövetségi kapitánnyal, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével készített interjút többek között arról, mit jelent hazai közönség előtt vízbe szállni.

„A közönség kétélű fegyver a hazai csapat számára. Ha jól játszik a csapat, akkor óriási segítség, és még sokat dob rajta, ha viszont nem, akkor nagyon nehéz kezelni a játékos lelkében azt a helyzetet, hogy sok ezer ember jól játszani szeretné őt látni, de most nem megy. Ilyenkor ez egy különös probléma. Nem nevezném nyomásnak, mert egy sportolónak nem jelenthet nyomást, hogy győzelmet várnak tőle. Az öröm kell, legyen, mert azt jelenti, hogy képes rá.”

Akkor nyer a csapat, ha minden játékos egyformán fontos - Kemény Dénes-interjú

A nyári vizes vb egyben azt is jelenti, hogy Magyarország először rendez vízilabda világbajnokságot. Ez a helyzet így nemcsak a szervezőknek teljesen új, hanem a válogatott számára is, amely idehaza mennybe mehet, viszont a vereség is fájdalmasabb a lelkes hazai szurkolók sokasága előtt. Kemény Dénes, a magyar vízilabda egyik legsikeresebb korszakában tizenhat évig irányította szövetségi ...

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39208/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?