Blogolj!

Blogstar kávéház

Árulkodás

Brüsszeli eljárást érhet a kvótaharc.

Nem véletlenül rontott ismét Európára a kormányfő a magyar parlamentben hétfőn menekülttémában: Orbán Viktor vélhetően már tudta, az Európai Unió nem áll meg a kvóták ügyében, és kedden kötelezettségszegési eljárást jelent be hazánk, Csehország és Lengyelország ellen – olvasható a Népszava cikkében.

„A három ország arra hivatkozik, hogy az áthelyezés egyébként is döcögve halad, a tagállamok a kijelölt létszámnak alig több mint 10 százalékát osztották szét maguk között, ami arról árulkodik, hogy a miniszterek eleve elhibázott döntést hoztak.”

Orbán már tudta - Eljárást ér a kvótaharc

Nem véletlenül rontott ismét Európára a kormányfő a magyar parlamentben hétfőn menekülttémában: Orbán Viktor vélhetően már tudta, Brüsszel nem áll meg a kvóták ügyében. Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarországgal szemben az Európai Bizottság, amiért több mint másfél éve nem hajtja végre a Görögországban és Olaszországban tartózkodó menedékkérők áthelyezéséről szóló uniós jogszabályt - értesült a Népszava.

Üldözés

Az EU összes tagállamának jogrendjében bűncselekmény az illegális határátlépés.

A menekülteket befogadó országok közül egyik sem teljesítette a kvótát. Magyarország álláspontja nem változik meg a kvótáról csak azért, mert az Európai Unió pénzbüntetéssel fenyegeti – Deutsch Tamás EP-képviselő álláspontját a PestiSrácok idézi.

„Ez nem a’la carte rendszer és csak azért, mert működik a 'kémia' közte és egy általa választott ország között, nem kell befogadnunk senkit. A rendkívül bevándorlóbarát országok is azt tapasztalják, hogy a menekültstátuszért folyamodó emberek nagy része nem valódi menekült, nincs üldöztetve semmi és senki által.”

Deutsch Tamás állítja: a menekülteket befogadó országok közül egyik sem teljesítette a kvótát

Magyarország álláspontja nem változik meg a kvótáról csak azért, mert az Európai Unió pénzbüntetéssel fenyegeti, hazánk nem követett el normaszegést, így eljárás sem indítható ellene - egyebek mellett erről is beszélt Deutsch Tamás EP-képviselő Brüsszelben, magyar újságírók kérdésére válaszolva. Az Európai Unió összes tagállamának jogrendjében törvényellenes magatartás az illegális határátlépés, ami ezáltal nem szabálysértésnek minősül, ...

Igazság

Macron sikerét a végletekig igazságtalan választási rendszer erősíti fel, mégsem hallani bírálatokat.

Többen vádolják igazságtalansággal a magyar választási rendszert, pedig ha a francia mintát követnénk, a Fidesznek kilencvenszázalékos többsége lenne a parlamentben – írja az Alapjogokért Központ igazgatójára, Szánthó Miklósra hivatkozva a Magyar Hírlap.

„A magyartól eltérően kizárólag egyéni körzetek vannak, szám szerint 577, amelyeket a most vasárnap lezajlott első fordulóban abszolút, a két hét múlva esedékes másodikban pedig relatív többséggel is el lehet vinni. Így létezhet, hogy az első fordulóban elért 32,2 százalékos eredményükkel Macronék az előrejelzések szerint a parlamenti mandátumok közel 75 százalékát is megszerezhetik.”

Végletekig aránytalan a francia választások rendszere, még sincs nemzetközi tiltakozás

Többen vádolják igazságtalansággal a magyar választási rendszert, pedig ha a francia mintát követnénk, a Fidesznek kilencvenszázalékos többsége lenne a parlamentben - mutatott rá lapunknak az Alapjogokért Központ igazgatója, Szánthó Miklós. - Hogyan szerezhet ekkora többséget Emmanuel Macron pártja? - A jelenlegi kétfordulós, többségi francia parlamenti szavazási metódus a világ egyik legaránytalanabb választási rendszere.

Sietség

Hosszú Katinkának szánja a kormány Csillebércet.

A 24. hu közli, a magyar állam peren kívüli egyezséget kötött Rácz Péterrel, az úttörőszövetség utolsó elnökével, hogy mihamarabb visszaszerezhesse a csillebérci tábort, ahol a portál információi szerint úszóakadémia létesítését tervezi a kormány.

„A sietség oka az, hogy a kormány a júliusi budapesti úszó világbajnokság után – alighanem az ottani sikerekre is hivatkozva – úszóakadémia létrehozását tervezi bejelenteni. Az akadémia Hosszú Katinka, világ- és olimpiai bajnok úszó és csapata irányítása alatt működne.”

Hosszú Katinkának szánja a kormány Csillebércet

Az állam felhagy a pereskedéssel, és inkább fizet Rácz Péternek, az Magyar Úttörőszövetség egykori elnökének, hogy őszre ténylegesen visszaszerezhesse a csillebérci tábort. Az első Orbán-kormány idején, csaknem két évtizede indult rendőrségi, ügyészségi vizsgálatok, majd bírósági eljárások hétfőn peren kívüli egyezséggel értek véget - értesült a 24.hu.

Leépülés

Még a mérsékelt ivás is károsítja az agyat.

Az Oxfordi Egyetem és a University College London kutatói által folytatott vizsgálatok eredményeiről az Origo számol be, kiemelve, a brit tudósok következtetése legtöbbünknek rossz hír.

„A mérsékelt ivók, vagyis heti 14-21 egységet fogyasztók körében is nagyobb volt az agyi leépülés egyik formájának, a hippokampusz atrófiájának kockázata a teljes absztinensekhez képest.”

Már a mérsékelt ivás is károsítja az agyat

Rossz hír legtöbbünknek, de úgy tűnik, hogy hosszú távon már a mérsékelt alkoholfogyasztás is árt az agynak, és gyorsabb elbutuláshoz vezet. Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a masszív italozás hosszú távon szellemi leépüléshez vezet, de a mérsékelt alkoholfogyasztás agyi egészségre gyakorolt hatását viszonylag kevesen vizsgálták eddig módszeresen, és a meglévő eredmények is ellentmondásosak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39240/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.10.21. 04:30
A Brexit drámai fordulatai, a Fidesz kellemetlen meglepetései, Karácsonyék provokatív visszarendeződése, a hekkerek nemzetbiztonsági kockázata és Csobot Adél véletlen igenje hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.10.20. 17:35
Ma sem akadt szerencsés nyertes, ami azt jelenti, hogy a leendő milliomos még köztünk van.

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

2019.10.20. 16:40
A pénzügyminiszter szombaton a Világbank közgyűlésén vett részt Washingtonban, ahol arról is …

Hétfőtől eSzemélyihez is hozzárendelhető a vasúti bérlet

2019.10.20. 15:25
Október 21-től a MÁV vasúti bérletei hozzárendelhetők az új típusú - 2016. január 1-től kibocsátott - személyazonosító igazolványhoz, az eSzemélyihez.

Blogstar kávéház

2019.10.19. 22:15
Borkai búcsúztatása, Gyurcsányék lopkodása, Salvini soros üdvözlete, a Balaton őszi termése és Demjén Rózsi fenomenális visszatérése online lapszemlénkben.

Több településen egészségtelennek minősítették a levegőt

2019.10.19. 19:05
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Facebook-oldalán szombaton közzétett tájékoztatás szerint Nyíregyházán és Székesfehérváron is egészségtelennek …

Blogstar kávéház

2019.10.19. 05:15
Orbán Viktor bölcselkedése, Karácsony Gergely demszkysedése, a balliberálisok titokzatos kampánymilliói, az MSZP Mohácsa és Szente Vajk szívszorító vallomása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.10.18. 05:00
A Demszky-éra kísértése, Jakab Péter harcos intrikái, a migrációs krízis veszélye, a Balkán időzített bombája és Varga Izabella esküvői kulisszatitkai pénteki online lapszemlénkben.

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről

2019.10.17. 18:30
Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről a tagországok …

EU-csúcs - Megkezdődött az uniós tagországok kormányfőinek találkozója

2019.10.17. 16:30
Megkezdődött csütörtök délután Brüsszelben az Európai Tanács kétnapos találkozója, amelynek központi témája a brit uniós tagság …

Ezeket a cikkeket olvastad már?