hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Árulkodás

Brüsszeli eljárást érhet a kvótaharc.

Nem véletlenül rontott ismét Európára a kormányfő a magyar parlamentben hétfőn menekülttémában: Orbán Viktor vélhetően már tudta, az Európai Unió nem áll meg a kvóták ügyében, és kedden kötelezettségszegési eljárást jelent be hazánk, Csehország és Lengyelország ellen – olvasható a Népszava cikkében.

„A három ország arra hivatkozik, hogy az áthelyezés egyébként is döcögve halad, a tagállamok a kijelölt létszámnak alig több mint 10 százalékát osztották szét maguk között, ami arról árulkodik, hogy a miniszterek eleve elhibázott döntést hoztak.”

Orbán már tudta - Eljárást ér a kvótaharc

Nem véletlenül rontott ismét Európára a kormányfő a magyar parlamentben hétfőn menekülttémában: Orbán Viktor vélhetően már tudta, Brüsszel nem áll meg a kvóták ügyében. Kötelezettségszegési eljárást indít Magyarországgal szemben az Európai Bizottság, amiért több mint másfél éve nem hajtja végre a Görögországban és Olaszországban tartózkodó menedékkérők áthelyezéséről szóló uniós jogszabályt - értesült a Népszava.

Üldözés

Az EU összes tagállamának jogrendjében bűncselekmény az illegális határátlépés.

A menekülteket befogadó országok közül egyik sem teljesítette a kvótát. Magyarország álláspontja nem változik meg a kvótáról csak azért, mert az Európai Unió pénzbüntetéssel fenyegeti – Deutsch Tamás EP-képviselő álláspontját a PestiSrácok idézi.

„Ez nem a’la carte rendszer és csak azért, mert működik a 'kémia' közte és egy általa választott ország között, nem kell befogadnunk senkit. A rendkívül bevándorlóbarát országok is azt tapasztalják, hogy a menekültstátuszért folyamodó emberek nagy része nem valódi menekült, nincs üldöztetve semmi és senki által.”

Deutsch Tamás állítja: a menekülteket befogadó országok közül egyik sem teljesítette a kvótát

Magyarország álláspontja nem változik meg a kvótáról csak azért, mert az Európai Unió pénzbüntetéssel fenyegeti, hazánk nem követett el normaszegést, így eljárás sem indítható ellene - egyebek mellett erről is beszélt Deutsch Tamás EP-képviselő Brüsszelben, magyar újságírók kérdésére válaszolva. Az Európai Unió összes tagállamának jogrendjében törvényellenes magatartás az illegális határátlépés, ami ezáltal nem szabálysértésnek minősül, ...

Igazság

Macron sikerét a végletekig igazságtalan választási rendszer erősíti fel, mégsem hallani bírálatokat.

Többen vádolják igazságtalansággal a magyar választási rendszert, pedig ha a francia mintát követnénk, a Fidesznek kilencvenszázalékos többsége lenne a parlamentben – írja az Alapjogokért Központ igazgatójára, Szánthó Miklósra hivatkozva a Magyar Hírlap.

„A magyartól eltérően kizárólag egyéni körzetek vannak, szám szerint 577, amelyeket a most vasárnap lezajlott első fordulóban abszolút, a két hét múlva esedékes másodikban pedig relatív többséggel is el lehet vinni. Így létezhet, hogy az első fordulóban elért 32,2 százalékos eredményükkel Macronék az előrejelzések szerint a parlamenti mandátumok közel 75 százalékát is megszerezhetik.”

Végletekig aránytalan a francia választások rendszere, még sincs nemzetközi tiltakozás

Többen vádolják igazságtalansággal a magyar választási rendszert, pedig ha a francia mintát követnénk, a Fidesznek kilencvenszázalékos többsége lenne a parlamentben - mutatott rá lapunknak az Alapjogokért Központ igazgatója, Szánthó Miklós. - Hogyan szerezhet ekkora többséget Emmanuel Macron pártja? - A jelenlegi kétfordulós, többségi francia parlamenti szavazási metódus a világ egyik legaránytalanabb választási rendszere.

Sietség

Hosszú Katinkának szánja a kormány Csillebércet.

A 24. hu közli, a magyar állam peren kívüli egyezséget kötött Rácz Péterrel, az úttörőszövetség utolsó elnökével, hogy mihamarabb visszaszerezhesse a csillebérci tábort, ahol a portál információi szerint úszóakadémia létesítését tervezi a kormány.

„A sietség oka az, hogy a kormány a júliusi budapesti úszó világbajnokság után – alighanem az ottani sikerekre is hivatkozva – úszóakadémia létrehozását tervezi bejelenteni. Az akadémia Hosszú Katinka, világ- és olimpiai bajnok úszó és csapata irányítása alatt működne.”

Hosszú Katinkának szánja a kormány Csillebércet

Az állam felhagy a pereskedéssel, és inkább fizet Rácz Péternek, az Magyar Úttörőszövetség egykori elnökének, hogy őszre ténylegesen visszaszerezhesse a csillebérci tábort. Az első Orbán-kormány idején, csaknem két évtizede indult rendőrségi, ügyészségi vizsgálatok, majd bírósági eljárások hétfőn peren kívüli egyezséggel értek véget - értesült a 24.hu.

Leépülés

Még a mérsékelt ivás is károsítja az agyat.

Az Oxfordi Egyetem és a University College London kutatói által folytatott vizsgálatok eredményeiről az Origo számol be, kiemelve, a brit tudósok következtetése legtöbbünknek rossz hír.

„A mérsékelt ivók, vagyis heti 14-21 egységet fogyasztók körében is nagyobb volt az agyi leépülés egyik formájának, a hippokampusz atrófiájának kockázata a teljes absztinensekhez képest.”

Már a mérsékelt ivás is károsítja az agyat

Rossz hír legtöbbünknek, de úgy tűnik, hogy hosszú távon már a mérsékelt alkoholfogyasztás is árt az agynak, és gyorsabb elbutuláshoz vezet. Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a masszív italozás hosszú távon szellemi leépüléshez vezet, de a mérsékelt alkoholfogyasztás agyi egészségre gyakorolt hatását viszonylag kevesen vizsgálták eddig módszeresen, és a meglévő eredmények is ellentmondásosak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39240/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Felgyújtottak egy filmstúdiót Japánban, többen meghaltak

2019.07.18. 12:20
Huszonhárman meghaltak, harmincnyolcan pedig megsérültek amikor egy férfi szándékosan gyújtotta fel a Kyoto Animation stúdiót.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019.07.18. 12:10
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC …

Vasárnap kezdődik a halásztelki csomópont felújítása az M0-son

2019.07.18. 11:20
Vasárnap megkezdik a halásztelki csomópont felújítását az M0-son, így őszig Halásztelek a szigetszentmiklósi csomóponton keresztül lesz megközelíthető - …

Tizenkét férfi erőszakolhatott meg egy nőt Cipruson

2019.07.18. 08:10
A ciprusi rendőrség őrizetbe vette a tizenkét férfit.

Blogstar kávéház

2019.07.18. 04:50
A Jobbik gyurcsanyizálódása, az LMP elolvadása, Szlovákia nyílt értékvédelme, Singh Viki őrülete és Radics Gigi égszínkék csábítása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.17. 04:20
Ursula von der Leyen diadala, Putyin gázos csúszása, az ellenzék háborúskodása, a liberálisok óbégatása és Csűrös Karola könnyei szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?