Blogolj!

Blogstar kávéház

Ügyek

Stabil többséget szerezne a Fidesz-KDNP.

Az Origo által készített mandátumbecsléshez a májusi közvélemény-kutatásokat használták föl, ezek szerint nem állnak messze a kétharmadtól a kormánypártok, de nagyban befolyásolja majd az eredményeket, hogy milyen konstrukcióban indulnak az ellenzéki pártok.

„Az öt intézetnél a biztos szavazók körében a Fidesz–KDNP összevont támogatottsága 46,4 százalék volt. A második helyen a Jobbik állt 18,4 százalékkal, a harmadik helyen az MSZP végzett 17,2 százalékkal. A Jobbik támogatottsága folyamatosan csökken, és az MSZP-nek sem tettek jót a Botka körüli ügyek.”

Így nézne ki a parlament, ha most választanánk

Stabil többséget szerezne a Fidesz-KDNP az Országgyűlésben az Origo által készített mandátumbecslés alapján, amihez a májusi közvélemény-kutatásokat használtuk föl. Az eredményeket persze nagyban befolyásolja majd, hogy az ellenzéki pártok milyen konstrukcióban indulnak majd, mivel egyelőre meglehetősen nagy a fejetlenség náluk. 2014 tavasza óta egyébként nem változott érdemben a pártok támogatottsága.

Nyomás

Nem úszhatja meg Ahmed H.

A röszkei zavargások kulcsfigurája az új elsőfokú eljárás lefolytatása után is tízéves börtönbüntetést fog kapni, mert az általa elkövetett súlyos cselekményért ez a minimálisan kiszabható retorzió – a PestiSrácok.hu-nak Budai Gyula korábbi elszámoltatási kormánybiztos nyilatkozott a csütörtöki döntésről.

„Budai Gyula azt is bírálta, hogy Brüsszel – egy baloldal által szorgalmazott elítélő határozat nyomán – szintén Ahmed H. szabadon bocsátását követelte, s nyomást próbált gyakorolni a magyar igazságszolgáltatásra. Tény az is, hogy az európai szocialista, liberális, zöld és kommunista frakció szimpátia-csoportképet készített, kifejezve szolidaritását a terroristával – emelte ki, az akciót nyílt támadásnak nevezve a független magyar bíróságok ellen.”

Budai Gyula: Ahmed H. terrorista, aki röszkei tettéért biztosan 10 év börtönt fog kapni

Ahmed H. terrorista, a röszkei zavargások kulcsfigurája az új elsőfokú eljárás lefolytatása után is tíz éves börtönbüntetést fog kapni, mert az általa elkövetett súlyos cselekményért a 10 év a minimálisan kiszabható retorzió - reagált a mai bírósági döntésre a PestiSrácok.hu-nak Budai Gyula korábbi elszámoltatási kormánybiztos, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Hiánycikk

Újabb esélyt kapott Bernd Storck, kockázatot vállalt az MLSZ.

Csányi Sándor elnök időt nyert, de döfést kap, ha bukik a német kapitány – értékeli a csütörtöki határozatot és bejelentést az Index.

„Storck az első a magyar futballtörténelemben, aki egy mérhetetlenül kínos vereséget túlélt. Ha eddig hiánycikk volt a bizalom, ha lehetett Wenger vagy Ferguson pályakezdését emlegetni, mint pozitív példát, akkor most már nálunk sem lehet azt mondani, mennyire törékeny a bizalom, mennyire türelmetlenek egy szakvezetővel szemben.”

Csányi időt nyert, de döfést kap, ha bukik Storck

Hosszú, több órás elnökségi ülés után a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor nem tartott sajtótájékoztatót - jó néhány kellemetlen kérdéstől megmenekült átmenetileg -, hanem csak azt közölte: még talán jobban is fogják támogatni Bernd Storck szövetségi kapitányt, sportigazgatót, mint eddig. Vagyis a kapitány hivatalban marad.

Minőség

Már a jövő héten indul a dinnyeszedés.

A népszerű, zamatos magyar fajták Skandináviában is hódítanak – írja a Magyar Hírlap.

„A magyar görögdinnye azért zamatosabb a spanyolnál vagy a görögnél, mert jelentős, akár húsz fok is lehet a hőingadozás a nappali és az éjszakai hőmérséklet között júniusban. A minőség szempontjából meghatározó, hogy az elkövetkezendő két hétben meleg, napos legyen az időjárás. Június 25-én kezdődik a szedés, július elején már kóstolható a dinnye. A dinnyetermesztés kétezer magyar családnak jelent megélhetést.”

Dinnyeszedés már a jövő héten

Jövő héten a hazai sárgadinnye, két hét múlva pedig a magyar görögdinnye is kapható lesz. A zamatos, mag nélküli magyar görögdinnye már a skandináv piacot is meghódította. Magyarországon tíz százalékkal csökkent a termőterület tavalyhoz képest, így mintegy ötezer hektáron termelnek az idén görögdinnyét, a legtöbbet Békés megyében - mondta lapunknak Dorcsinecz Balázs, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács zöldségtermelői főbizottságának elnökségi tagja.

Burkolat

Tovább folyik a találgatás a londoni toronyház katasztrófájának okairól.

Szerdára virradó éjjel porig égett a 24 emeletes Grenfell Tower London egyik leggazdagabb kerületében, és még azt sem tudni, hányan vesztették életüket a lángokban – olvasható a 24.hu cikkében, mely a BBC-re hivatkozva a tűz lehetséges okaira is kitér.

„Franciaországban, az Egyesült Arab Emírségekben és Ausztráliában is több olyan épület égett már le részben vagy teljesen, amelyen ugyanolyan külső burkolatot használtak az építéskor, mint a londoni toronyháznál. A lap úgy tudja, hogy a burkolat lehetett volna jóval tűzállóbb is.”

Londoni tűzvész: megjósolták a katasztrófát

Szerdára virradó éjjel porig égett a 24 emeletes Grenfell Tower London egyik leggazdagabb kerületében. A lángokat még csütörtök délelőttre sem sikerült teljesen megfékezniük a tűzoltóknak. A legfrissebb jelentések szerint legalább 17 ember veszítette életét a tragédiában, de a hatóságok arra számítanak, hogy a romok átfésülése után további áldozatok holttestei kerülnek majd elő.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39338/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?