Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Felelősség

1,2 millió magyar tervezi, hogy kivándorol.

A fiatalok körében különösen magas, közel 40 százalékos ez az arány – derül ki a Publicus reprezentatív felméréséből, melyet az Index ismertet.

„A megnövekedett kivándorlásért a legtöbbek szerint az alacsony fizetések, a Fidesz-kormány, valamint a rossz gazdasági helyzet a felelősek.”

Még több mint egymilló magyar vándorolna ki

Nagyságrendileg 1,2 millió fő tervezi, hogy a jövőben külföldön vállal munkát, a fiatalok körében különösen magas, közel 40 százalékos ez az arány - derül ki a Publicus reprezentatív felméréséből, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített a kivándorlás témájában. A megkérdezetteknek átlagosan majdnem hat közeli családtagja, vagy ismerőse vándorolt külföldre, és lényegében ugyanennyien vállalnak tartósan munkát külföldön.

Árnyék

Még rosszabb állapotban van az MSZP, mint négy éve.

Akkor Bajnaival, most Gyurcsánnyal kellett viaskodnia a szocialista pártnak, mely képtelen szabadulni múltjától – a Magyar Hírlap Kiszelly Zoltán politológussal beszélgetett.

„Bár a Botka László kormányfőjelölt által meghirdetett politika leszámolna a 2010 előtti világgal, az akkori zűrös ügyek, illetve újabb társaik, így a szombathelyi MSZP-s Czeglédy Csaba botránya ezt igencsak megnehezítik. Kiszelly szerint a 'szocialisták nem tudnak kilépni a korrupció árnyékából'. Ráadásul éppen az ellenzék emelte fel korábban a korrupció témáját, mondván, jó fegyver lesz a kormány ellen, így most a fagyi visszanyal.”

Önsorsrontó pályán Vonáék

A „szocialisták nem tudnak kilépni a korrupció árnyékából" - fogalmazott lapunknak Kiszelly Zoltán politológus, akivel az elmúlt hét fejleményeit, így az MSZP-s Czeglédy Csaba letartóztatását elemeztük. Macron francia elnök pártjának minapi, elsőfordulós választási győzelme, illetve az, hogy 32 százalékos eredménnyel a parlamenti mandátumok több mint kétharmadát szerezheti meg, lényegében kihúzza a Haraszti Miklós és Gulyás Márton által itthon az arányos voksolási rendszerért indított mozgalom alól a szőnyeget - mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

Falbontás

A CEU rektora szerint senkit sem gyaláztak még igaztalanabbul, mint Sorost.

Michael Ignatieff legújabb írását – melyben arról is szól, hogy egyetemük ostrom alatt áll, ugyanakkor az autonómia fennmaradása a társadalom elemi érdeke – a PestiSrácok veszi górcső alá.

„A CEU rektora szerint az egyetemi előadóknak is szembe kell nézniük kiváltságos helyzetükkel, mivel jövedelmüket az állampolgárok fizetik, így igazolniuk kell létjogosultságukat. Azon kell dolgozniuk, hogy lebontsák a falakat, amelyek polgártársainkat akadályozzák abban, hogy velünk tanulhassanak. Ellentmondásosnak nevezi az egyetemi oktatók létbiztonságát, ugyanakkor véleménye szerint a professzori állások stabilitása jogot ad, hogy a professzorok népszerűtlen kutatásokat is végezhessenek vagy népszerűtlen álláspontokat képviseljenek.”

CEU rektora: Senkit nem gyaláztak még igaztalanabbul, mint Soros Györgyöt

Senki sem tett többet Magyarországért, és senkit nem gyaláztak meg még igazságtalanabbul mint Soros Györgyöt - állítja legújabb írásában a CEU rektora. Michael Ignatieff arról is ír, a tudomány képviselőinek is nagy a felelősségük, különösen amikor szakértőként olyan dolgokról „osztják az észt", amihez nem is értenek.

Darázsfészek

Kezdődhet a Macron-féle óriási „csoportterápia” Franciaországban.

A Magyar Nemzet szerint komoly kihívás előtt áll Emmanuel Macron francia elnök, akinek pártja abszolút többséget szerzett a törvényhozási választások második fordulójában.

„Macronnak viszont nagyon fontos volt, hogy kényelmes parlamenti többséget szerezzen, hiszen csak erős felhatalmazással van bármi esélye nagy ívű reformelképzelései megvalósítására. A startup vállalkozások támogatása, valamint a zöldenergia terjedésének elősegítése a társadalom nagy része számára elfogadható célkitűzés, ám az elnök által elképzelt munkajogi reform olyan darázsfészek, amibe már jó néhány francia politikus belenyúlt.”

Kezdődhet a Macron-féle óriási „csoportterápia" Franciaországban

Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában - derül ki a Le Monde által urnazáráskor ismertetett felmérésből. Az 577 parlamenti székből eszerint 355-be ülhet bele a Köztársaság lendületben (La Republique en Marche, LRM) és a vele szövetséges Francois Bayrou Demokrata Mozgalom (MoDem) nevű tömörülésének képviselője.

Önvizsgálat

Bernd Storck mellett állnak a régi szövetségi kapitányok.

A Lokál régi szövetségi kapitányokat kérdezett arról, mit gondolnak róla, hogy az MLSZ adott még egy esélyt a német szakembernek az Andorra ellen 0-1-et követően.

„Gellei Imre: Szerintem okos döntés született, nem lett volna jó most elküldeni Storckot. Azok a folyamatok, amelyeket elindított, jó irányba haladnak. A napokban voltam Telkiben, és tetszett, amit láttam. Biztos vagyok benne, hogy a vereség után Storck úr önvizsgálatot tartott, és tudja, mi az, ami javításra szorul. Remélem, újra visszatérünk a helyes útra.”

Storck mellett állnak a régi kapitányok | Lokál

Az MLSZ-nek van egy koncepciója, amit nem akart felrúgni, hiszen Storck sportigazgató is, így szerintem úgy voltak vele, hogy ezt most le kell nyelni. Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy ezt el kell nézni. A lényeg az, hogy feldolgozza a vereséget. Felajánlotta a lemondását, de marasztalták.

Szőkeség

Koroknyai Virág lett Magyarország Szépe 2017-ben.

A Miss World Hungary verseny vasárnapi televíziós nagydöntőjéről az Origo közöl részletes összeállítást.

„Ritkán nyernek szőke lányok szépségversenyt, általában feketék vagy barnák ünnepelnek a végén. Úgy tűnt, most sem osztottak lapot a világos hajú versenyzőknek, eleve tán négyen voltak csak a húszból, de két szőkét haza is küldtek fél kilenc körül.”

Koroknyai Virág lett Magyarország Szépe 2017-ben

A Miss World Hungary, Magyarország szépe közönségdíjasa Viczián Viktória lett, pedig nem ő vezetett a bő kétórás show alatt, de a végére belehúztak a szavazói. A második udvarhölgy, azaz harmadik helyezett Pető Laura, az első udvarhölgy Viczián Viktória lett, a szépségverseny nyerteseként Koroknyai Virág ünneplehetett, ő utazik decemberben Kínába, a Miss World döntőre.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39425/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?