Blogolj!

Blogstar kávéház

Dicstelenség

Bukott SZDSZ-es kabinetfőnök lett Botka politikai főtanácsadója.

Az Origo szerint az még talán elfogadható, hogy Botka László megpróbál megszabadulni a régi arcoktól, de az egyre érthetetlenebb, ahogy vadliberálisok tűnnek fel a szoci kampánycsapat kulcsposztjain: Kerényi György után Ruff Bálint is bekerült a miniszterelnök-jelölt belső köreibe.

„Előbb Fodor Gábor környezetvédelmi tárcájánál, majd a parlamentből 2010-ben végleg kibukott, azóta megszűnt Szabad Demokraták Szövetségénél (SZDSZ) volt elnöki kabinetfőnök. Ráadásul ezt a feladatot a párt egy dicstelen időszakában látta el, ugyancsak Fodor Gábor elnöksége idején. Ruff nem lehet túl büszke erre a munkára, legalábbis erről árulkodik saját Linkedin-oldala. Ennek alapján 2008 júniusa és 2009 júliusa között kommunikációs és politikai tanácsadóként dolgozott egy magyar politikai pártnál. Az már egy másik, 2009. márciusi hírből derül csak ki, hogy ez a párt az SZDSZ volt, és ez a tanácsadói poszt valójában hónapokon át egy fontos politikai bizalmi pozíciót, a kabinetfőnökséget jelentette.”

Bukott SZDSZ-es kabinetfőnök Botka bizalmas tanácsadója

Sokat látott szocialista elvtársak is csak kapkodhatják a fejüket azzal kapcsolatban, amit Botka László művel mostanában a pártjában. Bár a szegedi polgármester - és a szocialista párt bukott választmányi elnöke - az elmúlt fél évben gyakorlatilag fikarcnyit sem tudta növelni pártja népszerűségét, mégis látszólag akadálytalanul csapott szét az MSZP-ben.

Kifizetőhely

Százmilliós kenőpénzek, elsikált büntetőügyek – ítéletre várnak a titkosszolgálat volt vezetői.

Július 3-án dönt a Gyurcsány-kormány idején szolgálatot teljesítő, vesztegetéssel vádolt egykori titkosszolgálati vezetők sorsáról a Kaposvári Törvényszék – értesült a PestiSrácok.hu. Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt vezetője és bűntársa a vád szerint összefonódtak az alvilág hírhedt alakjával, Jakubinyi Róberttel.

„Az egykori közhasznú szervezet a Gyurcsány-kormány legmagasabb rangú titkosszolgáinak a kifizetőhelyeként működött évekig, cserébe a hatóságok vezetői elsimították Jakubinyi büntetőügyeit. Szolgálataikért a korábbi gyanú szerint a volt főigazgató, Galambos Lajos mintegy 150 millió forintot, Gyarmati György 100 millió forintot, Simon Ibolya, a hivatal akkori jogásza pedig több hónapon keresztül havi 1-1,5 millió forintot kapott. Értesüléseink szerint utóbbi személy már csak tanú az eljárásban.”

Százmilliós kenőpénzek, elsikált büntetőügyek - Ítéletre várnak a titkosszolgálat volt vezetői

Július 3-án dönt a Gyurcsány-kormány idején szolgálatot teljesítő, vesztegetéssel vádolt egykori titkosszolgálati vezetők sorsáról a Kaposvári Törvényszék - értesült a PestiSrácok.hu. Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt vezetője és bűntársa terhére azt rója a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), hogy összefonódtak az alvilág hírhedt alakjával, Jakubinyi Róberttel és évekkel ezelőtt százmilliós csúszópénzekért cserébe elsimították a ...

Változás

A szervezet ne foglaljon állást a közállapotokról, de a tagokat vitára biztatja az MTA elnöke.

Lovász László a HVG-nek többek között arról beszélt, nem érzi, hogy a CEU melletti kiállása miatt büntetésbe került volna az Akadémia, az egyetem működése körüli bizonytalanság viszont sokat ártott Magyarország tudományos vonzerejének.

„A gender study-vitát pedig nem is értem: nyilvánvaló, hogy a nők és férfiak szerepe a társadalomban állandóan változik. Ez bonyolult, több tudományágat is érintő kérdés a szociológiától a pszichológiáig, orvostudományig, amit folyamatosan figyelemmel kell kísérni.”

Lovász László: Ennél kicsit intelligensebb támadást vártam

A Magyar Tudományos Akadémia, mint szervezet a tagok véleményének sokszínűsége miatt ne foglaljon állást a közállapotokat érintő ügyekben, magát a tagságot azonban kifejezetten vitára biztatja az MTA újraválasztott elnöke. Lovász László nem érzi, hogy a CEU melletti kiállása miatt büntetésbe került volna az Akadémia, szerinte az egyetem működése körüli bizonytalanság viszont sokat ártott Magyarország tudományos vonzerejének.

Sebek

Nem közeledik egymáshoz a magyaroknak és románoknak Trianonhoz, illetve a román egyesüléshez való viszonyulása.

Murádin János Kristóf kolozsvári történész a Magyar Nemzetnek nyilatkozott arról, hogy ezen történelmi momentumok mindkét nép esetében beleivódtak a nemzeti öntudatba: Trianon kérdésköre magyar, a nagy egyesülés témaköre pedig román szempontból egyaránt az identitás részét alkotja.

„A trianoni kérdéskörnek nem elszakító, hanem összekötő tényezőnek kellene lennie, hiszen ez ugyanúgy a magyarság, mint a románság története. Nagyon fontos az interpretációk közelítése, és erre tökéletes alkalom volna a 2018–2020 közötti, többéves megemlékezéssorozat. A románok nem jó évfordulóhoz kötik az egyesülés centenáriumát, mivel a mai Románia létrejötte folyamat volt, amelynek az 1918. december 1-jei gyulafehérvári nagygyűlés az első lépcsője. Ettől függetlenül az általuk ünnepelt centenáriumnak arról kellene szólnia, hogy ne a régi sebeknek a föltépését, hanem a megbékélést keresse a két nép; végre itt volna az alkalom egy pozitívabb, nem pedig egy feszültséggeneráló üzenet továbbítására.”

„Trianon nem elszakít, hanem összeköt"

Nem sok realitása van Murádin János Kristóf történész szerint annak, hogy belátható időn belül közeledjék magyaroknak és románoknak Trianonhoz, illetve a román egyesüléshez való viszonyulása. A kolozsvári szakértő úgy véli, ezeknek a történelmi momentumoknak a megítélésén azért nehéz változtatni, mivel mindkét nép esetében beleivódtak a nemzeti öntudatba: Trianon kérdésköre magyar, a nagy egyesülés témaköre pedig román szempontból egyaránt az identitás részét alkotja.

Utazás

Miniszterei után Macron is korrupciós botrányba keveredhet.

A párizsi ügyész vizsgálatot indított a jelenlegi francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron tavaly januári Las Vegas-i útja miatt – jelenti a 888.hu.

„A vizsgálat a Havas Group és a Business France cégeknél indult, melyek az akkori szocialista gazdasági miniszter, Emmanuel Macron útját szervezték. Az utazás részleteit és a körülmények eltitkolását is vizsgálja az ügyész. A gyanú befolyással való üzérkedés. Az ügyről a Le canard enchaine írt még márciusban, de akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy a két cég drága állami megbízást kapott 2016 januárjában, egy Las Vegas-i fejlesztési kiállításra. A megbízást közbeszerzés nélkül kapták és akkor Macron is Las Vegasba utazott.”

Miniszterei után Macron is korrupciós botrányba keveredhet

A vizsgálat a Havas Group és a Business France cégeknél indult, melyek az akkori szocialista gazdasági miniszter, Emmanuel Macron útját szervezték. Az utazás részleteit és a körülmények eltitkolását is vizsgálja az ügyész. A gyanú befolyással való üzérkedés.

Úszás

Sírva mondott igent Kiss Ramóna.

A színésznőt a válogatott kézilabdázó, Lékai Máté jegyezte el – tudta meg a Blikk.

„Mátét Veszprémhez köti a szerződése, Ramóna Pesten van, de sokszor munka után, akár késő éjjel is kocsiba ülnek, és rohannak a másikhoz – mesélte a színésznő ismerőse. – Tervezik, hogy összeköltöznek, de Rami sokat dolgozik. Nem akarnak semmit elkapkodni, de úsznak a boldogságban, és már az esküvőt tervezik!”

Az eljegyzés kulisszatitkai: sírva mondott igent Kiss Ramóna

Talán ezért, de még az X-Faktor leendő műsorvezetőjének ismerősei sem számítottak rá, hogy hamarosan bekötheti Ramóna fejét, de természetesen nagyon örülnek a boldogságának. Lapunk megkereste az RTL Klub műsorvezetőjét, valamint a veszprémi kézicsapat irányítóját is, hogy meséljenek az eljegyzésről, ám csak Kiss Ramóna menedzsere erősítette meg az örömhírt, a szerelmesek nem kívántak bővebben nyilatkozni.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39500/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?