Blogolj!

Blogstar kávéház

Célkereszt

Kihajította az MSZP-frakció Botka emberét.

A Magyar Idők információi szerint a szocialisták parlamenti frakciója rekordgyorsasággal felmondta a Botka László bizalmi emberének számító új kommunikációs igazgatóval, Kerényi Györggyel kötött megállapodását.

„Értesüléseink szerint Kerényi a Czeglédy Csabával szemben indult büntetőügy miatt került a célkeresztbe, miután a párt szombathelyi képviselőjét nyolc társával együtt hárommilliárd forintos költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték. A szocialisták többsége szerint a Czeglédy melletti szolidaritást kellett volna hangsúlyozni, ehelyett Botka László azt jelentette be, hogy a párt etikai bizottságával vizsgáltatja az ügyet. A képviselőcsoport és az elnökség számos tagja kifogásolta Kerényinek Tóth Bertalan frakcióvezetővel szemben tanúsított inkorrekt magatartását.”

Máris kihajította az MSZP-frakció Botka emberét | Magyar Idők

A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: http://magyaridok.hu/belfold/maris-kihajitotta-az-mszp-frakcio-botka-emberet-1862284/ Ajtót mutattak Kerényi Györgynek Az MSZP frakció rekordgyorsasággal felmondta a Botka László bizalmi emberének számító új kommunikációs igazgatóval, Kerényi Györggyel kötött megállapodását, sőt a parlamenti belépőjét is megvonta tőle - tudta meg a Magyar Idők.

Rettenet

Már nem kell kétharmad a plakáttörvényhez.

A változtatandó jogszabályt felcserélve, ám ugyanazokat a passzusokat elfogadva erőltetik át saját többségükkel a „ravasz” kormánypártok pénteken a lex Simicskát – jelenti a Népszava.

„A Fidesz átalakítja a tervezetet oly módon, hogy a korábbi kétharmados részek eztán csak egyszerű többséget igényelnek. Ez derült ki a törvényalkotási bizottságnak megküldött módosító javaslatból, amit (…) a szavazás előtt tárgyalnak a testület tagjai, és ami eljutott a szerkesztőségünkhöz is, és amelyben már 'a településképet' óhajtják nagy erőkkel óvni a rettenetes plakátrengetegtől.”

Ravasz Fidesz - Már nem kell kétharmad a plakáttörvényhez

Cserecsellel, a változtatandó jogszabályt felcserélve, ám ugyanazokat a passzusokat elfogadva erőlteti át saját többségével a Fidesz-KDNP a lex Simicskát. Megbukott a plakáttörvény - , amikoris a Parlamentben a Fidesznek el kellett szenvednie azt a fiaskót, hogy kivételesen nem sikerült átnyomnia az ellenzék-, illetve a Simicskával megtámogatott Jobbik plakátozását alaposan megnehezítő törvényt.

Kerék

A CEU ügye a szabadságért folytatott harc része.

Mario Vargas Llosa Nobel-díjas perui író a Közép-európai Egyetemen arról beszélt, a magyar kormány pedig fél a kritikai látásmódtól, ezért igyekszik minden eszközzel ellehetetleníteni a Soros György által alapított universitast – írja a Magyar Nemzet.

„Ami Budapesten történik, arról mindenkinek tudnia kell szerte a világon. A CEU ügye ugyanis a szabadságért és a demokráciáért folytatott harc része, az egyetem megvédése az európai értékek védelmét jelenti a populizmussal szemben – hangsúlyozta Vargas Llosa. Hozzátette, sokan félnek a globalizmustól, a sokszínűségtől, és szeretnék visszaforgatni az idő kerekét a törzsi társadalmakhoz, de a globalizmus nem eltünteti a nemzeteket, hanem összebékíti azokat egymással.”

Mario Vargas Llosa: A CEU ügye a szabadságért folytatott harc része

A CEU a diákjaiból nemcsak kiváló szakembereket, hanem jó állampolgárokat is nevel, akik képessé válnak a kritikai gondolkodásra - jelentette ki egy csütörtöki, a Közép-európai Egyetemen rendezett konferencián Mario Vargas Llosa Nobel-díjas perui író. - A magyar kormány pedig épp ettől a kritikai látásmódtól fél, ezért igyekszik minden eszközzel ellehetetleníteni az egyetemet.

Játékszabályok

Nekiment Orbánnak az Economist.

A mértékadó gazdasági lap komoly fenyegetésként értelmezi, hogy Magyarország illiberális különutassága már a lengyelekre is átragadt – számol be róla a 24.hu.

„Az igazi nagy lépés persze az lenne a lap szerint, ha megvonnák az EU-támogatásokat Magyarországtól. Azokat a támogatásokat, amik nélkül nem lenne szinte beruházás Magyarországon (és a kormány állításával egyértelműen ez nem jár az országnak automatikusan). De annak ellenére önti az EU a pénzt az országba, hogy nem léptünk be az új európai ügyészségbe, borzasztóan korruptan használjuk fel a támogatásokat és ugye nem tartjuk be a demokratikus játékszabályokat.”

Alaposan megbüntetné Orbánt az Economist

Beleszállt a gazdasági lap az illiberális Orbán-rezsimbe. Nagy megfejtéseket mondjuk nem mondtak: pénzmegvonás, szavazatmegvonás. 1989-ben a Szovjetunió haláltusája közepén egy hosszúhajú 26 éves disszidens, aki Orbán Viktor volt, beszédet mondott a Hősök terén. Így kezdi cikkét az Economist, ami a szokásossal folytatja: Orbán hazaküldte a ruszkikat, lánglelkű ifjú volt, de azóta sokat változott a helyzet Magyarországon.

Könnyek

Motivációs előadáson lelkesítette közönségét Hosszú Katinka.

A Blikk tudósítása szerint a háromszoros olimpiai bajnok akkora küzdő, és annyira ambiciózus, hogy kis túlzással ha arra kéri edző-férje, Shane Tusup, hogy igyon savat, azt is megcsinálja.

„Adódnak napok, amikor egyszerűen annyira fáradt vagyok, hogy leülök a medence partjára, és folynak a könnyeim. Ilyenkor megküzdök magammal, még ha sokszor elképesztően nehéz feladat is ez.”

Elképesztő dolgokat mondott Hosszú Katinka: "Ha Shane kéri, savat is innék"

Mindig megtalálom azt a célt, amiért érdemes küzdeni. Elképesztően ambiciózus vagyok, akárcsak a férjem és edzőm, Shane Tusup. Kis túlzással, ha azt mondja nekem, hogy igyak savat, azt is megcsinálom. Szerencsésnek érezzük magunkat, mert vagyunk egymásnak, hiszen mindketten komolyan profitálunk abból, hogy maximalizmusra törekszünk - árulta el a sportoló, aki elegáns, fekete kisestélyi ruhában, csillogó szemekkel jelent meg az eseményen, amelyen körülbelül ­80-an vettek részt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39565/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?