Blogolj!

Amerika bekeményít a bevándorlókkal szemben

Két olyan törvényjavaslatot fogadott el helyi idő szerint csütörtökön az amerikai képviselőház, melyek a jogalkotók szándékai szerint visszaszorítják majd az illegális bevándorlást.

Az egyik az amerikai sajtóban csak “Kate törvényeként” emlegetett jogszabály, amely szigorítja azoknak az illegális bevándorlóknak büntetéseit, akik a kiutasítás dacára visszatérnek az országba. A jogszabályt Kate Steinle után nevezték el így, akit 2015-ben egy olyan illegális bevándorló lőtt le, akit korábban már ötször deportáltak.

A másik jogszabály pedig az, amely megfoszt bizonyos szövetségi forrásoktól olyan “menedékvárosokat”, melyek nem működnek együtt a szövetségi bevándorlási hatóságokkal, menedéket biztosítanak olyanoknak, akik szabálytalanul vannak az ország területén.

A javaslatot még a szenátusnak is el kell fogadnia, mielőtt hatályba léphetne. Jelenleg mindkét házban többségben vannak a republikánusok. Donald Trump elnök a képviselőházi szavazás után üdvözölte az eredményt, s azt szorgalmazta, hogy a felsőház is mielőbb fogadja el a törvényjavaslatot.

Demokrata párti politikusok szerint viszont a Kate törvény olyanokat is szigorú börtönbüntetéssel fenyeget, akiket korábban kiutasítottak ugyan, de azért térnek vissza az Egyesült Államokba, hogy szeretteikkel találkozhassanak vagy üldöztetés elől menekülnek.

Hatályba lépett Trump beutazást szigorító rendelete 

Helyi idő szerint csütörtök este érvénybe lépett Donald Trump amerikai elnök rendelete, amely hat muszlim többségű ország állampolgárainak nehezíti meg a beutazást az Egyesült Államokba.

A rendelet értelmében Szíria, Szudán, Szomália, Líbia, Irán és Jemen állampolgárai csak nagyon szigorú feltételek mellett kaphatnak beutazási engedélyt az Egyesült Államokba. A korábban teljes egészében felfüggesztett rendelet végrehajtását a héten részben engedélyezte az alkotmánybíróságként működő legfelsőbb bíróság. Ennek értelmében azok beutazását tagadhatják meg az amerikai hatóságok, akik nem állnak semmilyen “jóhiszemű” kapcsolatban az Egyesült Államokban valamilyen jogi vagy természetes személlyel. Akinek már van vízuma, az továbbra is beutazhat az országba.

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39826/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Amerika,bevándorlás,törvény

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Lövöldözés történt egy amerikai gimnáziumban

2018.03.20. 14:35
A CNN információi szerint lövöldözés volt egy marylandi gimnáziumban. 

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?