Blogolj!

Blogstar kávéház

Dara

A baloldal adócsalással vádolt ügyvédjének cégénél áfabevallásokat igyekeztek megsemmisíteni.

Lefoglalta a ledarált hivatalos iratokat, és Czeglédy Csaba, Botka László és Gyurcsány Ferenc előzetesben ülő ügyvédjének ügyében tanúként hallgatta ki Szarvas Szilvesztert, az Echo Tv munkatársát a NAV: a tévés Szombathelyen, a szocialista politikus cégénél talált érdekes papírokat a kukában – írja a Lokál.

„A NAV bűnügyi nyomozója megállapította, hogy az apróra darált iratok valóban áfabevallások. A papírok lefoglalásáról jegyzőkönyv is készült. Egyelőre az, hogy szerepel-e valamilyen dátum a papírokon, még nem derült ki.”

Lefoglalta a NAV Czeglédyék ledarált iratait | Lokál

Már az adóhatóság figyelmét is felkeltette az a ledarált irathalmaz, amelyet egy tévés stáb talált múlt hét szerdán Szombathelyen. Mint a Lokál korábban beszámolt róla, a baloldal ügyvédjeként emlegetett Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi politikusát két hete helyezték előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint egy bonyolult munkaerő-közvetítő bűnszervezet tagjaként hárommilliárdos költségvetési csalásban vett részt.

Tabu

Mészáros Lőrinccel riogat a veszprémi ellenzék.

A csütörtöki közgyűlésen Porga Gyula veszprémi polgármester helyretette a hecckampányt folytató ellenzéket, mely a kézilabdacsapat csődjét vizionálja a Duna Aszfalt részesedésvásárlása kapcsán – számol be róla a PestiSrácok.

„Csodálkozom azon, hogy a város közszereplői a hitelességüket, amit több év alatt felépítettek készek tönkre tenni. Tisztában vagyok azzal, hogy 2018-ban választások lesznek. De Veszprémnek a kézilabdacsapata, illetve a kézilabdacsapat sikere, illetve a városi köztudatban lévő helye az mindig tabu volt a politikának. Én nagyon sajnálom, hogy ez megváltozott. A csapat sikerének szerintem az egyik kulcsa, pontosan az volt, hogy vannak olyan különlegességei, amit olcsó politikai játékoknak soha nem szoktunk kitenni.”

Helyretette a veszprémi polgármester a Mészáros Lőrinccel riogató ellenzéket

Hetek óta zajlik a hangulatkeltés Veszprémben. Az ellenzéki pártok, és az ellenzéki média egyenesen azt vizionálja, hogy Mészáros Lőrinc felvásárolja fél Veszprémet, amely így a vállalkozó gyarmatává válik, a kézilabdacsapat pedig, amelybe befektetne a Duna Aszfalt, csődbe megy. A hecckampány nem kavarta fel eléggé a veszprémieket, a közösségi médiában és a városháza üléstermében folytatták a ...

Pajzs

Visszaütött a lázadás éve Orbán Viktorra.

A HVG úgy fogalmaz, a magyar miniszterelnök által is képviselt új populizmus, illiberalizmus vesztésre áll Európa-szerte, és hogy milyen opciói vannak Orbánnak, azt jól mutatja, hogy Merkel győzelméért imádkozik a szeptemberi német választásokon.

„Magyarország pedig nagyjából egyedül marad mint Oroszország utolsó, klubon belüli bástyája. A kormányzati sajtó orosz mintákat, technikákat és tartalmakat vesz át egy az egyben, ezer szállal kötődünk Vlagyimir Putyin rendszeréhez. Orbán közben halkan imádkozik Merkelért, akit a liberális világrend első számú vezetőjének tartanak, és Budapesten mondta el, hogy nem tud mit kezdeni az illiberalizmussal. A nagy lázadásban Orbánt nem pajzsra emelik, hanem neki kell pajzs, hogy ne teljes erővel érje a többiek haragja.”

A lázadás éve visszaütött Orbánra, hirtelen védelemért kell fohászkodnia

Orbán Viktor Merkel szeptemberi győzelméért imádkozik a német választásokon - ez mutatja igazán, milyen opciói vannak. Azt jósolta, 2017 a lázadás éve lesz, de az eddigi választások épp ennek ellenkezőjét igazolják. A konzultáció lezárására írt beszédében szintet lépett az arrogancia - ami nem egy harcos, hanem egy magára maradó politikus reakciója.

Függés

Értelmetlen a milliárdos orosz helikopterjavítás.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Honvédelmi Minisztérium vállalkozót keres Mi–24-es harci helikoptereinek nagyjavítására, melyek 2013 óta nem repültek, és a kiírás tartalma bizonyossá teszi, hogy az eredeti (szovjet) gyártói jogokat öröklő Vertoleti Rosszii orosz cég lehet csak a győztes.

„Miközben az oroszországi nagyjavítások politikája homlokegyenest ellentétes a NATO-ban jelenleg követett, az orosz haditechnikai függéstől való mihamarabbi szabadulást célzó törekvésekkel, azok szakmai tartalma is elégtelennek tekinthető a 21. században.”

Milliárdokért javítják a honvédség helikoptereit az oroszok, értelmetlenül

Ma jelent meg az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében (TED) az a kiírás, melyben a Honvédelmi Minisztérium (HM) vállalkozót keres Mi-24-es harci helikoptereinek nagyjavítására. Mint arról lapunkban többször is beszámoltunk, a gépek 2013 óta nem repültek, s bár hivatalosan nem vonták ki őket a szolgálatból, a fenntartásukhoz szükséges készleteket (például a rakétafegyverzetet) kiárusította a HM, így szakmai körökben meglepetést keltett, amikor az ismételt szolgálatba állításhoz szükséges nagyjavítást nemrégiben kilátásba helyezte Simicskó István tárcavezető.

Befolyás

Amerikai földgázt szeretne Magyarországra az új washingtoni nagykövet.

Szabó László az Amerikai Kereskedelmi Kamara budapesti díszebédjén arról beszélt, hogy az energiabiztonság rendkívül fontos Magyarországnak, és ha végre megépül Horvátországban az LNG terminál, akkor már amerikai cégek is szállíthatnak gázt Magyarországra, ami versenyezhet majd az orosz gázzal – tudósít a 444.hu.

„Szabó kijelentése azért nagyon fontos gesztus az USA felé, mert az amerikai földgáz régióba juttatása a washingtoni kormánynak alapvető célja. Elsősorban azért, hogy az oroszoknak konkurenciát teremtsenek, így csökkentsék Moszkva befolyását a térségben.”

Az új washingtoni magyar követ nagyon szeretne amerikai földgázt látni Magyarországon - 444

Először szerepelt Magyarország amerikai nagyköveteként Szabó László csütörtökön, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (Amcham) budapesti díszebédjén. Szabó ugyan egyelőre a külügyminisztérium államtitkára, de már kinevezték washingtoni követnek, és az Amcham hasonló rendezvényein a nagykövetek szokták elmondani a bevezetőt. Tavaly januárban például az azóta Magyarországról távozott Colleen Bell, és az akkor szintén még csak kinevezett, ám időközben már le is váltott Szemerkényi Réka beszéltek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39823/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?