Blogolj!

Budai: Gyurcsány is nyakig benne lehet

A Fidesz felszólította Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét hogy tisztázza, milyen szerepe volt a korábban jogi képviseletét ellátó Czeglédy Csaba hárommilliárd forintos áfacsalási ügyében, mit tud az eltűnt összegről.

Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, Czeglédy Csaba azon túl, hogy a DK szombathelyi képviselője is volt, Gyurcsány Ferenc bizalmi köréhez is tartozott, amit az is mutat, hogy a DK elnöke családi cégének, az Altusnak a jogi képviseletét is ellátta. Megjegyezte továbbá, hogy egy Gyurcsány Ferenc által ellene indított személyiségi jogi perben is Czeglédy Csaba védte a volt kormányfőt.

A Fidesz politikusa hangsúlyozta, az ügyben többször kérdezték az MSZP-t és a DK-t is, például arról, hogy hol lehetnek a bűncselekményben eltűnt pénzek, azonban szavai szerint az ellenzéki pártok eddig nem válaszoltak, csak mentegették Czeglédy Csabát és politikai megrendelésre indult eljárásról beszéltek.

Budai Gyula azt mondta, a válaszok elmaradása mögött

Gyurcsány Ferenc esetében az állhat, hogy vagy "takargatnivalója van", vagy "ő is nyakig benne van". Gyurcsány Ferencnél sokasodnak a megválaszolatlan kérdések - mondta, hozzátéve, a DK vezetője legutóbb az előző uniós költségvetés magyarországi pénzeinek informatikai kezeléséért felelős projekt ügyében nem adott választ, amelyben a kár 18 milliárd forintos lehet.

A kormánypárti képviselő közölte, "Czeglédy Csaba bűnszervezete" a jelenlegi információk alapján több ezer diákot csapott be és használt ki. Emellett kitért arra is, hogy Czeglédy korábban Gyurcsány Ferenc mellett Botka László jogi képviseletét is ellátta, 2002-ben pedig egy mostanihoz hasonló ügyben ítélte el a bíróság.

Budai Gyula kérdésekre válaszolva kijelentette, a magyar kormány továbbra is zéró toleranciát hirdet az antiszemtizmussal szemben, és úgy gondolják, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter legutóbbi nyilatkozatában a valóságnak megfelelően értékelte Horthy Miklós történelmi szerepét.

"Senkinek semmi köze, hogy egy miniszter a magánprogramját hétvégén hol tölti" - válaszolta azokra a sajtóértesülésekre, amelyek arról szóltak, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal egy római luxusszállóba étkezett, illetve szállt meg.

Budai Gyula szintén kérdésre reagálva azt mondta, a Jobbik megalakulása óta azon igyekszik, hogy valamilyen törvényt kikerüljön, ezért most önmérsékletet kér az ellenzéki párttól, továbbá azt is, hogy részletesen számoljon el korábbi plakátkampányával.

A Fidesz politikusa egy másik kérdésre közölte, nem tud arról, hogy a kormány előterjesztést készített volna a gimnáziumi férőhelyek csökkentéséről.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/39894/pics/lead_800x600.jpg
3 milliárd,Budai Gyula,Gyurcsány Ferenc
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Az őszödi beszéd a magyar politikatörténet csúcsbotránya

2019.09.18. 10:15
Gyurcsány nemcsak hazudott, de még meg is sértődött.

Fidesz: Egyedül Gyurcsányék akarták beszántani az MTA-t és a hazai kutatásokat

2019.06.12. 20:05
A Fidesz-frakció szerint álságos, amit Gyurcsányék művelnek: az MTA-t egyedül ők akarták beszántani. A nagyobbik kormánypárt …

Grezsa István: Határozott meggyőződésem, hogy a 21. század a magyaroké lesz!

2019.06.04. 06:00
Közép-Kelet-Európa fordulóponthoz érkezett: véget kell érnie annak a több évszázados gyakorlatnak, hogy nemzeteit politikai háttéralkuk …

Náray-Szabó Gábor: „A kormánypárt pozíciójának meg lesz az eredménye”

2018.04.04. 12:15
A választás tétje a család, a nemzet melletti kiállás, ez jelenti a legbiztosabb társadalmi beágyazódást, a legerőteljesebb önvédelmet …

Fidesz: az ellenzék bénának látszik, mégis veszélyes

2018.01.30. 13:35
A nagyobbik kormánypárt bemutatta pártja legújabb plakátját, melyen Soros György és négy magyar ellenzéki politikus szerepel.

Csúcsokat dönt Vona és Gyurcsány népszerűtlensége

2018.01.28. 10:25
Legalábbis a Nézőpont Intézet friss felmérése szerint. Orbán Viktor hasít, Karácsony Gergely kapaszkodik.

Ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében

2017.12.17. 16:40
A szélsőséges pártok véleményétől eltekintve ma már nemzeti egység van a kettős állampolgárság tekintetében, a honosítással a határon túli magyarság …

Gyurcsány Ferenc lenyeli az MSZP-t?

2017.12.03. 11:25
Ezt jövendöli Galló Béla politológus, aki szerint a szocialisták arca, Kunhalmi Ágnes megbízhatatlan kommunikátor.

Beleköp a baloldal levesébe az MSZP-ből kilépett újpesti honatya

2017.11.27. 18:20
Horváth Imre ugyanis valószínűsítette, hogy – függetlenként – elindul majd jövőre az országgyűlési választáson. Akár a balos összefogás (DK-s) jelöltje …

Gyurcsánynak nyilatkoznia kell, hogy hova tűnt a hárommilliárd forint!

2017.11.25. 12:20
A Fidesz szóvivője felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy nyilatkozzon arról, hova került az a hárommilliárd forint, amit a "Czeglédy-bűnszervezet …

Ezeket a cikkeket olvastad már?