Blogolj!

Bár nagyon szerették volna balhé nélkül ért véget a Pride

Véget ért a 22. Budapest Pride keretében rendezett felvonulás szombaton, nem sokkal este 6 óra előtt a Várkert Bazárnál. A Kossuth Lajos térről indult menet jelentősebb atrocitás nélkül haladt végig az Alkotmány utca, Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila utca, Lánchíd útvonalon, a rendőrség közlése szerint a hídnál kellett feloszlatniuk egy ellentüntetést.

A mostani menet szervező jelezték, nem akarnak semmiképp sem kordonok között vonulni, mindezt azzal indokolták hogy "szabadok akarnak lenni." Hangsúlyozták, hogy nem a rendőrség, az ellentüntetők, hanem a félelem és a megalkuvás ellen lépnek fel. Nem kimondott cél pedig az lehetett, hogy a szervezőknek nagyon jól jött volna, ha óriási balhé alakul ki, mivel azt akár hetekig lehetett volna mutatni a különféle médiumokban.

Az útvonalon (Bajcsy-Zsilinszky út-József Attila utca-Lánchíd-Várkert Bazár) a vonulók közvetlen közelében nem volt kordon. Ám a mellékutcákban a rendőrség felállította a rácsokat. Illetve több helyen, például a József Attila utcánál élő sorfallal gondoskodott arról, hogy az ellentüntetők ne zavarhassák meg a rendezvényt, amit egyébként a szervezők nagyon szerettek volna.

Bár a szervezők nagyon szerették volna, nem volt balhé az idei homoszexuális-felvonuláson

A rendőrségnek egy esetben kellett erőteljesebben közbeavatkoznia, amikor az ellentüntetők a Lánchídhoz mentek páran, és megpróbálták lezárni. A rendőrség élő erővel eltávolította őket a hídról, így mire odaért a menet, nyomuk sem volt.

Schilling Árpád rendező nyíltan vállalta homoszexualitását a Pride-hét kezdetén. A rendező azzal buzdította a tömeget, hogy álljunk ki az LMBTQ közösség mellett, hogy mindenki szabad és boldog lehessen, és merjék felvállalni magukat. Arról is beszélt, hogy szerinte a parlamenti képviselők túlnyomó többsége ugyanis homofób.

A Pride-on nem is lehetett látni fideszes politikust. Baloldali politikusok viszont megjelentek. Hivatalosan képviseltette magát a budapesti MSZP (Kunhalmi Ágnestől Horváth Csabáig), a DK, az Együtt, a Párbeszéd, a Momentum és a liberális Fodor Gábor.

Az idei Pride-on a szervezők szerint minden eddiginél többen vettek részt. Ahogy egy szervező megfogalmazta a rendezvény végén: "ez volt minden idők legnagyobb Pride-ja!

(Blogstar)

2
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40105/pics/lead_800x600.jpg

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Tibor 2017-07-09 11:22:11
Nagyon nem tetszik nekem, hogy a buzik mutogatják magukat, mert ez magánügy! Becsüljék azt, hogy ezért nem büntetik őket, de arra nincs joguk, hogy botrányosan viselkedjenek az utcán provokálván a társadalom többségét, zavarván a társadalom békéjét! A Pridot be kéne tiltani, mert provokálván a társadalom szexuálisan normális többségét veszélyeztetik a társadalmi békét! Ha nem védte volna őket a rendőrség megkapták volna a magukét, amit megérdemelnének, de a rendőrség feladata a tömegverekedést megakadályozni, mert ők a rend őrei! Amen.
Válaszolok
Ernest 2017-07-09 06:49:36
Feleslegesen nagy publicitást kap a degenerált divatbuzi felvonulás! Le se kel őket szarni, és megnyugszanak!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Együtt a veszélyeztetésnek kitett gyermekekért

2018.03.21. 20:45
Két, középiskolás diákok között az utcán zajló, durva bántalmazási eset is felháborította a szegedieket az elmúlt hónapokban: nemcsak a média tudósított az eseményekről, hanem rengetegen …

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Lövöldözés történt egy amerikai gimnáziumban

2018.03.20. 14:35
A CNN információi szerint lövöldözés volt egy marylandi gimnáziumban. 

Nicolas Sarkozy őrizetben

2018.03.20. 08:00
Egy kampányfinanszírozással kapcsolatos ügyben hallgatják ki Nicolas Sarkozy volt francia elnököt –  jelentette egy francia bírósági forrásra hivatkozva a Reuters.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Tovább tombol a tél: sok településen nincs áram

2018.03.19. 11:30
Húsz településen még mindig nincs áram Hajdú-Biharban, de Debrecenben legalább jár a villamos.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Orosz elnökválasztás: Putyin negyedik ciklusát kezdheti

2018.03.18. 19:25
Folyamatos a a szavazatok feldolgozása, 21 óra 20 perckor Putyin már 75 százalék felett jár.

Ezeket a cikkeket olvastad már?