Blogolj!

Blogstar kávéház

Értékrendcsere

Szélsőjobboldali riválist kapott a Jobbik.

Rend és Igazságosság néven új radikális pártot hozott létre Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, a Jobbik és Vona Gábor pártelnök egykori szövetségese, a RIA-hoz Tyirityán Zsolt és Szabó Attila is csatlakozik – értesült az Origo.

„A Rend és Igazságosságot azért hívták életre, mert kiábrándultak a néppártosodást hazudó pártból és a hatalomért elvtelenül politizáló Vonából. Orosz úgy értékelt, hogy a cukikampány és a néppártosodás ürügyén a Jobbik vezetése tulajdonképpen értékrendcserét vezényelt le, nemzetellenesen kezdett el működni, ha pedig egy nemzeti párt erre a sorsra jut, az tragédia. Orosz esetleg kevesellte a Jobbikot egyre-másra mind a mai napig elérő, gyalázatos antiszemita botrányokat vagy egyéb szélsőséges megnyilvánulásokat.”

Riválist kapott az antiszemita Jobbik: megalakult a RIA

Rend és Igazságosság néven új radikális pártot hozott létre Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, a Jobbik és Vona Gábor pártelnök egykori szövetségese, sőt Vona egykori kedvence. Az Origo úgy tudja, a RIA rövidítésű párt és a hasonló névre keresztelt mozgalom elindulását holnap jelentik be Vecsésen, az Erő ünnepe nevű, szélsőséges rendezvényen.

Térfél

Ha nincs baloldali megállapodás, Gyurcsány is indul egyéniben.

A DK elnöke szerint ugyanakkor nem jó, ha a pártok elnökei egyéni választókörzetben is indulnak a választásokon, hiszen nekik az egész országra kellene koncentrálniuk a kampányban – írja a Magyar Nemzet.

„Az szinte bizonyos, hogy jól szerepelnék egy ilyen helyzetben. Hogy ez elegendő-e ahhoz, hogy nyerjek, ha megosztott az ellenzéki térfél, azt nem tudom.”

Gyurcsány elárulta, mi kell ahhoz, hogy egyéniben induljon 2018-ban

Nem jó, ha a pártok elnökei egyéni választókörzetben is indulnak a választásokon, hiszen nekik az egész országra kellene koncentrálniuk a kampányban - mondta Gyurcsány Ferenc az Inforádió Aréna című műsorában. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint ugyanakkor adódhat olyan helyzet, hogy ő is megméreti magát.

Kirúgás

Botka megfenyegette a szivárogtatókat, akik továbbra is szivárogtatnak.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje Szegedre hívta a teljes pártvezetést, ahol megüzente a belső ellenségeinek, hogy aki legközelebb rossz hírét kelti, szivárogtat, nyilvánosságra hozza a nevét – tájékoztatták az Indexet a szocialista szivárogtatók.

„Botka arról is beszélt, hogy egyértelműen annak tudja be az ellene szóló támadásokat, hogy megakadályozta a plakáttörvény szocialista módosításának benyújtását, vagyis a Fidesz-MSZP alku kibontakozását. Ezután szaporodtak meg ugyanis a sajtóban azok a hírek, hogy fogy a levegő Botka körül, illetve hogy szeptemberben kirúgják Botkát, ha nem növekszik a párt népszerűsége.”

Botka megfenyegette a titokzatos szivárogtatókat

Botka László a városába hívta az MSZP-s elnökséget, frakciót és a megyei elnököket, így pénteken a teljes MSZP Szegedre vonult. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje az elmúlt napok, hetek történéseit akarta kibeszélni párttársaival, és kitért arra is, hogy harcolni fog azokkal, akik ártani akarnak neki - értesült az Index.

Sokszínűség

Tiltakoznak a kordonok ellen a Pride szervezői.

A rendőrség a várakozásokkal ellentétben mégis hermetikusan elkordonozza az idei Pride-felvonulást, szervezők nem értenek egyet a döntéssel, ami szerintük ketrecbe zárással egyenlő, ezért alternatív útvonalon, akár kordonbontással vonulnak – írja a Népszava.

„Az ilyen meneteknek ugyanis éppen az az egyik céljuk, hogy bemutassák a társadalomnak: az LMBTQ emberek sokszínűek, őket is egyenlő jogok illetik meg. Dojcsák Dalma, a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa lapunknak azt mondta: a várostól elzárt, láthatatlan menet kevesebb eséllyel tudja felhívni a figyelmet azokra a társadalmi problémákra, amelyekkel a többségitől eltérő nemi identitású és/vagy szexuális irányultságú embereket nap mint nap szembesülnek.”

Ketrecbe zárt Pride - Értelmétől fosztják meg a felvonulást

A rendőrség a várakozásokkal ellentétben mégis hermetikusan elkordonozza az idei Pride-felvonulást. A szervezők nem értenek egyet a döntéssel: alternatív útvonalon, akár kordonbontással vonulnak. Bár a szervezők korábban azt közölték, lehet, lefújják a Budapest Pride-ot, ha kordonok között kell vonulniuk , a rendőrség mégis hermetikusan elzárja őket. A 22.

Indok

A legnagyobb gazdasági bizonytalanságot egy új kormány jelentené.

Bár a Moody's végül nem tárgyalt pénteken Magyarország államadós-besorolásáról, Csath Magdolna közgazdász a Hirado-hu-nak arról beszélt, nem látja valódi indokát annak, hogy miért ne minősíthetnék fel hazánkat.

„Ha pedig a jövő évi országgyűlési választásokra gondolunk – mutatott rá a közgazdász –, akkor sincs az államadósságon kívül kifogásolható indok, hiszen nincs választási költségvetés, nem ugrott meg a költségvetési hiány, mert nem indult kormányzati osztogatás. Nem megy rossz irányba a magyar gazdaság. A jövő költségvetési tervezet már megvan, mint ahogy a 2018-as bérmegállapodás is, sok más gazdasági döntéssel együtt, tehát itt sincs bizonytalanság. A szakember úgy vélte, a legnagyobb bizonytalanságot éppen az jelentené, ha új kormánya lenne az országnak, mert annak tervei nem ismeretesek.”

Csath Magdolna: Nincs valós ok arra, hogy ne minősítsék fel Magyarországot

Ma vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service. Londoni és magyar pénzügyi elemzők azt valószínűsítik, hogy a nemzetközi hitelminősítő nem módosítja a jelenlegi besorolásunkat. Csath Magdolna közgazdász a hirado.hu-nak leszögezte: nem látja valódi indokát annak, hogy miért ne minősíthetnék fel Magyarországot.

Likvidálás

Öt évet kapott az alvilág pénztárosa.

Bűnszervezetben elkövetett csalás miatt ítélte el első fokon Lakatos Andrást a Debreceni Törvényszék – tudta meg a PestiSrácok.hu, mely megemlíti, a vád szerint Kisbandiék 2011 októbere és 2012 augusztusa között 21 vagyon elleni csalást követtek el, amivel 355 millió forint kárt okoztak.

„Kisbandiról érdemes még megemlíteni, hogy még szabadlábon, Portik Tamás elfogása után, már 2012 őszén is több leszámolásos ügyben terhelő, titkosított, majd a minősítés alól feloldott, később írásban is megerősített vallomást tett az Energol-vezérre. Többek között beszélt Prisztás József és Cinóber lelövéséről, az Aranykéz utcai robbantásról, a menyasszonya előtt szitává lőtt Muskovics Gyula kivégzéséről, valamint Seres Zoltán likvidálásáról is.”

Bűnszervezetben elkövetett csalás miatt öt évre ítélték Kisbandit, az alvilág pénztárosát

Öt év szabadságvesztésre ítélte első fokon az alvilág pénztárosának, bankárának gúnyolt Lakatos Andrást a Debreceni Törvényszék - értesült a PestiSrácok.hu. A férfit öt évre a közügyektől is eltiltották. A vád szerint Kisbandiék 2011 októbere és 2012 augusztusa között 21 vagyon elleni csalást követtek el, amivel 355 millió forint kárt okoztak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40091/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?