Blogolj!

Blogstar kávéház

Bíróság

Újabb szakaszba léphet a lex CEU miatti uniós eljárás.

Brüsszelt nem győzték meg a kormány érvei, igaz, Budapest nem is mutatott hajlandóságot a kompromisszumra – fogalmaz a HVG.

„Ha a kormány továbbra is hajthatatlan marad, a kötelezettségszegési eljárás újabb lépéseként az Európai Bizottság az EU Bíróságához fordulhat – ebben az esetben azonban aligha dől el az egyetem ügye a következő tanév kezdetéig.”

Újabb szakaszba léphet a Lex CEU miatti uniós eljárás

Brüsszelt nem győzték meg a kormány érvei. Igaz, Budapest nem is mutatott hajlandóságot a kompromisszumra.

Sarokkő

Soros-ellenes törvényt tervez az izraeli kormánypárt.

A Benjámín Netanjáhú kormányfő pártjához, a Likudhoz tartozó izraeli képviselő, Miki Zohar szerint az izraeli „Soros-törvény” néhány napon belül a knesszet elé kerülhet, ebben megtiltanák, hogy bármely olyan személy támogasson izraeli szervezeteket, aki szerintük eközben Izrael-ellenes csoportokat is pénzel – írja a Haaretz alapján a Magyar Nemzet

„Netanjáhú pártja, a Likud és a Fidesz között egyre szorosabb kapcsolat fedezhető fel. Ezek közül csak az egyik Arthur Finkelstein amerikai kampánytanácsadó 'munkássága', aki a negatív, lejárató kampányok tervezésével tett szert kétséges világhírnévre. Mindkét párt olyan fordulatot hajtott végre a belpolitikában, amelyet sokan 'illiberális'-ként jellemeznek, és mindketten az erős állam kultuszát tették meg politikájuk sarokkövének.”

Soros-törvényt tervez az izraeli kormánypárt

Soros-törvényt kíván benyújtani egy Benjámín Netanjáhú kormányfő pártjához, a Likudhoz tartozó izraeli képviselő - írta a Haaretz. Mindezt azok után, hogy az izraeli kormány visszavonta a magyar plakátkampányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot. A minisztérium egyben éles hangon bírálta Sorost, mondván, Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel. Miki Zohar képviselő szerint az izraeli „Soros-törvény" néhány napon belül a knesszet elé kerülhet.

Alap

Forró ősz előtt a magyar belpolitika.

Miért van az, hogy egymással is versenyt futva fasisztázzák, nácizzák, antiszemitázzák a miniszterelnököt és a kormányt a balliberális oldal veteránjai? – teszi fel a kérdést a Magyar Hírlap.

„Az ellenzék egy része, a Gulyás Mártonok, a Juhász Péterek, a momentumosok, no meg az LMP-sek, a „gyurcsányisták”, és úgy tűnik, hogy a szocialisták egy része is komolyan készül arra, hogy szeptembertől polgári engedetlenségi akciókat fog szervezni az utcákon. A polgári engedetlenség intézménye, azaz a fennálló renddel szembeni törvénysértéseknek pedig igazán az ad morális (esetleg halvány jogi) alapot, ha a rendszer nem demokratikus, ha a jogállamot sérti a kormányzás gyakorlata. Egyszerűbben: ha a miniszterelnök feltételezhetően fasiszta, antiszemita stb.”

Mi végre lett divat ismét fasisztázni?

Nem lehet nem észrevenni, nem lehet nem komolyan venni e sértő és igaztalan vádak szaporodását - még akkor sem, ha sokszor politikai zombik gyűlölködő száját vagy a melegfelvonuláson szelfiző honatyák vagy -anyák (vagy kit tudja már mik?) ajkait hagyják el a nevetséges és artikulálatlan stigmák.

Város

Emlékhely lesz Szulejmán szultán szigetvári türbéje.

Hamarosan még részletesebb vizsgálatokkal folytatja az ásatásokat a szigetvári-turbéki lelőhelyen a Szulejmán-kutatócsoport, miután a napokban megjelent kormányhatározat csaknem 145 millió forintos forrást biztosít a nemzetközi jelentőségű sírkomplexum teljes körű feltárására és védelmére – számol be róla az Origo.

„A táj képe természetesen nagyban megváltozott az elmúlt évszázadokban, ám Pap Norbert és Fodor Pál professzorok kutatócsoportja szinte teljes bizonyossággal állítja: nem csupán pár épület, hanem egy szakrális jellege miatt jelentős település állt egykor a zsibóti Szőlőhegy vidékén, ami oszmánkori értelemben valószínűleg városnak számított.”

Emlékhely lesz Szulejmán szultán szigetvári türbéje

Hamarosan még részletesebb vizsgálatokkal folytatja az ásatásokat a szigetvári-turbéki lelőhelyen a Szulejmán-kutatócsoport. Egy a napokban megjelent kormányhatározat csaknem 145 millió forintos forrást biztosít a nemzetközi jelentőségű sírkomplexum teljes körű feltárására és védelmére. A közeljövő terveiről a kutatócsoport egyik vezetője, Pap Norbert professzor exkluzívan nyilatkozott az Origónak.

Pánik

Már Budapesten is tojással dobálják a járókelőket.

A Lokál beszámolója szerint a magyar fővárosban is terjed az a módszer, hogy száguldó kocsikból tojással dobálják meg a gyanútlan járókelőket, autósokat és kerékpárosokat, Nyugat-Európában súlyos bűncselekményeket követnek el így.

„Nyugat-Európában ezzel a módszerrel rabolják ki a gyanútlan autósokat – mondta a Csepelen lakó J. Zoltán autószerelő, aki számtalan ilyen támadást megúszott már. – A pánikba esett sofőr az ablaktörlővel próbálja eltüntetni a tojást, reménytelenül. Még jobban szétkeni, és végképp nem lát semmit. Miután a sofőr félrehúzódik, hogy letisztítsa az üveget, jönnek a rablók.”

Tojással dobálják a járókelőket | Lokál

Új divat terjed Budapesten: száguldó kocsikból tojással dobálják meg a gyanútlan járókelőket, autósokat és kerékpárosokat. Nyugat-Európában a támadók ezzel a módszerrel ki is rabolják gyanútlan áldozataikat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40179/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?