Blogolj!

Cigicsempészek buktak le Röszkén

Összesen 769 doboz adózatlan cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei két személyautóban Röszkén. A sofőrök ellen feljelentést tettek, az egymillió forint értékű – két ügyet érintő – cigarettaszállítmányt lefoglalták.

A pénzügyőrök előbb egy magyar rendszámú Volkswagent ellenőriztek a határállomáson. Az autóban egyedül utazó magyar férfi azt állította, nem szállít semmilyen tiltott vagy elvámolni való árút, de valami miatt gyanússá válhatott, mert az autót a jó szimatú fináncok szigorított ellenőrzésre félreállították. A vizsgálat során a hátsó lökhárítóból, a csomagtartó oldalborításai mögül, a hátsó ajtók kárpitjai, valamint a ködlámpák mögötti üregekből összesen 630 doboz Chesterfield márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Nem sokkal később egy osztrák Mercedesszel érkező szerb állampolgárt ellenőriztek a pénzügyőrök. Ez a férfi is azt nyilatkozta, hogy nem visz magával bejelenteni való árut, de a pénzügyőrök ismét jobban bíztak egy tüzetesebb vizsgálatban. Nem is csalódtak: az autó műszerfala mögött összesen 139 doboz különböző – Chesterfield, LM, Marlboro – márkájú adózatlan cigarettát találtak.

A NAV pénzügyőrei az 1 millió forint értékű – két ügyet érintő – cigarettaszállítmányt lefoglalták, a két férfi ellen pedig a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.

(rual)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40251/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,cigaretta,csempészet,NAV,Röszke
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Letartóztatták Joób Márton képviselőt, Botka László bizalmasát

2020.07.30. 12:40
Hatalmas pácban a szegedi balliberális önkormányzati képviselő. Az ügyészség szerint a vizsgált bűnszervezet több mint 250 millió forintos vagyoni hátrányt …

Kocsis Máté: minden eszközzel fel kell lépni a pedofil bűncselekmények ellen

2020.07.12. 07:50
A pedofil bűncselekmények kapcsán nincs, és nem is lehet bocsánat, vagy megértés - szögezte le a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió …

A NAV cáfolta, hogy maszkokat foglalt volna le

2020.03.21. 16:40
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) cáfolta azt a sajtóban megjelent hírt, miszerint Csehországba tartó egészségügyi maszkokat tartalmazó szállítmányt foglalt le.

Varga Judit: Vadai hazudik, a kormány dolgozik

2020.02.18. 16:10
Az igazságügyi miniszter szerint Vadai Ágnes” magából indul ki, hiszen amikor ő a Gyurcsány-kormány államtitkára volt, akkor a visszaeső bűnözők az utcán grasszáltak”.

Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Belügyminisztérium

2020.01.28. 12:40
A röszkei események után a Belügyminisztériumban összeült a Migrációs Munkacsoport koordinációs ülése, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

Szakértő: A migránsok tudják, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a határon

2020.01.28. 10:40
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a migránsok tisztában vannak azzal, hogy egyedül nincs esélyük átjutni a déli …

Megpróbálták áttörni a kerítést Röszkénél a migránsok - Figyelmeztető lövések adtak le

2020.01.28. 07:55
Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók a déli határnál, Röszkénél. A …

Két bűnügyben is gyanúsított lett Varju László

2020.01.07. 04:15
A DK-s képviselő izzadhat, hogyan mászik ki a slamasztikából.

Több órás torlódás alakult ki Röszkénél a határon

2019.12.21. 08:30
Rossz hír érkezett a határhoz tartóknak, ugyanis legalább háromórás várakozásra kell számítaniuk a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán.

Lövöldözés volt a London Bridge-nél

2019.11.29. 15:35
Késes támadót lőttek le a rendőrök péntek délután London belvárosában. Ketten meghaltak, és többen megsérültek a merényletben, melyet terrorcselekménynek nyilvánítottak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?