Blogolj!

Korlátozhatják a külföldi élelmiszerek kereskedelmét

Ha az Európai Bizottság (EB) nem tesz hathatós lépéseket a kettős élelmiszerminőség gyakorlatának megszűntetésére, Szlovákia ősztől egyoldalú intézkedéseket tesz, például csak hazai termékeket enged majd a közétkeztetésbe - jelentette be kedden Robert Fico, szlovák miniszterelnök a pozsonyi kormánypalotában tartott sajtótájékoztatóján.

Ismerős történet, hiszen Szlovákiában és Magyarországon egyszerre robbant ki botrány a külföldről behozott élelmiszerek minősége miatt. Mint ismeretes hazánkban is kiderült, hogy bizonyos árucikkek esetében kevesebb összetevő azokban a termékekben, amelyek a magyar boltokba kerülnek, mint például azokban, amelyeket Ausztriában árusítanak – ilyen például a Coca-Cola, a Nesquick kakaópor, vagy éppen bizonyos levesporok. 

Ezzel kapcsolatban a magyar kormány is lépett már, ám ilyen kemény intézkedésekről, mint az északi szomszédunk még nem esett szó.

Márciusban a visegrádi négyek (Szlovákia, Magyarország, Csehország és Lengyelország) kormányfőinek Varsóban tartott csúcstalálkozóján is foglalkoztak a problémával. Akkor a szlovák kormányfő - aki a kettős élelmiszerminőség gyakorlatát

egyértelmű csalásnak és veszélyes politikai üzenetnek minősítette

- a helyzet sürgős kivizsgálására szólította fel az Európai Unió (EU) illetékes szerveit.

"Amit az EB eddig az ügyben tett, az abszolút elégtelen" - szögezte le Robert Fico, aki szerint, amíg az uniós szervek csak különböző vizsgáló bizottságok felállítását ígérik, a megoldás nem kerül közelebb, így az ügy "nagy nemzetközi botránnyá" dagad.

A napokban hozták nyilvánosságra Szlovákiában annak a minőség összehasonlító vizsgálatnak az eredményei, amely bizonyította a kettős élelmiszerminőség gyakorlatát, egy másik vizsgálat pedig arra is rámutatott, hogy az az élelmiszerek mellett a drogériai termékeknél is jelen van.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40421/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,élelmiszer,Európai Bizottság,Robert Fico,Szlovákia,V4
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Salvininek: A V4 támogatja Olaszország európai megsegítését

2020.06.15. 10:45
Magyarország és a V4 támogatja az EU Olaszország megsegítését célzó terveit - írta Orbán Viktor miniszterelnök Matteo Salvininek, az olasz Liga vezetőjének.

Orbán a V4-csúcson: fair uniós újraindítási csomagot akarunk!

2020.06.11. 15:50
A magyar miniszterelnök szerint morális problémát jelent, hogy összességében a gazdag országok több pénzt kapnának, mint a szegényebbek, ez nem maradhat így.

Korlátozások nélkül utazhatunk Csehországba, Szlovákiába és Ausztriába

2020.06.05. 07:35
A mai napon reggel nyolc órától megnyílnak a határok Ausztria, Szlovákia és Csehország irányába. Péntektől nem lesz szükség negatív …

Szijjártó: Újabb könnyítés jön a szlovák-magyar határon

2020.05.21. 18:15
Szijjártó Péter beszámolója szerint újabb könnyítés jön a szlovák-magyar határon, miután a szlovák kormány csütörtöktől lehetővé tette, hogy állampolgárai a …

Varga Judit: kérjenek bocsánatot a magyarokat ért példátlan politikai támadásokért

2020.05.05. 19:45
Továbbra is elvárjuk a bocsánatkérést azoktól, akik hetek óta alaptalanul vádolnak minket és rosszindulatú álhíreket …

Orbán Viktor: minden eddiginél fontosabb a V4-ek egysége

2020.04.22. 17:25
Csütörtökön lesz az EU-csúcs, ennek előkészítéseként pedig Orbán Viktor megbeszélést folytatott az Európai Tanács elnökével még szerda délelőtt, majd ezt követte a …

502 magyarnak segített hazajutni a kormány

2020.03.31. 07:40
Nemsokkal éjfél után érkezett a határra az a négy autóbuszból és közel 150 személygépkocsiból álló konvoj, amellyel 502 honfitársunk tér haza Magyarországra - ezt Szijjártó Péter jelentette be …

Von der Leyen: ősz előtt piacra kerülhet a koronavírus elleni védőoltás (videó)

2020.03.17. 20:50
Igencsak reményteljes és ígéretes bejelentést tett kedden az Európai Bizottság elnöke.

Öt ember halálát okozta egy lavina Ausztriában

2020.03.08. 13:50
Osztrák rendőrségi jelentések szerint öt ember életét vesztette egy lavinában vasárnap a felső-ausztriai Dachstein-hegységben.

Orbán Viktor: Ausztria természetes partnerünk

2020.01.16. 19:45
A miniszterelnök szerint sikerült azonosítani az együttműködés és az együtt nem működés területeit.

Ezeket a cikkeket olvastad már?