Blogolj!

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Már egy hete attól a 18 éves fiútól hangos a magyar sajtó, aki feltörte a Budapesti Közlekedési Központ rendszerét. Amit eddig tudni lehetett az az, hogy a fiú kis ügyességgel megpiszkálta az online oldalon feladott rendelését, és mindössze 50 forintért vásárolt havi bérletet, majd, hogy bizonyítsa jószándékát erről értesítette a céget is.

Most már kezd tovább bonyolódni az ügy, ugyanis a Heti Válasz birtokába került teljes bejelentés alapján az is kiderül, hogy milyen trükkökkel sikerült kijátszani a rendszert.

Ami még ennél is meghökkentőbb, az az, hogy a fiú saját állítása szerint feltörte már a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. oldalát is, ahol előbbinél ingyen vonatjegyet szerzett, míg utóbbinál egyelőre ismeretlen anyagi előnyökre tett szert. Ez természetesen nem csökkenti a BKK rendszerét kifejlesztő T-Systems felelősségét. Ellenben, ha a fiatalember valósat állít, akkor ez azt jelzi, hogy a baj sokkal nagyobb, mint azt elsőre gondoltuk, hiszen a hasonlóan jelentős oldalak is védtelenek a mezei hackerek ellen is. 

Bármennyire is a nemes cél vezette a BKK bejelentőjét, úgy látszik, hogy a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. esetében nem izgatta annyira hackeri etika, hogy szóljon az érintett cégeknek a rendszer hibáiról. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40535/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,bkk,Hackertámadás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.10.16. 04:00
A Fidesz bűnbakjai, az ellenzék profizmusa, a vízkrízis globalitása, Horthy elvetélt kiugrása és Köllő Babett exkluzív meztelensége szerdai online lapszemlénkben.

Egy másik szállodahajó személyzetének felelősségét is vizsgálja a rendőrség a Hableány tragédiája kapcsán

2019.10.15. 10:55
Egy másik szállodahajó, a Viking Idun kapitányának és személyzetének …

Blogstar kávéház

2019.10.15. 05:25
Borkai Zsolt sejtelmes lelépése, Gyurcsány Ferenc gyarapodó befolyása, a Fidesz megbüntetése, a liberálisok brüsszeli bosszúja és Pásztor Virág zsizsegése keddi online lapszemlénkben.

Kedden távozhat Borkai a Fideszből

2019.10.14. 18:55
Az éppen külföldön tartózkodó Orbán Viktor kérésére Kövér László és Kubatov Gábor konzultációra hívta Borkai Zsoltot.

Meg kell ismételni a szavazást Nyéstán

2019.10.14. 17:50
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 30 napon belül megismétlik az önkormányzati választást, mert fiktív lakcímmel rendelkezők is szavaztak.

Több településen is szavazategyenlőség alakult ki

2019.10.14. 12:00
Tizenkét településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között, így ezeken a településeken feltehetően időközi választást kell tartani - derül ki a Nemzeti …

Érvénytelen szavazatokkal is nyert az MSZP-s polgármester Mohácson

2019.10.14. 10:35
A Baranya megyei városban érdekesen alakultak az idei választások.

Szijjártó: Magyarország szempontjából kulcsfontosságú, hogy a lengyel Jog és Igazságosság párt győzött

2019.10.14. 09:20
Magyarország számára kulcsfontosságú, és a lehető legjobb hír, hogy a Jog és …

Nem jár a sikló és a libegő

2019.10.14. 09:10
Hétfőtől péntekig nem üzemel a Zugligeti Libegő és a Budavári Sikló - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap éjjel az MTI-vel.

Választás: Eredmények Budapest kerületeiben

2019.10.14. 07:35
Nemcsak a főváros polgármesterének személye változott, hanem számos budapesti kerület is váltott, bár volt, ahol csak pár száz szavazat döntött. Nézzük, mi történt a kerületekben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?