Blogolj!

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Már egy hete attól a 18 éves fiútól hangos a magyar sajtó, aki feltörte a Budapesti Közlekedési Központ rendszerét. Amit eddig tudni lehetett az az, hogy a fiú kis ügyességgel megpiszkálta az online oldalon feladott rendelését, és mindössze 50 forintért vásárolt havi bérletet, majd, hogy bizonyítsa jószándékát erről értesítette a céget is.

Most már kezd tovább bonyolódni az ügy, ugyanis a Heti Válasz birtokába került teljes bejelentés alapján az is kiderül, hogy milyen trükkökkel sikerült kijátszani a rendszert.

Ami még ennél is meghökkentőbb, az az, hogy a fiú saját állítása szerint feltörte már a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. oldalát is, ahol előbbinél ingyen vonatjegyet szerzett, míg utóbbinál egyelőre ismeretlen anyagi előnyökre tett szert. Ez természetesen nem csökkenti a BKK rendszerét kifejlesztő T-Systems felelősségét. Ellenben, ha a fiatalember valósat állít, akkor ez azt jelzi, hogy a baj sokkal nagyobb, mint azt elsőre gondoltuk, hiszen a hasonlóan jelentős oldalak is védtelenek a mezei hackerek ellen is. 

Bármennyire is a nemes cél vezette a BKK bejelentőjét, úgy látszik, hogy a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. esetében nem izgatta annyira hackeri etika, hogy szóljon az érintett cégeknek a rendszer hibáiról. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40535/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,bkk,Hackertámadás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A héten újra csökkennek az üzemanyagárak

2019.06.17. 14:15
A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

Étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nébih

2019.06.17. 11:15
Gyógyszerhatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Blogstar kávéház

2019.06.17. 05:05
Nagy Feró lázadása, Szanyi Tibor panaszáradata, a szocialisták vágóhídja, trükkös óvodai leminősítés és Rubint Réka szovjet csodája hétfői online lapszemlénkben.

Volt telitalálat a hatos lottón

2019.06.16. 16:50
Egyvalaki ma nagyon szerencsés és egyben nagyon gazdag lett.

Boris Johnson a legesélyesebb a brit Konzervatív Párt vezetésére

2019.06.16. 11:10
Egy hazai szakértő szerint az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére.

Kánikula megy, eső jön

2019.06.16. 07:50
Jó hír, hogy lassan országszerte véget ér a nagy hőség, viszont a napernyőt most esernyőre kell váltani.

Blogstar kávéház

2019.06.16. 05:10
Hülyének nézett magyarság, Kálmán Olga gyurcsányi frigye, a Fidesz háztáji ellenzéke, emberpróbáló kánikula és a magyar rendőrnő ezüstös összecsuklása vasárnapi online lapszemlénkben.

Két holttestet találtak egy tóban Nyékládházánál

2019.06.15. 08:50
Egy férfi és egy gyermek holttestét fedezték fel egy vízből kiemelt gépkocsiban Nyékládházánál - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Elkezdődött a 4-es és 6-os villamos vonalának nyári felújítása

2019.06.15. 06:45
Itt a nyár, véget ért az iskola, megérkezett a kánikula és persze a menetrend szerinti villamosfelújítás sem maradhat el Budapesten. Elmondjuk, mit kell tudni!

Blogstar kávéház

2019.06.15. 05:15
Karácsony döntésképtelensége, Gyurcsány leszámolása, Európa zöldcsapdája, égető hőhullám és Hosszú Katinka forró csókolózása szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?