Blogolj!

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Már egy hete attól a 18 éves fiútól hangos a magyar sajtó, aki feltörte a Budapesti Közlekedési Központ rendszerét. Amit eddig tudni lehetett az az, hogy a fiú kis ügyességgel megpiszkálta az online oldalon feladott rendelését, és mindössze 50 forintért vásárolt havi bérletet, majd, hogy bizonyítsa jószándékát erről értesítette a céget is.

Most már kezd tovább bonyolódni az ügy, ugyanis a Heti Válasz birtokába került teljes bejelentés alapján az is kiderül, hogy milyen trükkökkel sikerült kijátszani a rendszert.

Ami még ennél is meghökkentőbb, az az, hogy a fiú saját állítása szerint feltörte már a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. oldalát is, ahol előbbinél ingyen vonatjegyet szerzett, míg utóbbinál egyelőre ismeretlen anyagi előnyökre tett szert. Ez természetesen nem csökkenti a BKK rendszerét kifejlesztő T-Systems felelősségét. Ellenben, ha a fiatalember valósat állít, akkor ez azt jelzi, hogy a baj sokkal nagyobb, mint azt elsőre gondoltuk, hiszen a hasonlóan jelentős oldalak is védtelenek a mezei hackerek ellen is. 

Bármennyire is a nemes cél vezette a BKK bejelentőjét, úgy látszik, hogy a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. esetében nem izgatta annyira hackeri etika, hogy szóljon az érintett cégeknek a rendszer hibáiról. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40535/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,bkk,Hackertámadás

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?