Blogolj!

A BKK hackere a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. rendszerét is feltörhette

A válasz.hu megszerezte a BKK rendszerét feltörő 18 éves fiú bejelentőlevelét. Ha az igazat írta, akkor nagyobb a baj, mint azt sejteni lehetett.

Már egy hete attól a 18 éves fiútól hangos a magyar sajtó, aki feltörte a Budapesti Közlekedési Központ rendszerét. Amit eddig tudni lehetett az az, hogy a fiú kis ügyességgel megpiszkálta az online oldalon feladott rendelését, és mindössze 50 forintért vásárolt havi bérletet, majd, hogy bizonyítsa jószándékát erről értesítette a céget is.

Most már kezd tovább bonyolódni az ügy, ugyanis a Heti Válasz birtokába került teljes bejelentés alapján az is kiderül, hogy milyen trükkökkel sikerült kijátszani a rendszert.

Ami még ennél is meghökkentőbb, az az, hogy a fiú saját állítása szerint feltörte már a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. oldalát is, ahol előbbinél ingyen vonatjegyet szerzett, míg utóbbinál egyelőre ismeretlen anyagi előnyökre tett szert. Ez természetesen nem csökkenti a BKK rendszerét kifejlesztő T-Systems felelősségét. Ellenben, ha a fiatalember valósat állít, akkor ez azt jelzi, hogy a baj sokkal nagyobb, mint azt elsőre gondoltuk, hiszen a hasonlóan jelentős oldalak is védtelenek a mezei hackerek ellen is. 

Bármennyire is a nemes cél vezette a BKK bejelentőjét, úgy látszik, hogy a MÁV és a Szerencsejáték Zrt. esetében nem izgatta annyira hackeri etika, hogy szóljon az érintett cégeknek a rendszer hibáiról. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40535/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,bkk,Hackertámadás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.08.03. 22:25
Irán koronavírus-áldozatainak tagadása, Karácsony Gergely Lánchíd körüli töketlenkedése, II. Lipót szobrának megrongálása, Janicsák Veca veszélybe került házassága és Fucsovics Márton szülővárosában aratott győzelme a keddi online …

Harminchatan fertőződtek meg egy családi rendezvényen

2020.08.03. 16:30
A koronavírusos betegek Győr-Moson-Sopron megyében kapták el a fertőzést.

Blogstar kávéház

2020.08.03. 05:15
A nagykövetek durvuló szájkaratéja, Karácsony Gergely hihetetlen szerencsétlenkedése, a baloldal balatoni hisztériakeltése, a celebek mellkisebbítése és Epres Panni soha nem múló szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.02. 04:20
Gyurcsány Ferenc szégyenteljes fenyegetőzése, a szoci kamuvideó európai botránya, a roma holokauszt emlékezete, a magyar munkaerőpiac újjáéledése és Fluor Tomi zenészhisztije vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.08.01. 05:05
Boris Johnson koronakeménykedése, a demokrata városok lángolása, a momentumos polgármester teátrális bukása, a magyar autópiac ellenállósága és Ördög Nóra kétkerekű kiruccanása szombati online lapszemlénkben.

Ablakból kizuhanó ember esett rá egy nőre Budapesten, mindketten meghaltak

2020.07.31. 20:15
Egy emeletes ház ablakából zuhant ki egy férfi, aki egy babakocsit toló nőre esett. Mindketten meghaltak.

Nem ússzuk meg ma hőség nélkül

2020.07.31. 11:20
A nyár egyik elkerülhetetlen pontja a kánikula, amit ma bőven meg fogunk tapasztalni. Olyannyira, hogy első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt.

Blogstar kávéház

2020.07.31. 05:15
A zenés fesztiválok kiskapui, Gyurcsányné csúnya lebukása, a balliberális ellenzék parttalan vitái, a migránsok hazatoloncolásának kudarca és Gáspár Bea mértékletes táplálkozása pénteki online lapszemlénkben.

Elrajtolt a Kékszalag mezőnye

2020.07.30. 10:00
Csütörtök reggel kezdődött meg az 52. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüreden, ahonnan 535 hajó startolt el.

Blogstar kávéház

2020.07.30. 03:30
Orbán Viktor gyermeki sikere, Gyurcsányné magyarellenes szövetkezése, a bulinegyed-tüntetés kipukkadása, a magyar járványkezelés hatékonysága és Radics Gigi anyai szárnyalása csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?