Blogolj!

Orbán Tusnádfürdőn: Mi vagyunk Európa jövője

Magyarországnak Trianon óta nem volt akkora esélye, hogy virágzó, erős, büszke európai ország legyen, mint most. Ezt a történelmi lehetőséget és a polgári kormányzás eddigi vívmányait kell megvédeni a 2018-as választásokon – mondta a miniszterelnök Tusnádfürdőn.

Az elmúlt egy év legjelentősebb eseménye a Visegrádi négyek (V4) megerősödése – fogalmazott Orbán Viktor szombaton a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) tartott hagyományos előadásában. A kormányfő szerint kiemelt jelentőséggel bír, hogy Varsó, Prága, Pozsony és Budapest ma egy hangon beszél. A V4-ek erejének jeleként értelmezte, hogy Donald Trump amerikai elnök megválasztása után első hivatalos nagy nemzetközi beszédét Varsóban mondta el. 

Orbán Viktor több mint 10 pontban fogalmazta meg egy erős állam ismérveit, ezek között említette a pénzügyi önállóságot, a gazdasági növekedést és azt, hogy a stratégiai ágazatok (energetika, bankszektor, média) nemzeti tulajdonban legyenek. Kifejtette, hogy egy erős ország esetében nem lehet beszélni demográfiai hanyatlásról, és a feltételek között említette a közbiztonságot, amely magába foglalja a határvédelmet és a terrorkísérletek elhárítását. Fontosnak nevezte a jövő iparágai felé történő nyitást, az innovációt, valamint a kulturális identitás megtartását, a világ magyarságának egy közösségbe való szervezését. „Ha a világ bármely sarkában rálépnek egy magyar lábára, mert magyar, Budapesten fel kell villanjon egy piros lámpa” – ha ez megtörténik, tényleg erős országról beszélhetünk. A további feltételek között az ütőképes hadsereg kialakítását is említette. Hangsúlyozta: az erős, modern állam feltétele az is, hogy képes legyen vendégül látni a világ nagy rendezvényeit, Budapest épp most bizonyítja be magának és a világnak, hogy nincs olyan esemény a foci vb-n kívül, amit ne tudna vendégül látni. Azt is elárulta, a legkomolyabb kihívások a demográfiai kérdés, a nemzetszervezés és a modern technológiának a magyar gazdaságba történő illesztése területén várnak hazánkra, e szegmensekben dimenzióváltást sürgetett.

A miniszterelnök úgy folytatta, a következő időszak legnagyobb, történelmi kérdése, hogy kik fognak élni Európában. Arra kell majd választ kapnunk, „az európaiaké marad-e Európa, a magyaroké marad-e Magyarország”. Rámutatott: az emberek véleményével szemben Brüsszelben kialakult egy szövetség, amelyben a brüsszeli bürokrácia elitje és a Soros-birodalom vesz részt. Létezik ugyanis egy Soros-terv, ami négy pontból áll, eszerint évente be kell hozni egymillió migránst az unióba, mindenkinek kell adni 4,5 millió forint értékű eurót, a bevándorlókat állandó és kötelező mechanizmus alapján szét kell osztani az unió országai között, és fel kell állítani egy európai bevándorlási ügynökséget. A miniszterelnök úgy fogalmazott: ahhoz, hogy Európa élni tudjon, és az európaiké maradjon, vissza kell nyernie szuverenitását a Soros-birodalommal szemben, és ezután meg kell reformálni az uniót. A migrációs politikát nemzeti hatáskörbe kell utalni, a törvénytelenül Európába érkezett bevándorlókat pedig vissza kell szállítani hazájukba - jelentette ki. Kiállt amellett, hogy a balkáni államokat minél előbb fel kell venni az unió államai közé. Hangsúlyozta azt is, történelmi léptékű szerződésre van szükség Törökországgal és Oroszországgal, illetve közös európai hadsereget kell felállítani.

A gazdasági problémák megoldására a migráció nem válasz – vélekedett Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a munkaerőhiány migránsokkal való pótolása olyan, mint amikor a hajótörött tengervizet iszik. „Az is víz, de tovább növeli a bajt” – jelentette ki. A miniszterelnök arról beszélt, hogy a migránsok kultúrája élesen szemben áll az európai kultúrával. Példaként hozta fel, hogy míg az európai kultúra kívánatosnak tartja, hogy a férfiak és a nők egyenrangúak legyenek, az iszlám kultúrában a nő alárendelt a férfinak. Arról is beszélt, hogy a muszlim közösségek a saját kultúrájukat erősebbnek tekintik, mint a keresztény kultúrát. Az erősebb ezért soha nem fogja a gyengébbet magáévá tenni. Az átnevelés ezért nem lehet sikeres – szögezte le.

Orbán Viktor végezetül a 2018-as magyarországi parlamenti választás tétjét elemezte. Kijelentette, európai jelentőséggel bír a választás, hiszen a jelenlegi kormányerők célja, hogy megvédjék Magyarországot és Európát a bevándorlóktól, míg az ellenzéki erők világossá tették, hogy lebontanák a határokat védő kerítést, egyetértenének a migránsok európai szétosztásával, egyfajta kevert összetételű európai jövőben érdekeltek. Megerősítette: amíg ő Magyarország miniszterelnöke, és amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, addig a kerítés a helyén marad, a határokat meg fogják védeni.

A polgári-nemzeti-kereszténydemokrata kormány célja, hogy megállítsa Brüsszel lopakodó hatalmát, míg az ellenzék még több hatalmat és jogosítványt adna Brüsszelnek. A Soros-szervezet és a brüsszeli bürokraták emellett meggyengítenék Közép-Európát, ezért támogatják a jelenlegi ellenzéket, a V4-ek is akkor maradhatnak tehát erősek, ha marad a jelenlegi kabinet.

Hozzátette, Magyarország számára pedig az a fő tét, hogy megmaradnak-e a 2010 óta tartó kormányzás vívmányai vagy sem, azaz folytatódik az építkezés, vagy rombolás veszi kezdetét. „Magyarország Trianon óta nem állt ilyen közel ahhoz, hogy újra virágzó, erős európai ország legyen, visszanyerje büszkeségét, önbecsülését, mint most” – szögezte le. Ezt a történelmi esélyt nem szabad eljátszani, ezért meg megakadályozni, hogy globalista erők vegyék át a hatalmat. Hozzáfűzte, a polgári kormány igazi ellenfelei nem is az ellenzéki pártok, hanem az őket támogató külső erők, tehát Soros maffiahálózata, a brüsszeli bürokraták és az általuk irányított média.

„Huszonhét éve itt Közép-Európában abban hittünk, hogy Európa a jövő, most pedig azt érezzük, hogy mi vagyunk Európa jövője” – zárta előadását.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40527/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,EU,Európa,migráció,Orbán Viktor,Soros György,Tusnádfürdő,Tusványos
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Salvini borította a bilit – hamarosan miniszterelnök lehet

2019.08.09. 05:35
Vége az olasz kormánykoalíciónak, új választásokat kell kiírni a csizmaországban.

Robbantja Nagy-Britanniát a Brexit?

2019.08.06. 05:50
Szakadóban Skócia, mely nagyon nem akar kiválni az európai közösségből.

A szakértő kimondta: egyre erőszakosabb a világ

2019.08.06. 05:20
Az ok pedig természetesen leginkább nem más, mint a bevándorlás, a muzulmán terjeszkedés, valamint a fegyverlobbi.

Rugalmas szabályozás nélkül nincs fejlődés

2019.07.27. 14:15
Az innovatív vállalkozások szabályozási környezetéről és a modern munkaerőpiacot kiszolgáló jogszabályokról szervezett kerekasztal-beszélgetést a Budapesti Vállalkozásfejlesztési …

Von der Leyen fényévekre van a junckeri őrülettől

2019.07.20. 05:45
Érti és tiszteli ugyanis Kelet-Közép-Európa sajátos szempontjait és érdekeit.

Csak a katonák védhetik meg Európát a migrációs nyomástól

2019.07.20. 05:40
A népességrobbanás és az éghajlatváltozás miatt ugyanis évtizedekre meghatározza kontinensünket a bevándorlás egyre fokozódó kihívása.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Liberális csoportok segítik a randalírozó migránsokat?

2019.07.14. 05:05
A biztonságpolitikai szakértő szerint a belbiztonsági veszélyeztetettség új fázisának lehetünk tanúi Európában.

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Orbán Viktor: a kormány érvényt szerzett a magyar emberek akaratának

2019.07.12. 09:25
A kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti (EP-) választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket …

Ezeket a cikkeket olvastad már?