Blogolj!

Orbán Tusnádfürdőn: Mi vagyunk Európa jövője

Magyarországnak Trianon óta nem volt akkora esélye, hogy virágzó, erős, büszke európai ország legyen, mint most. Ezt a történelmi lehetőséget és a polgári kormányzás eddigi vívmányait kell megvédeni a 2018-as választásokon – mondta a miniszterelnök Tusnádfürdőn.

Az elmúlt egy év legjelentősebb eseménye a Visegrádi négyek (V4) megerősödése – fogalmazott Orbán Viktor szombaton a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) tartott hagyományos előadásában. A kormányfő szerint kiemelt jelentőséggel bír, hogy Varsó, Prága, Pozsony és Budapest ma egy hangon beszél. A V4-ek erejének jeleként értelmezte, hogy Donald Trump amerikai elnök megválasztása után első hivatalos nagy nemzetközi beszédét Varsóban mondta el. 

Orbán Viktor több mint 10 pontban fogalmazta meg egy erős állam ismérveit, ezek között említette a pénzügyi önállóságot, a gazdasági növekedést és azt, hogy a stratégiai ágazatok (energetika, bankszektor, média) nemzeti tulajdonban legyenek. Kifejtette, hogy egy erős ország esetében nem lehet beszélni demográfiai hanyatlásról, és a feltételek között említette a közbiztonságot, amely magába foglalja a határvédelmet és a terrorkísérletek elhárítását. Fontosnak nevezte a jövő iparágai felé történő nyitást, az innovációt, valamint a kulturális identitás megtartását, a világ magyarságának egy közösségbe való szervezését. „Ha a világ bármely sarkában rálépnek egy magyar lábára, mert magyar, Budapesten fel kell villanjon egy piros lámpa” – ha ez megtörténik, tényleg erős országról beszélhetünk. A további feltételek között az ütőképes hadsereg kialakítását is említette. Hangsúlyozta: az erős, modern állam feltétele az is, hogy képes legyen vendégül látni a világ nagy rendezvényeit, Budapest épp most bizonyítja be magának és a világnak, hogy nincs olyan esemény a foci vb-n kívül, amit ne tudna vendégül látni. Azt is elárulta, a legkomolyabb kihívások a demográfiai kérdés, a nemzetszervezés és a modern technológiának a magyar gazdaságba történő illesztése területén várnak hazánkra, e szegmensekben dimenzióváltást sürgetett.

A miniszterelnök úgy folytatta, a következő időszak legnagyobb, történelmi kérdése, hogy kik fognak élni Európában. Arra kell majd választ kapnunk, „az európaiaké marad-e Európa, a magyaroké marad-e Magyarország”. Rámutatott: az emberek véleményével szemben Brüsszelben kialakult egy szövetség, amelyben a brüsszeli bürokrácia elitje és a Soros-birodalom vesz részt. Létezik ugyanis egy Soros-terv, ami négy pontból áll, eszerint évente be kell hozni egymillió migránst az unióba, mindenkinek kell adni 4,5 millió forint értékű eurót, a bevándorlókat állandó és kötelező mechanizmus alapján szét kell osztani az unió országai között, és fel kell állítani egy európai bevándorlási ügynökséget. A miniszterelnök úgy fogalmazott: ahhoz, hogy Európa élni tudjon, és az európaiké maradjon, vissza kell nyernie szuverenitását a Soros-birodalommal szemben, és ezután meg kell reformálni az uniót. A migrációs politikát nemzeti hatáskörbe kell utalni, a törvénytelenül Európába érkezett bevándorlókat pedig vissza kell szállítani hazájukba - jelentette ki. Kiállt amellett, hogy a balkáni államokat minél előbb fel kell venni az unió államai közé. Hangsúlyozta azt is, történelmi léptékű szerződésre van szükség Törökországgal és Oroszországgal, illetve közös európai hadsereget kell felállítani.

A gazdasági problémák megoldására a migráció nem válasz – vélekedett Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a munkaerőhiány migránsokkal való pótolása olyan, mint amikor a hajótörött tengervizet iszik. „Az is víz, de tovább növeli a bajt” – jelentette ki. A miniszterelnök arról beszélt, hogy a migránsok kultúrája élesen szemben áll az európai kultúrával. Példaként hozta fel, hogy míg az európai kultúra kívánatosnak tartja, hogy a férfiak és a nők egyenrangúak legyenek, az iszlám kultúrában a nő alárendelt a férfinak. Arról is beszélt, hogy a muszlim közösségek a saját kultúrájukat erősebbnek tekintik, mint a keresztény kultúrát. Az erősebb ezért soha nem fogja a gyengébbet magáévá tenni. Az átnevelés ezért nem lehet sikeres – szögezte le.

Orbán Viktor végezetül a 2018-as magyarországi parlamenti választás tétjét elemezte. Kijelentette, európai jelentőséggel bír a választás, hiszen a jelenlegi kormányerők célja, hogy megvédjék Magyarországot és Európát a bevándorlóktól, míg az ellenzéki erők világossá tették, hogy lebontanák a határokat védő kerítést, egyetértenének a migránsok európai szétosztásával, egyfajta kevert összetételű európai jövőben érdekeltek. Megerősítette: amíg ő Magyarország miniszterelnöke, és amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, addig a kerítés a helyén marad, a határokat meg fogják védeni.

A polgári-nemzeti-kereszténydemokrata kormány célja, hogy megállítsa Brüsszel lopakodó hatalmát, míg az ellenzék még több hatalmat és jogosítványt adna Brüsszelnek. A Soros-szervezet és a brüsszeli bürokraták emellett meggyengítenék Közép-Európát, ezért támogatják a jelenlegi ellenzéket, a V4-ek is akkor maradhatnak tehát erősek, ha marad a jelenlegi kabinet.

Hozzátette, Magyarország számára pedig az a fő tét, hogy megmaradnak-e a 2010 óta tartó kormányzás vívmányai vagy sem, azaz folytatódik az építkezés, vagy rombolás veszi kezdetét. „Magyarország Trianon óta nem állt ilyen közel ahhoz, hogy újra virágzó, erős európai ország legyen, visszanyerje büszkeségét, önbecsülését, mint most” – szögezte le. Ezt a történelmi esélyt nem szabad eljátszani, ezért meg megakadályozni, hogy globalista erők vegyék át a hatalmat. Hozzáfűzte, a polgári kormány igazi ellenfelei nem is az ellenzéki pártok, hanem az őket támogató külső erők, tehát Soros maffiahálózata, a brüsszeli bürokraták és az általuk irányított média.

„Huszonhét éve itt Közép-Európában abban hittünk, hogy Európa a jövő, most pedig azt érezzük, hogy mi vagyunk Európa jövője” – zárta előadását.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40527/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,EU,Európa,migráció,Orbán Viktor,Soros György,Tusnádfürdő,Tusványos

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Európát fenyegetik az észak-koreai rakéták?

2018.03.18. 15:10
A német hírszerző szolgálat jelentései szerint reális a veszély.

Programok a nemzeti ünnepen

2018.03.15. 06:35
Számos ingyenes programra várják Budapesten az ünneplőket, a családokat csütörtökön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóján.

Lázár János: A politika nem babapiskóta

2018.03.12. 15:00
Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hódmezővásárhelyiként aggódik a város …

Elkaptak két terroristát Röszkénél!

2018.03.08. 14:25
Pontosabban „a megalapozott gyanú: a terrorizmus finanszírozása”.

Kormánydöntés: újabb, rendkívüli rezsicsökkentés

2018.03.07. 15:40
Néhány perccel ezelőtt rendkívüli híradással él Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülést követően Facebook oldalán.

Orbán: Elfogadhatatlan az EU új migrációs javaslata

2018.02.19. 17:50
Az Európai Uniónak van egy új migrációs javaslata, ami nekünk nem jó, mert a középpontjában továbbra is kötelező áthelyezés van - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Szófiában, …

Orbán évértékelője és az ellenzék: tucatnyi tüntetőt szedett össze az Együtt

2018.02.18. 16:50
Az idén huszadik alkalommal megtartott évértékelő nemcsak a kormánypárt híveit mozgatta meg, hanem az ellenzéket is.

ÉLŐ: Orbán Viktor évértékelője

2018.02.18. 14:35
Huszadik alkalommal tartott évértékelő beszédet Orbán Viktor miniszterelnök. Azt üzente: nekünk Magyarország az első, nem hagyjuk, hogy bevándorlóországgá változtassák. A polgári tábornak pedig "a választás …

Temesvárról támadnak az embercsempészek

2018.02.18. 13:15
Egyre intenzívebb a teherautós embercsempészet, ráadásul a csempészek egyáltalán nem törődnek az emberek biztonságával.

Fidesz: Karácsony Gergely Soros György miniszterelnök-jelöltje

2018.02.13. 16:10
A Fidesz szerint "Karácsony Gergelyék nemcsak itthon támadják a határzárat és a határvédelmet", hanem az Európai Parlamentben is mindig a migráció mellett …

Ezeket a cikkeket olvastad már?