Blogolj!

Blogstar kávéház

Kockázat

Egy magyar mérnök kalandjai az Antarktiszon.

Földünk egyik legbarátságtalanabb helyét a klímaváltozás még veszélyesebbé teszi – az antarktiszi kutatóállomáson szerzett élményiről a 24.hu-nak mesél Geréb Gábor.

„A telet gyakorlatilag izolálva kellett volna eltölteni, az elképesztő erejű szél és hóviharok miatt, a hónapokig tartó sötétségben nem merték megkockáztatni, hogy ott hagyjanak minket a bizonytalanban, hiszen télen szinte megközelíthetetlen az állomás. Pánik nem volt, de izgalom annál inkább. Minden tervszerűen, ám a megszokottnál sokkal gyorsabban, hetek helyett napok alatt zajlott.”

Magyar mérnököt evakuáltak az Antarktiszról

Geréb Gábor régi nagy álma volt eljutni a déli, hó és jég borította kontinensre, de nem készült sarkkutatónak, maradt a realitások talaján. A Budapesti Műszaki Egyetemen végzett villamosmérnökként, utána a környezetvédelem felé indult. Mérnökként dolgozott Budapesten miközben saját startup vállalkozását vezette.

Disznóság

Megroppantotta az európai identitást a vallásos érzés eltűnése.

A Magyar Nemzet Maróth Miklós akadémikussal készített interjút a menekültválságról, az iszlámról, a magyar diplomácia és a muszlim világ kapcsolatáról.

„A világ legnagyobb disznósága, hogy mit csinálnak az arab országokban a nyugati hatalmak. Annyi gonoszságot követtünk el velük szemben, hogy csodálkozom, hogy még szóba állnak velem az arab ismerőseim. Az arabok értelmes, általában nagyon intelligens emberek. Ha tárgyszerűen beszélünk velük, akkor ők is látják a problémákat. Persze mindig van valaki, aki megsértődik. Szeretném leszögezni, hogy én sosem voltam az iszlám ellensége. Hogy nekem az iszlámmal kapcsolatban van egy jó véleményem, az nem jelenti azt, hogy én Európában szeretném látni az iszlámot, még kevésbé azt, hogy én valaha is muzulmán szeretnék lenni.”

„Az európai vallásos érzés eltűnésével az identitásunk jó részét elvesztettük"

Gyakran kíséri a közel-keleti, főleg arab országokkal való találkozókra a magyar diplomáciai küldöttségeket. Mindezen felül rendszeresen szerepel a Századvég, a Nézőpont és mások által a migrációs válság, illetve a terrorizmus és az iszlám témakörében szervezett konferenciákon. Utóbbiak esetében önt professzorként szokták felkonferálni, de jellemzően a magánvéleményét mondja el, bár szakvéleményét is mondhatná.

Fuldoklás

Mindenki mindenki ellen a felszínen.

Mármint az ellenzéki oldalon. A háttérben viszont már jó ideje zajlanak az egyeztetések, nem csupán a baloldalon, de a Jobbik és az MSZP között is, tehát nem a választókat akarják meggyőzni, hanem a hatalom megragadásának módján törik a fejüket – elemez a Magyar Idők.

„Ma a megújulni képtelen, korrupciógyanús ügyekben fuldokló baloldal mellett egy bosszúra esküdt milliárdos gyámsága alatt lévő marketingpárt adja a hazai ellenzék derékhadát. Ezért lehet Gyurcsány Ferenc még most is politikai tényező. Bízzunk benne, hogy a többiekkel együtt újabb négy évig ellenzékben.”

Derékhad | Magyar Idők

Mindenki mindenki ellen - pillanatnyilag ez a látszat az ellenzéki oldalon, de a valós kép jóval árnyaltabb. A háttérben már jó ideje zajlanak az egyeztetések, nem csupán a baloldalon, a Jobbik és az MSZP egyes politikusai is folytatnak informális megbeszéléseket, sőt az elmúlt két év időközi választásai előtt is igyekeztek összehangolni a stratégiát a kormánypárti ...

Csoda

Lendületet adott Budapestnek a vizes vb.

Fürjes Balázs, a budapesti fejlesztések kormánybiztosa, a vb szervezőbizottságának tagja az Origónak adott interjújában arról beszél, a rendezvény a világtérképre teszi a várost, kissé meglöki a GDP-t, és jobban összekovácsol bennünket, magyarokat.

„Tizenöt éve adtuk át a leégett BS helyén épült sportarénát – akkor angol és amerikai építészek is kellettek a tervekhez, és egy francia cég építette föl. A Duna Arénát száz százalékban magyarok tervezték és építették, és a csodájára jár a világ. Így teljesíteni tudtuk, amit vállaltunk.”

Fürjes Balázs: Budapest nyerésre áll

A vizes világbajnokság lendületet adott Budapestnek, előmozdította régi adósságok törlesztését. Ilyen a Komjádi és Hajós Alfréd uszoda felújítása, az angyalföldi gátépítés vagy éppen a Margitsziget megújítása, új kerékpáros- és gyalogos utak építése. Világtérképre teszi a várost, kissé meglöki a GDP-t, és jobban összekovácsol bennünket, magyarokat - mondta az Origónak Fürjes Balázs, a budapesti fejlesztések kormánybiztosa, a vb szervezőbizottságának tagja.

Árnyalat

A medencében nincs párbeszéd.

A 168 Óra páros interjújában Pásztory Dóra paralimpikon úszó és Kiss Noémi író vitatkozik Hosszú Katinkáról, Shane Tusupról, az Iron Lady-jelenségről.

„Hiszen volt olyan árnyalata is az őt ért kritikáknak, hogy a 'Mi Katinkánk kedves, aranyos, de bezzeg a hataloméhes, agresszív, amerikai férje!' Ezt nem szabadna annyiban hagyni. Az egész közbeszéd jókra és rosszakra osztja a világot. Ezt lehetne árnyalni Katinka megszólalásaival.”

A medencében nincs párbeszéd - Pásztory Dóra és Kiss Noémi vitája Hosszú Katinkáról

Pásztory Dóra paralimpikon úszó nyílt levélben bírálta Hosszú Katinkát, mert problémásnak érzi, hogy nyilvános megszólalásai nem igazán hordozzák magukban a párbeszéd lehetőségét. Azt is nehezményezi, hogy összefogásra szólít fel, amikor neki van rá szüksége, de hallgat, amikor más érdekében kellene felszólalnia.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40539/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?