Blogolj!

Blogstar kávéház

Élősködés

Új célt találtak a kormányellenes demonstrálók.

Immáron a hazai tüntetési kultúra megváltoztatásáért szállnak síkra. Minden a Népszava beszámolója szerint hétfő este hangzott el, amikor a szakadó eső ellenére 250-300 tiltakozó gyűlt össze a Budapesti Közlekedési Központ ügyfélszolgálata elé, hogy tiltakozzon a cég elektronikus jegyvásárlási rendszerének hibáit megmutató fiatalember meghurcolása ellen.

„Békés Gáspár, a Független Diákparlament szóvivője a Mátrix című film hasonlatával érvelt, amikor emlékeztetett, ott is egy olyan rendszer alakult ki, amely élősködött a benne lévőkön. Itt bárki bármikor ellenséggé válhat, mert magát a rendszert a közös ellenségkép tartja össze – mondta. A tüntetés végén az egyik szervező, Horváth Kertész Balázs arra hívta fel a jelenlévőket, hogy közösen találják ki, mi legyen a következő akciójuk.”

BKK-tüntetés - "A hatalomnak ma nincsenek korlátai"

A szakadó eső ellenére 250-300 tiltakozó gyűlt össze a Rumbach Sebestyén utca sarkán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ügyfélszolgálata elé, hogy tiltakozzon a cég elektronikus jegyvásárlási rendszerének hibáit megmutató fiatalember meghurcolása ellen. Az akciót az Occupyoktogonbázis nevű csoport szervezte.

Örökség

A legnagyobb zsidó alapítványt is megbélyegzi a kormány.

Az izraeli példát követő magyar civiltörvény miatt a legnagyobb zsidó szociális alapítványnak is ki kell tennie a „külföldről támogatott szervezet” jelzést, a Mazsihisz egyelőre nem kért számáa kivételes státuszt – nehezményezi a 24.hu.

„A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) legfőbb tevékenysége a holokauszt-túlélők támogatása, valamint zsidó családok szociális támogatása. A szervezet emellett több kulturális, a zsidó örökség továbbörökítését célzó programot is támogat. Az alapítvány finanszírozza a többi között a Bálint Ház és a csaknem három évtizede működő szarvasi nemzetközi zsidó ifjúsági tábor működési költségeit. A MAZS az elmúlt években néhány kisebb magyar és uniós projektet kivéve 90 százalékban külföldről érkező pénzekből működött.”

A legnagyobb zsidó alapítványt is megbélyegzi a kormány

Az izraeli miniszterelnök számos kérdésben nagyon egyetért Orbán Viktorral. A két kormányfő között különösen nagy a szellemi barátság a civil szervezetekkel szembeni fellépésben. Benjamin Netanjahu magyarországi látogatását követően Orbán múlt pénteken, a szokásos rádiós kinyilatkoztatásában izraeli kollégájához hasonlóan a fokozódó nemzetközi helyzettel magyarázta, miért kell megbélyegezni minden olyan NGO-t, amely külföldi támogatással működik.

Megoldás

Falazással védekeznek a migránsok ellen a franciák.

Szétosztaná a párizsi utcákon élő migránsokat a francia állam, így Tarbes városának külső kerületében is bevándorlókat akar elszállásolni, ám a település lakói tiltakoznak ez ellen – tudósít az Origo.

„Ma reggel néhány elővárosi lakos szabályosan befalazta a Formule-1 nevű hotel bejárati falát. Közel két méter magas, és 18 méter széles falat tettek a bejárat elé, és a szállodához erősítették. Azt mondták, hogy egyáltalán nem megoldott, hogy a kisvárosban együtt éljenek a helyiek a migránsokkal, nem beszélve arról, hogy nincs is elég szociális intézmény ehhez.”

Nem akarnak migránsokat, befalazták inkább a befogadóállomást

A franciaországi Tarbes városának külső kerületében a francia állam migránsokat akart elszállásolni. Az országon belüli kvótarendszer miatt ugyanis nem maradhatnak Párizsban, többségük ott ráadásul az utcán él. Ezt a párizsiak nem tűrik, de a szétosztás ellen is rengeteg település tiltakozik. Ma reggel néhány elővárosi lakos szabályosan befalazta a Formule-1 nevű hotel bejárati falát.

Malőr

Egy szarvashiba miatt rossz nyomon járt a rendőrség a soroksári gyilkosság ügyében.

A PestiSrácok cikkéből kiderül, a hatóság továbbra is több szálon nyomoz, vizsgálja, hogy lehetett-e a bűncselekménynek felbujtója, vagy „pacekbalhéról” van szó, azaz az áldozat és az elkövető nem ismerték egymást és aznap véletlenül találkoztak.

„Forrásunk kiemelte, ennél az esetnél is utóbbi valószínűbb, pláne, hogy az áldozat környezetét, köztük a nő férjét teljesen leellenőrizték. Persze a helyzet akkor változhat, ha elfogják az elkövetőt és ha volt, ő megnevezi a megbízóját. Bár a rendőrök két évig rossz nyomon jártak, két tettest kerestek egy helyett, ami sok energiát, időt és pénzt emésztett fel feleslegesen, a malőr nem veszélyeztette a nyomozás sikerét.”

Egy szarvashiba miatt két évig rossz nyomon járt a rendőrség a soroksári gyilkosság ügyében

Valószínűleg az orvosszakértői vizsgálat előkészületei közben került egy, a soroksári futónő ügyében vétlen férfi DNS-e a négy éve meggyilkolt soroksári családanya, K. Krisztina holttestére - erősítette meg a zoom.hu értesülését a PestiSrácok.hu-nak a rendőrség. Információink szerint a hatóság továbbra is több szálon nyomoz, vizsgálják, hogy lehetett-e a bűncselekménynek felbujtója, vagy "pacekbalhéról" van szó, azaz az áldozat és ...

Óvatosság

Gyárfás Tamás nem lépett vissza.

Úgy érzi, továbbra is meghatározó pozíciót tölt be a nemzetközi úszóéletben, és egyelőre elégedett a budapesti vizes vb szervezésével – erről a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszél.

„Nagyon rossz típus vagyok, óvatos vagyok minden dicsérő szóval. Nincs vége még. Csak ismétlem önmagam, akkor leszek elégedett, ha az utolsó vendéget is kikísértem a reptérre, mosolyogva integet, és azt mondja, hogy köszönöm, hurrá, jó volt, csak így tovább, ilyet még nem láttunk, Magyarországra érdemes jönni és alig várom, hogy visszatérjek.”

Gyárfás: Nyilván annak adok át érmet, akinek szeretnék

A FINA tisztújítását követően ön a legfontosabb döntéseket meghozó bureau tagja maradt, de alelnök nem. Ezt követően viszont az elnök bevette a vizes sportok szövetségét vezető szűk tanácsba. Mi történt? - Értékelték a magyarok eddigi helytállását. Julio Maglione elnök úr és az általános igazgató, Cornel Marculescu úgy érezte, itt az idő, hogy elismerje az eddigi helytállást.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40599/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?