Blogolj!

Blogstar kávéház

Nettó

Vona újabb pofonja a határon túli magyarságnak.

Kilenc éven át volt stabil szereplője az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) táborának Vona Gábor, a Jobbik elnöke, ezért szimbolikus üzenettel bír, hogy a baloldali szavazókra hajtó pártelnök idén már nem megy Erdélybe, sőt, a párt ifjúsági szervezete is kiszállt az EMI-tábor szervezéséből – állítja az Origo.

„Az elmúlt szűk egy évben aztán már többször nyíltan kritizálta Vonát és a Jobbikot a 2016-ban még az EMI-táborban Vonával beszélgető Borbély Zsolt Attila erdélyi politológus is. Borbély nem értett egyet azzal, hogy a Jobbik 'gyakorlatilag demobilizált' a tavalyi kvótanépszavazáson, majd nem szavazta meg a kvótaellenes alaptörvény-módosítást. Sőt, Borbély végül nettó nemzetárulásnak minősítette a párt Soros melletti kiállását.”

Vona Gábor idén már el sem megy a saját Tusványosára

Kilenc éven át volt stabil szereplője az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) táborának Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Szimbolikus üzenettel bír, hogy a baloldali szavazókra hajtó pártelnök idén már nem megy Erdélybe, sőt, a párt ifjúsági szervezete is kiszállt az EMI-tábor szervezéséből. Mindez újabb jele annak, hogy a Jobbik mára elhagyta a nemzeti oldalt.

Tábortűz

Az ősszel felforrósodó politikai közélet ígérete a liberális demokrácia vívmánya.

Az elmúlt negyed században – nyár közepén, mondhatni a politikai uborkaszezon csúcspontjaként – nagyon sokszor fenyegetőztek forró ősszel, de mindez általában csak üres fogadkozás maradt – írja a Magyar Nemzet.

„A magyar ellenzék persze jelen állapotában nemhogy forró őszt nem tud generálni, egy tábortűz összerakására is alkalmatlan. Ha itt forró ősz lesz, akkor sem az ő pecsenyéjük fog sülni. Ezért is elgondolkodtató, hogy mi lehet a kormány szándéka az évszak rendszeres emlegetésével. Veszélyben érzi magát? Netán attól fél, hogy a momentumos Fekete-Győr András valamelyik minisztériumba is besétál, számon kérni, hogy mi folyik ott?”

Forró ősz

Az ősszel felforrósodó politikai közélet ígérete is a liberális demokrácia vívmánya, mint annyi minden más, amit gyakran emlegetnek, de senki nem tudja pontosan, hogy micsodák ezek valójában. A „forró ősz" nem pusztán azt jelenti, hogy kormánypártiak és ellenzékiek a hűvösebb időjárás ellenére is felhevülten szapulják egymást, hiszen évszaktól és napi középhőmérséklettől függetlenül ezt teszik egész évben.

Háború

Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában.

Megbukott a muszlim gyermekek számára alapított Al-Hidzsrá iskola az angliai Birminghamben, a tanintézet ellenőrzésekor elképzelhetetlenül alacsony oktatási színvonalat találtak az ellenőrök, ezért az állami kezelésbe kerülhet Nagy-Britannia összes hasonló tanintézete – számol be róla a Lokál.

„Birminghamben már 1991-ben létrehoztak egy muszlim középiskolát, ahol az iszlám vallási szabályok szerint, nemek szerint szétválasztva tanulhattak a muszlim fiatalok. Az iskolát a városi tanács alapította, de ők maguk jelezték az állami szervnek, a brit tanügyi felügyeletnek (Ofsted), hogy az iskolában tarthatatlanok az állapotok. Az ellenőrzés során a szakemberek megállapították, hogy a szegregációt képtelen konfliktusmentesen fenntartani az iskola vezetése, a diákok között szinte háborús állapotok uralkodnak.”

Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában | Lokál

A legmegdöbbentőbb talán az volt, hogy az iskola fiúk számára fenntartott könyvtárában több olyan arab nyelvű könyvet és oktatási segédanyagot találtak, amelyek a nemi erőszak szerepét taglalják a muzulmán erkölcs és az iszlám tanításai alapján, amelyek közül egyik sem ítéli el a nők szexuális megalázását, megbecstelenítését.

Hókuszpókusz

A magyar női vízilabdások nem bírták elviselni a vb-negyeddöntő lelki terhét.

Faragó Tamás, a montreali olimpia bajnoka, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Magyar Hírlapnak arról beszél, saját magát verte meg a magyar csapat a kanadaiak ellen, és bízik benne, hogy a férfiak elkerülik ezt a mentális betlit.

„Mindig is azt szerettem, s ez ma sincsen másként, hogy az egyszerű játékkal győzzük le az ellenfelet. Nincsenek hókuszpókuszok. Ám sajnos a férfiak is egyre inkább elnőiesednek ebben a tekintetben. Remélem, hogy ők végigmennek az úton.”

Faragó Tamás: Az a rendszer lényege, hogy hülyének nézed az ellenfelet

Faragó Tamás, a montreali olimpia bajnoka, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint saját magát verte meg a magyar csapat, amely nem tudott mit kezdeni a kanadaiak védekezésével, s amely nem tudta elviselni a mérkőzés lelki terheit. - Mi a véleménye a hétfő esti 6-4-es vereségről?

Minőség

Magyar éttermek a világ luxuséttermeinek listáján.

Öt magyar került be a világ legjobb luxuséttermeit összesítő listába, a World Luxury Restaurant Awards díjazottai közé – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„A díjátadó szervezői maguk is letesztelhetik a jelentkezőket, de figyelembe veszik a vendégek véleményét is. Az elbírálás szempontja a belső kialakítás, az ételek minősége, valamint a pozitív visszajelzések.”

Magyar éttermek a világ luxuséttermeinek listáján

Öt magyar került be a világ legjobb luxuséttermeit összesítő listába, a World Luxury Restaurant Awards díjazottai közé. Megmutatjuk, melyek. A World Luxury Restaurant Award, a gasztronómia világának Oscar díjaként is emlegetett elismerés. Összesen öt magyar került fel a világ legjobb luxuséttermeit összesítő listára.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40633/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?