Blogolj!

Blogstar kávéház

Alkudozás

Pénzbüntetés várhat Magyarországra.

A HVG által megkérdezett nemzetközi jogászok szerint maga a kormány sem érti pontosan a kvótahatározatot, mindenesetre ha elveszítjük a kvótapert, akkor valószínűleg a kötelezettségszegési eljárást is bukjuk, aminek akár pénzbüntetés is lehet a vége.

„Az unióban politikailag tehát egyértelműen kudarc az áttelepítés, de jogilag ettől függetlenül szankciók járnak a határozat be nem tartásáért. Hogy ez mi lehet, nehéz megmondani, az Európai Bizottság tesz erre javaslatot, majd az EU Bírósága dönt arról, van-e alapja, majd megindul a tagállammal az alkudozás. Ha a tagállam együttműködik, elkerülhető a pénzbeli szankció, ha nem, amire kevés példa van, vagy egyösszegű befizetés vagy akár forrásvisszatartás lehet a vége, de kötbér jellegű fizetési kötelezettség is elképzelhető.”

Kvótaper: ha vesztünk, ráfizethetünk

Ha elveszítjük a kvótapert, akkor valószínűleg a kötelezettségszegési eljárást is bukjuk, annak pedig akár pénzbüntetés is lehet a vége. Bár a kormány nagyon beállítaná Soros mögé a kvótaperben Magyarországnak hátrányos szakvéleményt kiadó Yves Bot tanácsnokot, ő az egyik leginkább tiszteletben álló, nagy tekintélyű tanácsnok. Úgy tűnik, a kormány maga sem érti pontosan a kvótahatározatot.

Nyomásgyakorlás

Képmutató üzemmódba váltott a milliárdos Simicska-világ.

Összehangoltan támadja az állami médiaköltéseket a Simicska-tulajdonba tartozó Magyar Nemzet, a nemrég Simicskához került Index, valamint az oligarcháról évekig szorgosan hallgató RTL-csoport, amit a PestiSrácok azért is furcsáll, mert ezek a médiumok baloldali, majd a 2010 és 2014 közötti jobboldali kormányzás idején is komoly állami hirdetésekhez jutottak.

„Bár az Index kiadója addig is évi több százmilliós állami reklámköltést könyvelhetett el, ezen a területen a lap aranykora 2012 elejétől 2014 közepéig tartott. 2013-ban a listaáras állami reklámköltés az Indexnél egymilliárd forint fölé emelkedett, de még 2016-ban is megközelítette a 600 millió forintot. Ezek az összegeket látva nem véletlen, hogy a fenti médiumok akár egymás érdekében is fellépnek. Egyes írásokat, híreket nehéz másként értelmezni, mint nyomásgyakorlásként, amelyek célja bizonyos szereplők számára minél több állami reklám – és a vele járó összegek – elnyerése.”

Állami reklámköltések: Képmutató üzemmódba váltott a milliárdos Simicska-világ

Felháborodott cikkek és tudósítások sorában, összehangoltan támadja az állami médiaköltéseket a Simicska-tulajdonba tartozó Magyar Nemzet, a nemrég Simicskához került Index, valamint az oligarcháról évekig szorgosan hallgató RTL-csoport. Mindez a bort iszik és vizet prédikál tipikus esete, amely azért is furcsa, mert ezek a médiumok előbb a baloldali, majd a 2010 és 2014 közötti jobboldali kormányzás idején is ...

Bagázs

Fogy a levegő az ellenzék körül.

A Magyar Idők arról ír, szűkülnek a lehetőségei a Gyurcsány–Juhász–Molnár–Bokros–Vona–Szél–Fekete-Győr stb. fémjelezte alakulatnak, akiket mára egységbe forrasztott az Orbán-ellenes harc mint egyetlen politikai cél, szándék és akarat, talán még a „civil” bajkeverőkben reménykedhetnek.

„Miben bízhatnak akkor Gyurcsányék? Azért Gyurcsány, mert ezt a se hús, se hal fapofa Botka Lászlót nagy valószínűséggel a véghajrában lecserélik Gyurcsányra, aki mégiscsak egy olyan politikai figura – egyedüliként az egész bagázsban –, aki képes arra, hogy felkeltse az emberek figyelmét.”

Fogy a levegő az ellenzék körül | Magyar Idők

Szűkül a kör a magyar ellenzék régi, új és újabb pártjai körül. Szűkülnek a lehetőségei a Gyurcsány-Juhász-Molnár-Bokros-Vona-Szél-Fekete-Győr stb. fémjelezte alakulatnak, akiket mára egységbe forrasztott az Orbán-ellenes harc, mint egyetlen politikai cél, szándék és akarat. Gyurcsány Ferencék és politikai tettestársaik először Oroszországot, Vlagyimir Putyint és a világ keleti régióit veszítették el.

Díszlet

Csalódott Orbán Viktorban a Tusványoson bántalmazott tiltakozó.

A Magyar Nemzet nem tágít a hajhúzós sztoritól, és arról számol be, Ladó Andrea eleve úgy tervezte, addig fütyül, ameddig ki nem veszik a sípot a kezéből, és lfogadja, hogy provokátornak tartják, de nem Soros-bérenc.

„A fütyüléssel Orbán Viktor 2010 utáni politikája ellen akart tiltakozni. Nem tetszik neki, hogy a kormányfő az embereket, az erdélyi magyarságot és a tusnádfürdői hallgatóságát használja díszletnek amellett, hogy saját magát fényezi. A biztonságérzetünkre apellál, megment minket, közben nyugodtan lehet lopni – mondta.”

Csalódott Orbánban a Tusványoson bántalmazott tiltakozó

Csalódott Orbán Viktorban, ezért fütyülte ki a miniszterelnököt Tusványoson Ladó Andrea. A Bálványosi Szabadegyetemen a földre rántott nő a Hír TV-ben arról beszélt: Nem haragszik senkire. Eleve úgy tervezte, addig fütyül, ameddig ki nem veszik a sípot a kezéből. Elfogadja, hogy provokátornak tartják, de nem Soros-bérenc.

Kilátás

A jövedelmi átrendeződések vesztese az amerikai és a nyugat-európai középosztály.

A Századvég az Európai Unió polgárainak körében végzett felmérése szerint míg a nyugat-európaiak jelentős többsége szerint rossz irányba mennek a dolgok, addig Magyarországon az állampolgárok bizakodóbbak – ismerteti az Origo.

„A következő generációk kilátásait illetően a régi és az új tagállamok eltérően vélekednek. Különösen kedvezőtlen a kép a következő generáció kilátásait illetően a nyugati tagállamokban. A lassan növekvő, illetve stagnáló gazdaságokban élő nyugat-európaiak – vagyis Milanovic által a globalizáció gazdasági veszteseinek tekinthető középosztálybeliek – jelentős többsége gondolja úgy, hogy gyermekei rosszabbul, esetleg ugyanolyan színvonalon fognak élni, mint ma. Ehhez képest a balti országok, Lengyelország vagy éppen Románia és Bulgária polgárai (32-51 százalék), de a magyarok (35 százalék) is az EU-átlagnál (15 százalék) jelentősen bizakodóbbak.”

Századvég: Válságban a középosztály?

A Századvég felmérése szerint, míg a nyugat-európaiak jelentős többsége szerint rossz irányba mennek a dolgok, addig Magyarországon az állampolgárok bizakodóbbak. A Századvég elemzése szerint a Brexit népszavazás eredménye és Trump győzelmének oka részben az elmúlt 30 év jövedelmi átrendeződésében keresendő, amelynek igazi vesztese az amerikai és a nyugat-európai középosztály.

Szint

Nemes célt szolgál a Magyarok Kenyere.

A programban több tízezer, szülei nélkül élő gyermek, valamint hajléktalanok is jó minőségű fehér kenyérhez juthatnak – olvasható a Hirado.hu tudósításában.

„Még többen, de ne többet adjanak – röviden így is összefoglalható a Magyarok Kenyere program szervezőinek célja. A búzaadományok mennyisége ugyanis már elérte azt a szintet, amivel megsegíthetik a rászorulókat, ám jó lenne, ha a jótékonykodásban a mostaninál is nagyobb számban vennének részt a gazdák.”

Rászorulókon segít a Magyarok kenyere program

A Magyarok kenyere programban több tízezer, szülei nélkül élő gyermek, valamint hajléktalanok is jó minőségű fehér kenyérhez juthatnak. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Magyarok Kenyere program jótékonysági kezdeményezés keretében 2017-ben is a Kárpát-medence magyarlakta részein élő segítőkész adományozóktól nemzeti összefogással búzát gyűjt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40660/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?