Blogolj!

Dr. Julio C. Maglione: „Minden idők legjobb világbajnoksága”

Példátlan módon, még a vb befejezése előtt minden idők legjobb világbajnokságának minősítette a FINA elnöke, dr. Julio C. Maglione a Budapesten és Balatonfüreden zajló eseményt. A Vigadóban tartott fogadáson magas FINA-kitüntetést kapott Seszták Miklós, a 17. FINA Világbajnokság szervező-bizottságának elnöke, Gyárfás Tamást pedig többször is a színpadra szólították: előbb a FINA elnökétől kapott arany plakettet, majd Seszták Miklós öt kiemelt díjazottja között is helyet kapott Julio Maglione, Cornel Marculescu FINA ügyvezető igazgató, Balog Zoltán nemzeti erőforrás miniszter és Tarlós István főpolgármester mellett. A szerda esti, Pesti Vigadóban tartott fogadás alkalmával a nemzetközi szövetség elismerésben részesítette a szervező-bizottság több vezetőjét, valamint a viadal hazai támogatóit is.

A nemzetközi szövetség képviselői nem győzik hangoztatni, Magyarország új szintre emelte a FINA világbajnokság rendezési sztenderjét, s mindezt úgy, hogy az eredetileg tervezett nyolc helyett két esztendő alatt kellett megszervezni a gigantikus sportversenyt (2013-ban nyerte el a 2021-es vb rendezési jogát Budapest, majd ugrott be a mexikói Guadalajara helyett 2015-ben). Szerda este – a hagyományoktól eltérően, hiszen ha ez egyáltalán megfogalmazódik, a záróünnepségen kerülhet rá sor – dr. Julio Maglione négy nappal a világbajnokság befejezése előtt már bejelentette, hogy „a 2017. évi budapesti FINA Világbajnokság minden idők legjobbja.” Seszták Miklós és jobb keze, Gyárfás Tamás felhatalmazta a műsorközlőket, hogy mondják el: ebben a kijelentésben reménykedtek a kezdet kezdete óta, de természetesen csak a záróünnepség alkalmával. Fogadalmat tettek, hogy a következő négy napon még inkább alátámasztják a FINA elnökének minősítését.

Mindezek alapján a FINA vezetői eddig sem fukarkodnak a kitüntetésekkel. Kedden a Parlamentben Maglione elnök a szövetség legmagasabb elismerését, a FINA Ordert nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnöknek, és szintén rangos kitüntetést kapott Tarlós István főpolgármester. Szerdán, a Pesti Vigadóban pedig a szervező-bizottság vezetőit szólították színpadra.

Seszták Miklós meglepődött a kitüntetésen (Fotó: MTI)

A FINA második legnagyobb elismerését, az igen impozáns FINA Díjat (FINA Prize) vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a szervező-bizottság elnöke.

Arany plakettet kapott Gyárfás Tamás, a FINA Executive magyar tagja, akinek sportdiplomáciai szerepvállalását a jövőben is teljes mértékben támogatja a kormányzat, amint azt Orbán Viktor mondta a FINA vezérkarának jelenlétében két napja, a Parlamentben. Szintén rangos elismerésben részesült a szervező-bizottság két operatív vezetője, Szántó Éva ügyvezető igazgató és Balogh Sándor gazdasági igazgató, továbbá Tóth József, a XIII. kerület polgármestere.

A FINA harmadik legrangosabb kitüntetését, a FINA Érdemrendet vehette át Csurka Gergely, a szervező-bizottság vezető tanácsadója, akinek a vb mellett a FINA-ban hét éve végzett munkáját – így a Gyárfás Tamás mellett, a FINA Magazine-nál végzett szerkesztői – ismerte el a nemzetközi szövetség.

Kitüntették az önkéntesek csapatát, hiszen nélkülük nem lehetett volna megrendezni a vb-t, és arany plakettet kapott több kiemelt nemzeti főtámogató is, így az eseményt közvetítő MTVA, az Antenna Hungária, a Magyar Telekom és a Porsche Hungária.

Ezüst plakettet vehetett át az uszodát tervező építész, Ferencz Marcel, az építési munkálatokat irányító Fodor Tamás, és szintén elismerésben részesült a Budapesti Sportközpontok, illetve az esemény nemzeti támogatói: az Aldi, a Főtaxi, a MOL, a Natur Aqua, a MÁV-Start, az MKB Bank, a Szerencsejáték Zrt. és a Richter Gedeon.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40664/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tizenhat fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

2020.07.07. 09:35
Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről!

2020.07.06. 16:45
A Fidesz közleményben reagált Korózs Lajos (MSZP) azon elképesztően pofátlan nyilatkozatára, melyben a kormányt szólítja fel arra, hogy tegye biztonságossá az …

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Hat fővel emelkedett a fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt

2020.07.06. 09:10
Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4189 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Közel 300 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

2020.07.06. 07:55
Nincs megállás a migránsok számára: 273 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig hazánkban.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

A Fidesz megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét

2020.07.05. 19:15
A Fidesz-KDNP a 2021-es központi költségvetés elfogadásával a válságos idők ellenére is biztosítja a 13. havi nyugdíj visszaépítését, megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét – mondta …

Jön egy kis lehűlés, de aztán ismét megsülünk

2020.07.05. 16:20
A jövő hét elején hűsölhetünk egy kicsit, azonban csak egy rövidke felüdülésre számíthatunk, ugyanis aztán ismét izzíthatjuk a ventilátorokat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?