Blogolj!

Blogstar kávéház

Világfalu

Nem összeesküvés-elmélet, hanem összeesküvés.

A nemzeti szuverenitás és a nyílt társadalom ügye ütközését mutatja a magyar kereset elutasítása a kvótaperben – erről Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Hírlapnak adott interjúban beszél.

„Az egész kérdésben két eltérő világnézet feszül egymásnak: a multikulti-fókuszú, mely az Emberiség jövőjét a nemzetállamokat felváltó Világfaluban látja, a másik pedig az etnikailag relatíve homogén nemzetállami struktúrákban. Magyarország nyilvánvalóan az utóbbi pártján áll, ebből származnak a konfliktusok Brüsszellel szemben.”

Világnézetek harca dúl a kvótaperben

A nemzeti szuverenitás és a nyílt társadalom ügye ütközését mutatja a magyar kereset elutasítása a kvótaperben Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint. - Mi a véleménye a főtanácsnok érveléséről? - Itt világnézeti, a nyílt társadalom eszméjéből fakadó érvelésről van szó, mely abba az irányba mutat, hogy be kell fogadnunk a migránsokat, ha tetszik, ha nem.

Célpont

A muszlim fiatalokra kell odafigyelni.

Friss jelentést adott ki a Migrációkutató Intézet az elmúlt két év Európában elkövetett terrortámadásairól, ennek egyik fontos megállapítása, hogy az ideológiai háttér megértése nélkül aligha előzhető meg a radikalizálódás és a terrorizmus – írja az Origo.

„A dzsihádista retorika szerint ugyanis az ellenség ellen folytatott védekező háborúban a 'keresztes civilek' legitim célpontok, mert a közel-keleti harcokban arab civilek szintén meghalnak. Tavaly óta – szoros összefüggésben a területi veszteségeivel – az ISIS kifejezetten a civilek elleni támadásokra szólít fel mind Európában, mind az Egyesült Államokban.”

A dzsihadista terror két éve

Friss jelentést adott ki a Migrációkutató Intézet az elmúlt két év Európában elkövetett terrortámadásairól. Ebben többek között arra a megállapításra jutnak, hogy ha meg akarjuk előzni a radikalizálódást, akkor a muszlim fiatalokra több figyelmet kell szentelni és meg kell érteni a terror mögött húzódó ideológiát is.

Számítás

A Momentum mágikus milliói.

A Lokál cikkéből kiderül, továbbra sem árulja el a Momentum, mennyibe is került és miből finanszírozták azt a nagyszabású négynapos fesztivált, melyet az elmúlt héten Bodajkon rendeztek.

„Hajnal Miklós, a párt szóvivője szerint a Nyitás Fesztiválon mintegy ezren vehettek részt, amit sikerként értékelt, de üzleti titokra hivatkozva az ATV-nek nem mondta el, hogy mennyibe kerültek az olyan sztárfellépők, mint a Welhello, az Anima Sound System vagy a Soerii & Poolek. Végül annyit elárult: egyenleg még nincs, de úgy néz ki, hogy veszteséges lesz a szavai szerint 'pár tízmilliós fesztivál', amire egyébként számítottak is.”

Kinek a pénzén fesztiválozott a Momentum? | Lokál

A Lokál kicsit utánaszámolt, hogy a jegyárakból mekkora bevételre tehetett szert a Momentum. A fesztiválra a legolcsóbb jegy 4990, a legdrágább 13 990 forintba került. Még ha mind az ezer résztvevő a legdrágább - közel 14 ezer forintos - bérletet vette volna meg, az is csupán 14 millió forintot jelentene.

Szokás

A tiltakozások ellenére sem indokolnak.

Több iskolaigazgatói kinevezés váltott ki komoly tiltakozást az elmúlt napokban, akadt település, ahol tüntetést is szerveztek a szülők és a pedagógusok, a köznevelési helyettes államtitkár azonban állítja, mindig szakmai szempontok alapján döntenek.

„Egyáltalán nem bevett szokás az – akár az állami, akár a céges világot vizsgáljuk –, hogy részletes indoklások szülessenek – fűzte hozzá. Az indoklás hiánya egyébként a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint sem jó módszer. Maruzsa Zoltán azt ígérte, egyeztetnek majd a pedagóguskarral.”

Igazgatói pályázatok: nem indokolnak, mert az máshol sem szokás

A köznevelési helyettes államtitkárt kérdezte az RTL Híradó arról, hogy miért egy e-mailben, indoklás nélkül közlik az érintettel, ha nem őt választották iskolaigazgatónak. Maruzsa Zoltán azt válaszolta: máshol sem szokás megindokolni, hogy miért nem ő nyert. A helyettes államtitkár szerint az új rendszer, vagyis az, hogy a tárcánál döntenek, jobb.

Pihenés

Másfél milliárd körül a kazahsztáni világkiállítás költségei.

Két hivatalos döntés is született a héten arról, hogy plusz 210 millió forintot költsünk a 2017-es asztanai világkiállításon való magyar részvételre, pedig a hírek szerint nem tapossák egymás sarkát az emberek a pavilonunknál – elemez a Zoom.hu.

„Az asztanai Expo a Jövő energiája címet viseli, júniusban nyílt meg és szeptemberben zárul. A Magyar Nemzet nemrégi cikke szerint az Expo nagy siker, hatalmas sorok kígyóznak a pavilonoknál, csak éppen nem magyarnál: azt inkább arra használják a látogatók, hogy megpihenjenek a látogatás közben.”

Már bőven egymilliárd forint felett költünk a kazahsztáni világkiállításra - Zoom.hu

Két hivatalos döntés is született a héten arról, hogy plusz 210 millió forintot költsünk a 2017-es asztanai világkiállításon való magyar részvételre. Pedig a hírek szerint nem tapossák egymás sarkát az emberek a pavilonunknál. Elsőként a Nemzetgazdasági Minisztérium módosította a kazah és magyar cégekből álló konzorciummal kötött szerződését. A közbeszerzést „A 2017.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40692/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Ezeket a cikkeket olvastad már?