Blogolj!

Blogstar kávéház

Átjárás

Aggódik a Fidesz a választások miatt.

A Magyar Nemzet tudósítása szerint Török Gábor politikai elemző egy keszthelyi kerekasztal-beszélgetésen arról beszélt, lényegesen változott a helyzet a legutóbbi, 2014-es választások óta, és Orbán Viktor tusványosi beszéde is a kormánypárt félelméről tanúskodik.

„Akkor még a Fidesztől jobbra és balra is volt egy-egy párt, a Jobbik és az MSZP, amelyek szavazói között nem volt átjárás. Mostanra, a Jobbik megváltozásával viszont már sokkal könnyebb lehet az egyik párt támogatóinak átszavazni a másikra, ezt több időközi választás igazolta is. Török Gábor szerint ezért igazán jelentős kérdés, hogy lesz-e a Fidesznek a választásokon abszolút többsége, amelyhez arra lenne szükség, hogy 40-45 százalékos listás szavazat mellett 65-nél több egyéni választókerületet is megnyerjen.”

Török Gábor: Aggódnak a Fideszben a választások miatt

Van aggodalom és félelem a Fideszben a 2018-as választások miatt, ez beigazolódott Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédében is - vélekedett Török Gábor péntek délelőtt a Jobbik ifjúsági tagozatának keszthelyi táborában megrendezett kerekasztal-beszélgetésen. A politikai elemző arra hivatkozott, hogy a kormányfő igen komoly tétet adott a jövő tavaszi voksolásnak azzal a mondatával, hogy a 2010 óta elvégzett munka elveszhet, ha a Fidesz vereséget szenved.

Tényállás

Czeglédyék céghálójában a diákokat is meglophatták.

Csalás gyanúja miatt újabb feljelentést tett a diákszövetkezetek érdekvédője Czeglédy Csaba MSZP-s politikus cégcsoportja, a Humán Operátor Zrt. iskolaszövetkezeti trükközése kapcsán – értesült a Magyar Hírlap.

„Az adóhatóság Czeglédyéket 3,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítja az elmaradt közterhek ügyében, ám az érdekképviselet mostani feljelentése a csalás tényállását is felveti. A feljelentés bemutatja azt a technológiát, amellyel a diákokat rendszerszinten meglopták. Az érdekképviselethez az 'I love Diákmunka' károsultjai közül eddig százhuszonketten fordultak – mondta Fiák István –, nekik összesen 802 ezer forinttal maradt adósa Czeglédyék valamelyik szövetkezete, ám a sértettek száma már az ezret is meghaladja.”

Czeglédyék céghálójában a diákokat is meglophatták

Csalás gyanúja miatt újabb feljelentést tett a DiákÉSZ elnöke Czeglédy Csaba cégcsoportja, a Humán Operátor Zrt. iskolaszövetkezeti trükközése kapcsán. Több mint ezer károsultja van már Czeglédyék ügyleteinek Fiák István szerint (Fotó: MH) A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének célja az iskolaszövetkezetek törvényes működésének biztosítása és a szövetkezetek érdekképviselete - mondta lapunknak Fiák István, a szervezet elnöke, aki közölte, a DiákÉSZ elhatárolódik minden olyan iskolaszövetkezettől, amely a jogszabályok kijátszására, az adó- és járulékkedvezmények jogosulatlan igénybevételére alakult.

Feldolgozás

Álprofilokkal támad a Vona-párt.

Továbbra is tagadja a bérkommentelést a Jobbik, de már elismeri, hogy olyanokat alkalmazott, akik médiafigyelés címszó alatt álnéven írogattak a közösségi médiában. – jelenti a Lokál.

„A Jobbik pártalapítványa által létrehozott Egyensúly Média Intézet keretein belül végeztek napi médiafigyelést, melynek keretében az írott és online napi és heti sajtó, az összes országos televízió összes napi híradóblokkjának és egyes politikai műsorainak, az összes országos rádió összes hírblokkjának és a nagyobb hírportálok híreinek napi gyűjtése, szemlézése és szakmai szempontból való csoportosítása volt a feladatuk, amely adatsorokat végül az intézet elemző munkatársai dolgozták fel.”

Öt álprofilja volt a jobbikosnak | Lokál

Bogdán Szabolcsnak legalább öt profilja volt, a Szebb Jenő név mellett még használta a Becses Briganty, Briganty Szabolcs, Bogdán Szabolcs és Szabolcs Bogdán profilokat is a Jobbikot támogató tevékenységéhez - sorolta a lapnak Juhász Kálmán. Bogdán egyébként elismeri, hogy 2007-ben kezdett Szebb Jenő néven írni.

Nyílás

Európa felé fordulnak a fiatalok.

Azaz nem jött be Orbán Viktor korábbi jóslata – írja a Népszava, megjegyezve, nem csak a lengyel nacionalista, populista kormánypárttól távolodnak az ifjabb nemzedékek, az EU más országaiban is ez figyelhető meg.

„Az Európai Unióval kapcsolatos közvélemény-kutatásokban, az Eurobarométerekben többek között azt vizsgálják, hogy az emberek mit tartanak jónak és rossznak az unióban. Teljesen egyértelmű, hogy azt látják pozitívnak, hogy megszűntek a határok, szabad a munkavállalás és kinyílt a világ. Ha valami, akkor ez az, ami a fiataloknak fontos. Minden más egyéb gond, nehézség ennek a korosztálynak csak valami távoli dolog.”

Nem jött be Orbán jóslata - Európa felé fordulnak a fiatalok

Egyre több fiatal fordul el a lengyel nacionalista, populista kormánypárttól, a PiS-től. A fiatal generáció EU felé fordulása azonban nemcsak Varsóban figyelhető meg. Jelentős változáson megy keresztül a lengyel társadalom a kormányzatnak a független igazságszolgáltatással szemben hozott intézkedései, valamint az ennek nyomán kialakult tüntetéshullám hatására.

Gyilkosság

Bagdadi halála nem végzi ki az Iszlám Államot.

Bármilyen karizmatikus vezető is az önjelölt kalifa, az általa éltre hívott terrorszervezet és gyilkos ideológiája nem fog sírba szállni vele együtt – a Hirado.hu cikke Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem dékánjának M1-es interjúját szemlézi.

„Az Egyesült Államok és a közel-keleti szereplők mindaddig nem fogják legyőzöttnek tartani az Iszlám Államot, amíg nem sikerül likvidálni az terrorszervezet fejét, véli a szakértő. Csicsmann ugyanakkor felhívta a figyelmet: legyen Bagdadi bármilyen karizmatikus vezető, de nem szabad abba a csapdába esni, hogy halálával megszűnne az Iszlám Állam, vagy a terrorszervezet által terjesztett gyilkos ideológia.”

Bagdadi halála nem jelenti az Iszlám Állam végét

Bármilyen karizmatikus vezető is az önjelölt kalifa, az általa éltre hívott terrorszervezet és gyilkos ideológiája nem fog sírba szállni vele együtt. Abu Bakr al Bagdadi az Iszlám Állam kalifája szimbolikus szempontból legalább olyan fontos szereplő, mint az Al-Kaida terrorszervezet egykori vezetője Oszama bin Laden, mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem dékánja az M1 Ma Este című műsorában.

Letiltás

Már nem menő a mobillopás.

Manapság nagyon ritka, hogy ne védenék PIN-kódok, minták vagy éppen ujjlenyomatok a telefonokat, de még modernebb megoldások is feltűnnek, így aztán drasztikusan csökken a mobillopások száma – derül ki az Origo cikkéből.

„Kalifornia államban még 2015 júliusában életbe lépett egy törvény, amely kötelezte a mobilgyártókat, hogy tegyék lehetővé a mobilozók számára az ellopott készülékeik távoli letiltását; George Gascón kerületi ügyész szerint ennek köszönhető a javuló tendencia.”

Csökken a mobillopások száma?

Egyre kevésbé éri meg eltulajdonítani a telefonokat. Jó eséllyel egyre többször emlékeznek nosztalgiával a régi szép időkre a szakállas mobiltolvajok, mikor elég volt egyszerűen csak ellopni a készülékeket, aztán máris mehettek a zugárusokhoz, az apróhirdetéses portálokra. Manapság nagyon ritka, hogy ne védenék PIN-kódok, minták, vagy éppen ujjlenyomatok a telefonokat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40723/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?