Blogolj!

A választójog korlátozását tervezi a Jobbik?

A kormánypártok szerint a Jobbik az általános választási jog korlátozására készül, és nem adna szavazásra lehetőséget azoknak, akiknek nincs legalább általános iskolai végzettségük - tudósít az MTI Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatójáról.

A honatya annak kapcsán fogalmazta meg véleményét, hogy Dúró Dóra, a Jobbik alelnöke közösségi oldalán belengette, pártja a választási programjában "kilátásba helyezi", hogy az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők ne szavazhassanak.

Hollik azt mondta, ha megvalósul a Jobbik terve, akkor több tízezer embertől vonnák el az általános választási jogot és ezzel az egyik legalapvetőbb állampolgári jogot. Hozzátette még, hogy a Jobbik lenézi a kevésbé iskolázottakat, megszégyenítené, kirekesztené őket. "Ez az elitista elképzelés még az SZDSZ-t is megszégyeníti" - húzta alá.

Arra a kérdésre, hogy ez a roma lakosságra vonatkozó felvetés-e, úgy felelt: a roma állampolgárok nem számíthatnak a Jobbikra, és lehet, hogy éppen ez van a javaslat mögött. 

A kereszténydemokrata politikus megjegyezte azt is, ha a Jobbik nem csupán a pártpolitikai érdek alapján politizálna, hanem a nemzeti érdeket venne figyelembe, akkor arra tenne ésszerű javaslatokat, hogyan lehet azoknak a számát csökkenteni, akik nem tudják elvégezni az általános iskolát.

 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40855/pics/lead_800x600.jpg
Hollik István,Jobbik,választás,választójog
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Tovább apad a Jobbik-frakció

2020.05.27. 17:50
Farkas Gergely eddigi frakcióvezető-helyettes és Varga-Damm Andrea is kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából; ezt mindketten szerdán jelentették be.

Rendkívüli: kivágná a parlamentből egyik képviselőjét a Jobbik

2020.05.20. 20:25
Folytatódik a leszámolás a balliberális oldalra sodródó pártban: a korábbi patrónus, Simicska Lajos bizalmasaként emlegetett Varga-Damm Andrea lett a bűnbak, hogy …

Hollik: az idősotthonok tragédiája Karácsony felelőssége

2020.05.12. 04:35
Alaposan beolvasott a maszatoló főpolgármesternek a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Karácsony Gergelynek be kellene tartania a törvényeket!

2020.04.25. 15:45
Karácsony Gergely főpolgármesternek be kellene tartania a törvényeket, mert emberéletek függenek az intézkedéseitől - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján Budapesten a …

Itt a vége, fuss el véle: kimúlt a Jobbik!

2020.03.03. 14:10
Legalábbis Vas megyében. Az ottani szervezetek ugyanis megelégelték, hogy a Jakab Péter-féle országos vezetés szembeköpi a jobboldali, nemzeti, konzervatív értékeket.

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

2020.02.25. 15:15
1947-ben ezen a napon vitték el a szovjet csapatok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a Szovjetunióba, ahol nyolc évet töltött fogságban. A politikus letartóztatása és fogvatartása az első …

Fölényes Fidesz-diadal született Harsányban

2020.02.24. 05:50
Közel 70 százalékot kapott a kormánypártok jelöltje a Borsod megyei településen, megsemmisítő vereséget szenvedett a rejtőzködő szivárványkoalíció.

Bencsik János kilépett a Jobbikból

2020.02.19. 18:25
A párt parlamenti képviselője, korábbi budapesti elnöke többek között Jakab Péter hajtóvadászatával és a nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témák pártból való kiűzésével indokolta döntését.

Ezeket a cikkeket olvastad már?