Blogolj!

Németh Szilárd: Botrányt kellett csinálniuk

Soros érdekében áll, hogy folyamatos botrány legyen Magyarországon a jövő évi választásokig. Ha folyamatos botrány van, akkor lehet azt mondani, hogy nincs béke, nincs nyugalom, nincs rend az országban – hangsúlyozta a Blogstarnak adott interjújában Németh Szilárd, a Fidesz, illetve az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke. Kiemelte továbbá, a Jobbik és a balliberális ellenzék közösen a Soros-tervet hajtanák végre. Ezzel az esetleges hatalomba kerülés után lebontanák a kerítést, megszüntetnék a tranzitzónákat, beárasztanák a migránsokat. Blogstar interjú. 

Mi újság Molnár Zsolt laptopjának ügyében? Követett-e el törvénysértést a bizottság elnöke azzal, hogy Madridban, a repülőgépen felejtette az eszközt, ezzel esetlegesen ellenőrízetlenül hagyott nemzetbiztonsági adatokat?

Rákérdeztem erre, amire azt válaszolta, hogy egy magánlaptopot hagyott el. A Belügyminisztérium pedig egyértelművé tette, hogy erre a laptopra nem küldtek szenzitív adatokat Molnár Zsolt részére. 

Akkor Molnár Zsolt feledékenysége nem jelenteti bűncselekmény elkövetését is egyben?

Nem látszik bűncselekmény elkövetése, de azért az kérdés marad, hogy „magánlaptopjának” visszaszerzésekor a konzuli osztályon miért járt el a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként. 

Ez az ülés nyugalomban zajlott, s minden olyan kérdés megválaszolásra került, ami a legutóbbi botrányszagú ülésen - amire a fideszesek nem mentek el - nyitva maradt. Mi áll ennek a hátterében?

Abban állapodtunk meg a parlamenti ciklus végén, hogy csak akkor hívunk össze nemzetbiztonsági bizottsági ülést, amit konszenzussal szoktunk összehívni, ha fontos nemzetbiztonsági kérdés ezt indokolja. Az előző ülést az elnök nem konszenzussal hívta össze, hiszen nem kérdezték meg a kormánypártokat. Így az valójában nem is volt ülés.

Csak az ellenzékiek egyeztettek, összeálltak, még Demeter Márta független képviselőt is bevették a buliba, pedig ő még csak nem is tagja a nemzetbiztonsági bizottságnak. Kreáltak mindenféle hazugságon, hírlapi kacsán alapuló kérdést, és azt javasolták, hogy ezeket kerüljenek a nemzetbiztonsági bizottság elé.

Mi jeleztük, úgyis lesz rövidesen nemzetbiztonsági ülés, amelyen a Belügyminisztérium szakmai javaslatait kell megtárgyalni a jövő évi választás tisztaságával, biztonságával kapcsolatban, ami mindenkit érintő nemzetbiztonsági ügy. 

Ez vált most aktuálissá?

Így van, ezért is volt ma ülés. Így a múltkor elmaradt ellenzéki kérdéseket is meg lehetett tárgyalni, jóllehet véleményem szerint ezek egyáltalán nem tartoztak a nemzetbiztonsági bizottság hatáskörébe. Ezeket a kérdéseket egyébként egyéni képviselőként bármikor meg lehetett volna érdeklődi a belügyminiszternél vagy a honvédelmi miniszternél. 

Mi szükség volt akkor a konszenzussal való ülésösszehívás rendjének felrúgására?

Botrányt kellett csinálniuk. Erre kaptak megbízást. 

Azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy Soros György hívatta össze a múltkori bizottsági ülést.

Nyilván, mert Soros érdekében áll, hogy folyamatos botrány legyen Magyarországon a jövő évi választásokig. Ha folyamatos botrány van, akkor lehet azt mondani, hogy nincs béke, nincs nyugalom az országban, nincs rend. S ami a legfőbb bajuk lehet, hogy ezzel ellentétes képet mutatott az összes sikeres sportesemény, ami az elmúlt időszakban Magyarországon zajlott. Elsősorban a vizes vébére gondolok. Ez a világesemény nemcsak a sportsikerek, az eredményes városmarketing, a turizmus szempontjából értékelhető pozitívan. S nemcsak abból a szempontból kiemelkedő jelentőségű, hogy Budapest, illetve Magyarország képes bármekkora sport- vagy kulturális eseményt nemzetközi elismerés mellett megrendezni, hanem a bizottsági ülésen kiderült, hogy közbiztonsági és nemzetbiztonsági szempontból is rendkívül példaértékű volt a vizes vb. 

Ezt akár számszerűsíteni is lehet?

Igen. A FINA tízből 8,84 század pontot adott a közbiztonságra. A korábbi tizenhat úszó vébén soha nem adtak egyik rendező országnak sem ilyen magas pontszámot. Kiemelkedő volt az a szervezőmunka, ahogy többezer biztonsági ember – rendőr, honvéd, titkosszolgálati munkatárs, TEK-es – munkáját hangolták össze. Sikerült elérni, hogy mindenkinek a legnagyobb megelégedésére szavatolják a hazai és a külföldről érkezett versenyzők, érdeklődök, szurkolók biztonságát. Az egész rendezvényt rendkívül pozitív légkör, Magyarország sikerességének hangulata lengte körbe. Ezt kellett legyalázni. Erre ment ki a játék. Erre használtak föl mindent, még a parlament nemzetbiztonsági bizottságát is. 

Nem tudtak örülni a magyar sikereknek!

Ez így van. Az, hogy Magyarország kilenc érmet gyűjtött, hogy hazánk az éremtáblázaton a kilencedik helyen végzett és csak nagyhatalmak tudták megelőzni, az számukra nem számít. Tényleg nem tudnak örülni a nemzeti sikereknek. Számukra az a jó, ha az országot rossz állapotban lehet bemutatni, ami valótlanság. 

Miért?

Mert erre van megbízásuk Soros Györgytől. Erre akarják felhasználni, s most már használják is folyamatosan a nemzetbiztonsági bizottságot is. Sőt az egész Parlamentet. Soros füttyent egyet, s az ellenzék – a balliberálistól egészen a Jobbikig – akkor és aszerint ugrál. 

Lassan kiderül, hogy egyáltalán nincs különbség a Jobbik és a balliberálisok között.

Nemhogy nincs különbség, közösen a Soros-tervet akarják végrehajtani. Ezzel az esetleges hatalomba kerülés után lebontanák a kerítést, megszüntetnék a tranzitzónákat, beárasztanák a migránsokat, azokat pénzzel tömnék ki és simán meghajolnak a Brüsszel kötelező kvótája előtt. 

Mirkóczki Ádám Jobbik szóvivő már nem is volt itt a mostani ülésen. Az előzőre – ezek szerint ami hivatalosan nem is volt ülés - viszont nagyon is elment.

Ők pontosan tudták, hogy nem lesz ülés.

A magyar emberek által választott Országgyűlést és annak a bizottságait nem lehet Soros György érdekei szerint felhasználni. Ebben a színjátékban nem vehet részt a kormány és a Fidesz. Hétfőn még itt tolongtak. Ma már ez nem volt érdekes, mert megvolt a botrány. Lehetett balhézni, mondogatni, hogy Úr Isten, itt már nincs demokrácia. Most, amikor három nappal később választ kaphatnak a kérdésükre, már nem érdeklődnek.

Persze tudták, milyen választ fognak kapni. Hiszen a kérdéseikben foglalt információk alaptalan blöffök, álságos hazugságok, hírlapi kacsák voltak. Komoly politikus ilyenekkel nem foglalkozik. A részletekről nem tudok beszámolni, mert zárt ülésen elhangzottakról van szó. 

A budapesti és füredi helyszíneknek biztosított ingyen wifiről mondott néhány szót a sajtótájékoztatón. Megismételné?

­Ezzel kapcsolatban olyan álhírek jelentek meg, hogy az orosz titkosszolgák majd lehallgatják a beszélgetéseket, elviszik az emberek adatait. Kiderült, megvizsgálva az érintett cégek nemzetbiztonsági kockázatát, hogy semmilyen kockázatról nem beszélhetünk. A cégek, jóllehet orosz tulajdonosaik vannak, de nem Oroszországban, hanem az Európai Unióban vannak bejegyezve. Továbbá: annak ellenére, hogy kockázatmentességet állapítottak meg velük szemben, senki nem kötött velük szerződést, ezért nem is szolgáltattak semmit sem a VB-n. Az álhírek mögött tehát semmiféle releváns információ nincs. Csak a rosszkedv erősítése, a balhé szítása lehetett a cél.

A BKK szoftverügy nem került szóba?

De, szóba került. Zajlik az ügyben nyomozás, várjuk ki a végét. 

Azt azért már a lapokból tudni lehet, hogy itt sem igaz egy szó sem a terjesztett „hírekből”.

Így van. Mindaz tehát, amit az ellenzék és a Soros-Simicska sajtó állított, nem igaz. 

A sajtótájékoztató is nyugodtan zajlott, minden kérdésre megérkezett a válasz. Egyetlen jel sem utalt arra, hogy a Fidesz hátrányos módon megkülönböztetne újságírókat.

De miért is kellene ennek felmerülnie? 

Mert azt terjesztik, hogy a Fidesz üldözi a neki nem tetsző újságírókat.

Mindenre ezt fogják mondani. Pontosan azért, mert Soros Györgynek erre van szüksége. Brüsszel és Soros keze elér a nemzetbiztonsági bizottság elnökééig, Molnár Zsoltig. 

Hogy lehet ezt a képtelen helyzetet kezelni?

Nyugalommal. Menni kell azon az úton, amit a magyar emberek kijelöltek számunkra. A magyarok a 2010-es, 2014-es választásokon is megmutatták, hogy kiben bíznak. 2015-ben és 2017-ben a nagyon sikeres nemzeti konzultációkon mondták el, hogy nem kérnek a Soros-tervből. 2016 október 2-án világossá tették Brüsszel számára is, hogy nem kérnek a kötelező kvótákból. Nekünk ezen az úton kell tovább menni. Számunkra a legfontosabb a magyar emberek és Európa biztonsága, Magyarország szuverenitásának megőrzése.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40946/pics/lead_800x600.jpg
FINA2017,Interjú,Jobbik,Molnár Zsolt,Németh Szilárd,Nemzetbiztonság,Soros György

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Nyáry Krisztián: 1848 mindenkit képes megszólítani

2018.03.15. 20:55
Az irodalomtörténész legfrissebb munkája a szabadságharc levelezéséből válogat: Petőfi és Arany üzeneteitől Andrássy Gyula trágár versfricskájáig. Nyáry Krisztián beszélt arról …

Pintér M. Lajos: Az értelmiségi gyökerű újságírást művelem és várom el

2018.03.15. 12:40
Kollegánk, Pintér M. Lajos kapta 2018-ban Csongrád megye Sajtódíját. A még mindig fiatal újságíró mögött jelentős életút áll már …

Programok a nemzeti ünnepen

2018.03.15. 06:35
Számos ingyenes programra várják Budapesten az ünneplőket, a családokat csütörtökön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóján.

Cseresnyés Péter: Foglalkoztatásban az EU-átlag fölött vagyunk

2018.03.06. 15:05
Látványosan csökkent a munkanélküliség Magyarországon 2010 óta, miközben a foglalkoztatás a különböző kormányzati intézkedések következtében fokozatosan nő …

Magyarország nagyon jó időszakot él, sorrá élednek újjá a műemlékek

2018.02.24. 10:15
Szép lassan befejeződik a Szépművészeti Múzeum eddigi legátfogóbb és legjelentősebb rekonstrukciója, melynek egyik új állomása, az ismét régi …

Fidesz: Karácsony Gergely Soros György miniszterelnök-jelöltje

2018.02.13. 16:10
A Fidesz szerint "Karácsony Gergelyék nemcsak itthon támadják a határzárat és a határvédelmet", hanem az Európai Parlamentben is mindig a migráció mellett …

Havasi Katalin: Vásárhely nem kísérleti terep, hanem az otthonunk!

2018.02.03. 08:00
Gyerekorvos, a Fidesz helyi elnöke, lokálpatrióta hódmezővásárhelyi. Türelmes asszony, de nála is betelt a pohár. Elege lett abból, hogy az országos politikai …

ÉLŐ: Kormányinfó 108.

2018.02.01. 13:30
Folytatódik a Kormányinfók sorozata, immár a 108. alkalommal mondja el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy mit és miért tesz a kormány.

Fidesz: az ellenzék bénának látszik, mégis veszélyes

2018.01.30. 13:35
A nagyobbik kormánypárt bemutatta pártja legújabb plakátját, melyen Soros György és négy magyar ellenzéki politikus szerepel.

Orbán: Sajnálom, hogy Soros hazugsággal debütált

2018.01.26. 19:25
A magyar miniszterelnök nem vesztette el humorát, amikor Soros György dehonesztáló kijelentéseiről kérdezték.

Ezeket a cikkeket olvastad már?