Blogolj!

Blogstar kávéház

Kánikula

Az egészséges szervezetet is megviseli a tartós meleg. 

Sajnos továbbra sem szabadulunk a hőségtől, ugyanis vasárnap 24 óráig meghosszabbította a hőségriadót az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár - olvasható az Origón.

"Az írták, a legmelegebb órákban, vagyis 11 és 15 óra között lehetőleg senki ne tartózkodjon a tűző napon. A leégés ellen lenge ruházattal és fényvédő krémekkel kell védekezni."

40 fok is lehet: meghosszabbították a hőségriadót

Vasárnap 24 óráig meghosszabbította a hőségriadót az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár. Az UV-B sugárzás nagyon erős lesz. Eredetileg keddtől péntek éjfélig szólt a hőségriadó, Szentes Tamás szerint további intézkedésekre egyelőre nincs szükség. Az Emmi ismételten arra figyelmeztet, a hőségben kerülni kell a kávé, az alkohol, illetve a magas cukortartalmú italok és a zsíros ételek fogyasztását.

Cenzus

Lássuk a statisztikát!

A HVG cikkéből kiderül, hogy nem is olyan véletlen, hogy pont a Jobbik vette fel az iskolázottsági cenzus bevezetését. 

"Ennek okán nagy valószínűséggel megállapítható, hogy valamifajta iskolázottsági cenzus bevezetése a Fideszt, az MSZP-t, és a DK-t érintené kedvezőtlenül, valamint a Jobbikot, az LMP-t, a Kétfarkút és a Momentumot kedvezően."

Grafikon: Melyik párt járna nagyon rosszul, ha bevezetnék az iskolázottsági cenzust?

Ugrásszerűen nő az egyik párt népszerűsége a nyolc általánost vagy annál kevesebbet végzettek körében, ha a teljes választókorú népességhez viszonyítjuk. Egy másik párt népszerűsége pedig jóval alacsonyabb a kevésbé iskolázottak között - derül ki a Publicus Intézet adataiból.

Összecsapás 

Ennyi lett volna  a béke? 

Hónapok óta nem voltak olyan kemény összecsapások Hama környékén, mint az utóbbi napokban - írja a Magyar hírlap. 

"Az OSDH szerint az összecsapásokat a szíriai rezsim erőinek az ellenzéki fegyveresek területére történt előrenyomulása váltotta ki. A Damaszkusz szövetségesének számító Hezbollah síita milícia viszont azt közölte, hogy a szíriai hadsereg vert vissza egy felkelők által indított támadást."

Ismét fellángoltak a harcok Szíriában

Hónapok óta nem látott hevességű harcok törtek ki pénteken a nyugat-szíriai Hama tartományban - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). A kiterjedt helyi aktivistahálózattal rendelkező szervezet szerint a Hama tartomány azonos nevű székhelyétől 23 kilométerre északra fekvő Maán település körül zajló összecsapásokat intenzív ágyúzás és rakétatűz kísérte.

Momentum 

Egyes pártoknak a veszteség sem számít.

Érdekes témát boncolgat a PestiSrácok: a Momentum a veszteségek ellenére is egyedül tervezi, hogy indul a választásokon.

"Továbbra is kérdés azonban, hogy a kezdeti lelkesedés után honnan kapnak még pénzt. Mivel állami támogatásra jelöltállításig nem jogosultak, ezért kénytelenek csak az adományokra támaszkodni."

Miből telik a milliós veszteségekre a Momentumnak?

„Egymillió forinttal támogattam a Momentumot. Mindenféle kérés nélkül, magam döntöttem így" - mondta el a tegnap megjelent Heti Válasznak Bojár Gábor vállalkozó. A lap a Momentum pénzügyi helyzetét vizsgálta meg, illetve feltették a kérdést, eljött-e az ideje az összefogásnak? A lap szerint ha egy marslakó Magyarországra érkezne, azzal a történettel kellene bemutatni neki az ellenzéket, ...

Bosszúvágy

Bruce Willis két kézzel szórja a bosszút.  

Hiába, a remake-ek korát éljük, nincs mit tenni. Ezúttal Charles Bronson 1974-es klasszikusa, a Bosszúvágy került górcső alá - tudhattuk meg a movie.hu-ról. 

"Azt is tudtuk, hogy Bronson helyett ezúttal Bruce Willis rója az utcákat bosszútól fűtve, mindezt Eli Roth (Kabinláz, Motel) rendezésében. Most megérkezett az első előzetes is, amiből nemcsak az derült ki, hogy egyelőre egy szokásos Willis filmnek tűnik, de az is, hogy a hullák mellett azért a humort sem fogja mellőzni az alkotás."

Bruce Willis bosszút áll

Movie.hu Már egy ideje köztudott volt, hogy remake-t kap Charles Bronson 1974-es klasszikusa, a Bosszúvágy. Azt is tudtuk, hogy Bronson helyett ezúttal Bruce Willis rója az utcákat bosszútól fűtve.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/40952/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,hőség,kultúra,lapszemle,politika

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?