Blogolj!

Hornyák Tibor: A 24.hu megsértette a magánélethez való jogomat

Az Erzsébet Táborok fő szervezőjének rendesen nekirongyolt a 24.hu. Napi 110 ezer forintos szállásbérlésről szól az oknyomozás. Hornyák Tibor lett a célpont, de magát mindössze eszköznek tartja, hiszen a fő támadás magát a programot éri. Mi igaz a megjelentekből, illetőleg szerencsés húzás volt-e pont most, a választások előtt 8 hónappal pótolni az évek óta elmaradt családi nyaralást? Blogstar-interjú. 

Szó se róla, jó érzékkel hergeli a közvéleményt – legalábbis a 24.hu cikke alapján. Ha minden igaz az ott megjelent vádakból, akkor Önnek valóban van mit a tejbe aprítani.

Azt gondolom, hogy ez megítélés kérdése, talán nem keresek rosszul, viszont úgy gondolom, hogy sokat is dolgozom érte. Fontos tudni, hogy az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkáraként a munkabéremet, a szolgálati autómat és az egyéb juttatásaimat az Alapítvány a saját bevételeiből finanszírozza, azaz

nem az állami támogatásból, nem a gyerektáboroztatásra fordítható összegből kapom a fizetésemet. Az Erzsébet Táborok Kft. ügyvezetői tisztségét pedig díjazás nélkül látom el.

Felelős vagyok évi több mint 100 000 gyermek táboroztatásának biztonságos megszervezéséért, és irányítanom kell 2 szervezetet, összesen közel 400 fő munkavállalóval és összesen több mint 5 milliárd forintos éves forgalommal, ami az ingatlanfejlesztések megkezdésével évi 10 milliárd forint fölé fog nőni. Projektvezetője vagyok továbbá egy állami cégnél egy kulturális beruházásnak is. A feleségem is dolgozik, így a család nettó havi bevétele 2 millió forint felett van.

Mikor nyaralt utoljára a családdal?

Utoljára a gyermekeim születése előtt azaz hat éve voltam a feleségemmel nyaralni. Utána mindig úgy alakult, hogy nyáron dolgoznom kellett. Volt két nyár, amikor elmentünk valahová és onnan jártam dolgozni. Idén is ez lett a család nyári élete.

Miért nem Zánkán vett ki házat? Közelebb van, kevesebb a benzinköltség.

Tavaly karácsonykor beszélgettem a feleségemmel, hogy a munkám miatt 2017-ben sem fogunk együtt nyaralni. Ekkor jött az ötlet, hogy keressünk Zánka közelében egy nyaralót, így mivel Budapesten élünk és nekem a táborok miatt nyáron is dolgoznom kell, a család tud nyaralni, én tudok dolgozni és este, valamint hétvégén pedig együtt tudunk lenni. Továbbá nem kell több ezer kilométert autóznom.

Mivel már korábban is voltunk Balaton mellett, ezért az volt a tapasztaltunk, hogy nagyon hamar, még a tél elején elkelnek a balatoni bérelhető nyaralók. Januárban találtunk erre az ingatlanra. Már sok időpont foglalt volt, mi sem találtuk olcsónak, de azt gondoltuk, hogy több év otthontöltött vakáció után belevágunk és egy gyors döntéssel lefoglaltuk. A nyaraló bérleti díját két részletekben fizettük ki, 15%-os kedvezmény mellett. 

A cikk szerint Ön a többszörösen bukott államtitkár, L. Simon László hűséges fegyverhordozója évek óta. Most is egyeztetett vele?

Másfél éve nem beszéltünk...

Miért jelent problémát az ellenzéknek az Erzsébet Táborok sikere? Egyáltalán: ebben az esetben hogyan definiálható a siker?

Talán a legnagyobb probléma az, hogy nem az ő sikerük, mert egyértelműen siker. Számokban és lelkiekben egyaránt. Az Erzsébet-program és ezen belül az Erzsébet Táborok 2012-ben indult, azóta, közel félmillió gyerek nyaralhatott különböző táborokban. Az Alapítvány 2016-ban vette át a táborok szervezését és tulajdonba kaptuk a zánkai és fonyódligeti tábort, és hamarosan az Erdélyben, a Madarasi Hargitán található táborhelyet is. 26 Mrd Ft-ot kapunk a zánkai és fonyódligeti táborhelyek teljes körű, XXI. százaid felújításához, amellyel nemcsak csúcsszínvonalú táborhelyeink lesznek, hanem a mostanihoz képest kétszer annyi gyerek fog majd táborozni. Már tavaly is költöttünk fejlesztésekre: játékokat, sárkányhajókat és dottót vásároltunk, kalandparkot építettünk, továbbá mindkét táborhelyen a gyermekeket óvó, korszerű biztonsági rendszert építettünk ki.

Idén az ottalvós és a napközi táborainkban, illetve a tavaszi és az őszi osztálykirándulásainkban több mint 100 000 gyerek fog táborozni. Uniós forrást is nyertünk, így még több figyelmet fogunk tudni fordítani a hátrányos helyzetű gyerekekre, illetve 2019-től a hátrányos régiókból az utazási költséget is finanszírozni tudjuk a táborozóknak.

A siker azonban nemcsak számokban definiálható, hanem a szülőktől, a tanároktól és a legfőképp a gyerektől érkező pozitív visszajelzésekben. Bármennyire támadhatják az Erzsébet Táborokat és a minket felügyelő és támogató Minisztériumot ebben a kérdésben számunkra a legfontosabb a  táborozó gyerekek mosolya.

Úgy látom, hogy az Erzsébet Táborok szakmai és szakpolitikai szempontból is sikertörténet, így ezt támadni politikai öngyilkosság lenne, ezért nincs más lehetőség, mint az, hogy a  szervezőket és a szervezet vezetőit veszik célpontba. 

Tervez sajtópert?

Azt gondolom, hogy a hírt lehozó sajtóorgánum mind az Alapítvány, mind a személyem jó hírnevét megsértette, így helyreigazítást fogunk kérni és amennyiben ez nem vezet sikerre, akkor nincs más lehetőségünk, mint sajtópert indítunk.

Nem mellékesen a magánélethez való jogomat is megsértették, mert sok mindenkinek sok mindenről lehet véleménye és az is lehet, hogy rossz döntést hoztam ezzel az ingatlannal, de azt, hogy a saját pénzemből a családommal hol tartózkodom és mikor, az nem nyilvános adat. Meglátásom szerint nem vagyok közszereplő, de ha mások mégis úgy gondolják, hogy az vagyok, akkor a családom biztosan nem az. Így egy nyaralóba befényképezni, bekiabálni és kamerával felvételeket készíteni miközben a családom otthon van, személyes holmijaink a teraszon vannak és ráadásul én nem vagyok otthon, azt gondolom, hogy az messze nem etikus dolog.

Így én személyiségi jogi pert is fogok indítani. 

Nem érzi-e úgy, hogy nem volt a legszerencsésebb ez a „hárommilliós” időzítés?

Mint korábban említettem, a döntést még januárban hoztuk meg, de lehet, hogy nem gondoltam végig minden részletet. Azonban nem az Alapítvány forrásából, nem átláthatatlan pénzekből, hanem családi költségvetésből finanszíroztam ezt az összeget. Nem én időzítettem, hanem az, aki ezt a témát elferdítve, felszínre akarta hozni, hiszen először 14 m Ft-tal és az Alapítvány költségvetéséből történő finanszírozással vádoltak.

Jövőre is ezt a formát választja?

Szerintem nincs jó megoldás. Több ellenzéki képviselő azt mondta, hogy költözzek be a táborba. Ha ezt tenném, akkor pedig azzal vádolnának, hogy a rászoruló gyerekektől veszem el a szálláshelyet. Nem tudom, mi lesz a megoldás, lehet, hogy az, hogy a család otthon lesz, én pedig autóval fogok járni a táborokba. 

Nem érzi-e úgy, hogy kellemetlen helyzetbe hozta azt a politikai közösséget, amely többszörösen is feladattal bízta meg?

Nem gondolom. Remélem, ők sem érzik így. 

Ön szerint meddig lesz napirenden ez a „családi vakáció”? A táborok sikere felülírhatja ezt a mondvacsinált mellékzöngét?

Amíg a táborok tartanak mindenképpen, azaz nyáron biztosan. Azonban semmi jóra nem számítok, legalábbis jövő tavaszig biztosan nem. Ha a 24.hu videóját megnézi, akkor az újságírók maguk mondják el, hogy tudják a szolgálati autóm rendszámát és típusát - nem tudom honnan. És szintén ők mondják el, hogy követtek. Mindig azt mondják, hogy van lejjebb. Számomra az autós követés, továbbá a családom zaklatása meglehetősen mély pontnak minősül és egyben felháborítónak is tartom. Azonban ez eddigi életem legjobb munkája, mert itt minden olyat csinálhatok, amihez - úgy gondolom - értek és amit szeretek, az Erzsébet Táborok célja pedig megkérdőjelezhetetlen.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41142/pics/lead_800x600.jpg
Erzsébet tábor,Hornyák Tibor,Interjú,Zánka
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kiss-B. Atilla: Még nincs vége az átalakításnak, de az irány jó

2020.03.03. 18:15
Egy éve van hivatalban a Budapesti Operettszínház főigazgatója, az ismert és népszerű Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Kiss-B. Atilla. …

Izsák Balázs: Székelyföld az egész magyarság támogatását megérdemli

2020.02.24. 07:00
A Székely Nemzeti Tanács a nemzeti régiók védelmét célzó európai polgári kezdeményezése olyan ügy, mely nem oszthatja meg a magyarságot, melyben …

Kovács Attila: a bolsevizmus örökösei ma is köztünk élnek és rombolnak

2020.02.20. 11:00
A Kádár-korszakban intézményesült kontraszelekció, valamint a hatalmi beágyazódások árnyéka ma is sok helyütt tetten érhető. A kultúrában …

Navracsics Tibor: Egy választás veszteségeiben sűrítődnek a korábbi egyoldalúságok és mulasztások

2020.01.22. 07:15
Navracsics Tibor hazatért. Az Európai Bizottságban 2014 és 2019 között egyebek mellett …

Lázár: gyűlöletkampányt könnyebb szervezni, mint otthonteremtési támogatást kialakítani

2020.01.05. 20:00
Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz komoly bizalomvesztést szenvedett el országosan: legfőbb ideje, hogy a …

Szijjártó Péter: Európa-bajnok a gazdasági növekedésünk

2019.09.21. 09:30
Bevándorlásellenes és bevándorláspárti, alkalmas és alkalmatlan jelöltek között kell dönteni az önkormányzati választáson – foglalta össze október 13-a tétjét a …

Tőke Ervin: Romániában rendszerszintű a magyargyűlölet

2019.08.29. 13:15
Kormányválság van Romániában, hiszen az államfő nem fogadta el Viorica Dancila miniszterelnök kormányátalakítási javaslatát. Közben államfő-választás előtt is áll az …

Máté Roland: csonkán is lehet teljes értékű életet élni

2019.08.17. 09:50
A Promenad.hu fél évvel ezelőtt a hét embereként mutatta be Máté Rolandot. A sokak számára ismert és közkedvelt szerkesztő-riporter akkoriban kerekesszékben ülve mesélt …

Lázár János: a magyarság az erős nemzetállamokban érdekelt

2019.05.20. 08:00
A május 26-i EP-választás sorsdöntő jelentőségű, hiszen irányt mutat Európának – véli Lázár János. Az országgyűlési képviselő szerin a liberális mainstream …

Quitt László: Ne menjen erdésznek, aki ki sem akar menni a házból

2019.04.20. 11:15
A felnőtté válás talán egyik legmeghatározóbb mérföldköve a megfelelő továbbtanulási irány kiválasztása. Ebben a nehéz döntésben komoly segítséget …

Ezeket a cikkeket olvastad már?