Blogolj!

Blogstar kávéház

Arc

Nem ér véget a nyugdíjasgate: Vonának derogál bocsánatot kérnie.

A Jobbik elnöke azt ATV-nek azt nyilatkozta, nem neki, hanem Orbán Viktornak kellene mea culpáznia, amiért gusztustalan módon hergeli a fideszes nyugdíjasokat, ráadásul burkoltan antiszemitázta is a kormánypártot – számol be róla a PestiSrácok.

„Szerinte Soros Györggyel kapcsolatban nem az az emberek problémája, hogy ő zsidó származású, de szerinte a plakátok megjelenésével a Fidesz megmutatta az igazi arcát. A Fidesz médiabirodalma mindig a Jobbikot antiszemitázza, de nem a Jobbik plakátolta tele az országot Soros Györggyel.”

Vonának derogál bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól, szerinte ő a jó és Orbán a "gusztustalan hergelő"

Továbbra sem hajlandó bocsánatot kérni a nyugdíjasoktól Vona Gábor, aki néhány hete úgy ócsárolta a szépkorúakat, hogy szemeikben gyűlölet van, szájukban szennyvíz folyik. A Jobbik pártelnöke a mea culpát az ATV-nek adott interjúban utasította vissza, aki még mindezt tetézte is azzal, hogy kinyilvánította, szerinte nem neki, hanem Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól.

Alkat

Eltűnőben a magyar baloldal.

Legalábbis a Magyari Idők egy írása szerint, mely azt elemzi, a honi baloldal értelmiségi muníciója kicsiny, politikai reprezentánsai sincsenek, érdek-képviseleti vezetői mamelukok csupán, akik bármikor eladják a szakszervezetüket a nagytőkének vagy bárkinek egy luxuskocsiért.

„Az MSZP-nek egyetlen lehetősége lenne a túlélésre, amelyre persze és hála istennek alkatilag képtelen: teljesen szakítania kellene a liberalizmussal és magyarországi képviselőivel. Ki kellene mondania, hogy a genderideológiától a globalista kapitalizmuson keresztül a brüsszeli irányítású birodalommal bezárólag tagad minden ember- és nemzetellenes ideológiát és visszatér a gyökereihez, a tulajdon nélküli vagy kis tulajdonnal rendelkező magyar emberek képviseletéhez, a társadalom valós problémáinak lokális megoldására koncentrálva.”

A magyar baloldal eltűnése | Magyar Idők

Kiderült, hogy a magyar baloldal értelmiségi muníciója mennyire kicsiny, politikai reprezentánsai sincsenek, érdekképviseleti vezetői mamelukok csupán, akik bármikor eladják a szakszervezetüket a nagytőkének vagy bárkinek egy luxuskocsiért. Az MSZP vergődése olyan rendszertünet, amelyet jól láthatólag nem ért meg sem a párt tagsága és vezetése, sem az a liberális értelmiség, amely az undorral vegyes szükség idején mindig örömmel élősködött a baloldal erőforrásain.

Vonat

A szocik rosszabbak, mint a Bourbonok.

Ezt a Mandiner állítja annak kapcsán, hogy Ujhelyi István EP-képviselő online aláírásgyűjtésbe kezdett az euró mielőbbi hazai bevezetéséért.

„A magyar szocialisták megtanulhatnák, hogy ha már modern, européer baloldaliak szeretnének lenni, akkor nem ártana tudniuk, hogy a modern európai baloldalon találhatók az euró talán leghangosabb kritikusai. Eurókritikusnak lenni, mondhatni, baloldali sikk manapság. Na, pont erre a vonatra nem sikerül felszállniuk a magyar szociknak. Nem először, és valószínűleg nem utoljára.”

Rajcsányi Gellért: Magyar euró? A szocik rosszabbak, mint a Bourbonok | Mandiner

Igen, persze, jöhet majd a magyar euró. Majd, valamikor. Ejj, ráérünk arra még. Majd akkor, amikor nekünk lesz jó az euró rendszere. Addig hova és minek csatlakozzunk? Semmit sem tanulnak, de mindent elfelejtenek - így lehetne igazítani magyar szocialistákra a Bourbonokról szóló mondást.

Majom

Kockázatos vállalkozás azt mondani, amiben hiszünk.

Beer Miklós váci megyéspüspök a Hír TV-ben arról beszélt, hogyan éli meg, hogy a migrációs válság ügyében ő Ferenc pápa gondolatait osztja (vagyis azt vallja, hogy az úton lévőket föl kell karolni), míg a magyar – elvileg keresztény szellemiségű – kormány azzal merőben ellentétes álláspontot képvisel – tudósít a Magyar Nemzet.

„A püspök elmesélte, gondolatai miatt már lehazaárulózták, és Ferenc pápa majmának is nevezték. – Ez tényleg nagyon fáj, és tényleg nem értem, hogy mások miért gondolják, hogy nekem azt kell mondanom, ami az embereknek tetszik – fogalmazott. Hozzátette: neki valójában azt kell továbbadnia, amit Isten rábízott.”

Beer Miklós: Nekem nem azt kell mondanom, ami tetszik az embereknek

Egyházi vezetőként föl kell vállalni annak felelősségét, hogy azt mondom, amit hiszek. Ez egy kockázatos vállalkozás, sokszor megtapasztalom - mondta Beer Miklós váci megyés püspök a Hír TV Egyenesen című műsorában, amikor arról kérdezték, hogyan éli meg, hogy a migrációs válság ügyében ő Ferenc pápa gondolatait osztja (vagyis azt vallja, hogy az úton lévőket föl kell karolni), míg a magyar - elvileg keresztény szellemiségű - kormány azzal merőben ellentétes álláspontot képvisel.

Hozzáállás

Furcsa példát mutat a Puskás Akadémia.

27 milliárdos rekordtámogatás után a Felcsút az NB I egyetlen klubja, ahol idén még nem játszott fiatal – szúrta ki a 444.

„A felcsúti csapat hozzáállása a fiatalokhoz azért is bizarr, mert minden más klubnál több pénzből gazdálkodhat az akadémiája. Az mfor.hu szerint a TAO-rendszer 2011-es indulása óta odafolyatott 14 milliárd mellett 13 milliárdnyi adományt is kapott ez idő alatt az utánpótlás-nevelésre. Az öt év alatt bezsebelt 27 milliárd mellett 2011 és 2015 között 989 millió forintot kapott a fiatal játékosok képzésére az MLSZ-től a Puskás. Ennél nagyobb összeghez a szövetségtől csak a Honvéd jutott.”

Tökéletes: 27 milliárdos rekordtámogatás után a Felcsút az NB1 egyetlen klubja, ahol idén még nem játszott fiatal - 444

Az NB1 ötödik fordulójára egyetlen klub maradt, ami nem szerepeltetett még a szezonban fiatalszabályba tartozó játékost, ez pedig a felcsúti Puskás Akadémia. A Pintér Attila vezette csapat mellett a forduló előtt még a Paks volt hasonló helyzetben, de a szombati Fradi elleni találkozó utolsó pár percére beállított egy U21-est, írja az Utánpótlássport.hu összesítésében.

Ellenállás

Különleges meglepetéssel várták Budapesten az 1956-os pólóhős leszármazottait.

Édesapjuk világhírű fotóját kapták egy molinóra nyomtatva a Zádor leszármazottak a MOM Sport ügyvezető igazgatójától, Buranits Ildikótól – olvasható az Origo cikkében.

„Zádor Ervin arcáról patakokban ömlött a vér, és a róla készült fotó bejárta a világot. A kommunista diktatúrával szembeni ellenállás jelképévé vált fotót a Le Figaro tavaly, a riói olimpiai előtt a sporttörténelem tíz legcsodálatosabb fényképe közé választotta.”

Elsírta magát ajándékán a legendás Zádor Ervin lánya

Édesapjuk világhírű fotóját kapták egy molinóra nyomtatva a Zádor leszármazottak a MOM Sport ügyvezető igazgatójától, Buranits Ildikótól. 1956. december 5-én az olimpián melbourne-i vérengzésként vált híressé a magyar-szovjet vízilabda márkőzés, ahol a két gólt szerző Zádor Ervin fejét könyökkel verte véresre az orosz Valentyin Prokopov. A meccset ezt követően lefújták.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41289/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?