Blogolj!

Blogstar kávéház

Szívózás

Soros György Brüsszelben és az USA-ban is belehúzott.

A Magyar Hírlap úgy fogalmaz, egy amerikai állampolgár eurómilliókból egyes európai országok választások nyomán alakuló, neki nem tetsző politikájának megfordítását pénzeli az unió központjában.

„Potom 1,3 millió euróból összehozott egy 'civil' hálózatot, és nekiláttak az aknamunkának. Hazánkból a TASZ volt szíves csatlakozni a társasághoz, amelynek célja, hogy a 'rossz útra tért' uniós országok ellen minél hatékonyabbá tegye a központi fegyelmezőrendszert. Értsd: ha szívózol a migránsokkal, család- és nem genderbarát politikában gondolkodsz, támogatod a gyermekvállalást, büntetést kérnek a fejedre.”

Soros belehúz

Álláspont. Valahogy így volt ez a déli határkerítéssel is. A kormány bejelentette, hogy megépíti, mert amíg az Euró­pai Unió nem lép, a nemzetállamoknak kell lépniük Márpedig azóta kiderült: sokáig várhattunk volna a „nagy közös megoldásra", hiába.

Jel

Építkezik, tehát marad a CEU.

Folytatja a felsőoktatási törvénymódosítás elfogadását követően, ideiglenesen félbehagyott építkezést a Közép-európai Egyetem (CEU), már zajlanak a munkálatok a Nádor utcában, az intézmény egyik régi épületét renoválják – adja hírül a Népszava.

„Az, hogy a CEU folytatja a munkát, egyértelműen annak a jele lehet, hogy bizakodóak a Budapesten maradásukkal kapcsolatban.”

Tovább építkezik Budapesten a CEU

Folytatja a felsőoktatási törvénymódosítás elfogadását követően, ideiglenesen félbehagyott építkezést a Közép-európai Egyetem (CEU), már zajlanak a munkálatok a Nádor utcában, az intézmény egyik régi épületét renoválják - értesült lapunk. A CEU budapesti terjeszkedését jelentő fejlesztés hat egyetemhez tartozó épületet és egy üres telket érintett a Nádor utca, az Arany János utca, az Október 6.

Rombolás

Lebőgött a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Staudt Gábor percekig nem bírta felfogni, mit kérdez tőle a Hír TV műsorvezetője, majd kínjában a riportert kezdte el sértegetni, arra viszont nem válaszolt, hogy pártelnökéhez hasonlóan ő is bocsánatot kérne-e a Jobbik által az elmúlt években megsértett zsidóktól és a cigányoktól – szúrta ki a PestiSrácok.

„Nem tudom, hogy mire gondolt Vona Gábor. Most szerintem önök rombolják a műsor minőségét, hogy ilyen húzdmeg, ereszdmegekkel… Ez szakmailag egy nagyon gyenge kérdés volt, ne haragudjon.”

Teljes lebőgés: a jobbikos politikus percekig nem bírta fölfogni, mit kérdez tőle a műsorvezető (Videóval!)

Egészen hihetetlen jelenetek játszódtak le hétfőn a Hír TV Newsroom című műsorában. A jobbikos Staudt Gábor hosszú percekig nem tudta fölfogni, értelmezni a műsorvezető kérdését. Teljesen lefagyott, majd kínjában a riportert kezdte el sértegetni, minősítgetni. Arra viszont nem válaszolt, hogy ő is bocsánatot kérne-e a pártja által az elmúlt években megsértett zsidóktól és a cigányoktól.

Hiány

Dolgozókat keresnek a nagyobb hazai áruházláncok.

Egyre nagyobb gondot okoz a munkaerőhiány a kereskedelemben, annak ellenére, hogy az elmúlt egy évben átlagosan 20 százalékkal nőttek a fizetések – olvasható a Hirado.hu-n.

„A Híradó megkereste a 7 legnagyobb cégcsoportot, akiknek a válaszaiból kiderül, komoly létszámgondokkal küzdenek. A Lidl-nek például országosan 200, a Spar-nak pedig több, mint 600 betöltetlen állása van. A legtöbben bolti eladót, pénztárost és targoncást keresnek, de hiány van árufeltöltőből, hentesből és csemegepultosból is.”

Dolgozókat keresnek a nagyobb áruházláncok

Egyre nagyobb gondot okoz a munkaerőhiány a kereskedelemben, annak ellenére, hogy az elmúlt egy évben átlagosan 20 százalékkal nőttek a fizetések. Több száz betöltetlen álláshely van a nagyobb áruházláncoknál - ez derült ki az M1-nek küldött válaszokból. Az M1 a legnagyobb cégeket kereste, ahonnan jött válasz, azt írták, hogy több száz embert szinte azonnal fel tudnának venni.

Dac

Sokkal halálosabb a rák, ha alternatív „gyógymódokhoz” nyúlunk.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, egy most publikált kutatás eredményei szerint drasztikusan csökkennek a daganatos betegek gyógyulási esélyei akkor, ha minden racionális érv dacára elutasítják a bevett terápiákat, és helyettük csodaszerekre bízzák az életüket.

„Különösen súlyosnak tűnik az alternatív gyógymódok túlélési esélyeket csökkentő hatása, ha figyelembe vesszük, hogy ezeket gyakrabban választják a fiatalabb, jobban iskolázott, kevesebb egyéb betegségben szenvedő betegek. Nekik bizonyított hatásosságú gyógymód alkalmazása esetén nagyobb esélyük lenne a gyógyulásra. De átgondolatlan döntésükkel ezt az előnyt visszájára fordítják.”

Sokkal halálosabb a rák, ha alternatív „gyógymódokhoz" nyúlunk

Egy most publikált kutatás eredményei szerint drasztikusan csökkennek a daganatos betegek gyógyulási esélyei akkor, ha minden racionális érv dacára elutasítják a bevett terápiákat, és helyettük csodaszerekre bízzák az életüket. A daganatos betegségekben szenvedők a legkiszolgáltatottabb fogyasztói csoport. Az életét féltő beteg és családtagjai bármilyen reménybe belekapaszkodnak, ilyenkor hajlamosak olyan irreális állításokat is elhinni, amelyeket különben azonnal elutasítanának.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41325/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?