Blogolj!

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

Újabb súlyos terrorcselekményt követtek el Spanyolországban nem sokkal a csütörtöki barcelonai merényletet követően. A legfrissebb hírek szerint a katalán rendőrség agyonlőtt öt feltételezett terroristát egy éjszakai akcióban, akik a tömegbe gázoltak.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a lelőtt emberek gázolásos merényletet követtek el egy Audi A3 autóval a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában, és hét embert megsebesítettek, kettőt közülük súlyosan. A támadók autója felborult, a rendőrség tüzet nyitott rájuk, amikor kimásztak a kocsiból. Négyen azonnal meghaltak, az ötödiket súlyos állapotban vitték kórházba, de nem sokkal később ő is meghalt.

A rendőrségi akcióról és az egyik támadó lelövéséről videói is készült, amit egy brit turista vett fel telefonjával. A támadón láthatóan robbanómellény volt és fogott is valamit a kezében, de később kiderült, hogy a mellény nem volt veszélyes.

A helyi média szerint a cambrilsi gázolók nekihajtottak egy rendőrautónak is, amellett, hogy járókelőket gázoltak el.

A rendőrség azt is közölte, hogy a gyanúsítottak robbanómellényt hordtak a testükön. Ez azt is jelenti, hogy a merénylet sokkal több áldozatot is szedhetett volna, ha sikerül működésbe hozniuk a bombákat, melyeket később a rendőrök semmisítettek meg.

Azt még vizsgálják, hogy pontosan milyen összefüggés van a csütörtöki barcelonai és az éjszakai cambrilsi merénylet között. Joaquín Forn katalán belügyminiszter azt mondta: a hét embert megsebesítő gázolásos merényletet ugyanúgy követték el, mint a barcelonait. Azt nem árulta el, hogy a hatóságok milyen más kapcsolatot látnak a két eset között. Megerősítette, hogy a barcelonai merényletben gázoló kisteherautó sofőrje még mindig szökésben van.

A katalán rendőrség tájékoztatása szerint még szerdán, a Cambrilstól délre fekvő Alcanar városában (Barcelonától 200 kilométernyire délre) robbanás is történt két épületben. Egy ember meghalt, hatan megsérültek. Nagy mennyiségben találtak gázpalackokat, valószínűleg az egyik helyiségben a gáz felhalmozódása okozta a robbanást. A rendőrség eredetileg külön kezelte az ügyet, de a barcelonai merénylet után úgy vélik, kapcsolat lehetett a cambrilsi támadók és az alcanari robbanás között. Azt feltételezik, hogy az épületekben robbanóeszközöket készítettek.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41380/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Barcelona,Cambrils,terrortámadás
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-08-22 16:08:48
IGEN EZT KELL TENNI MÁST NEM ÉRDEMELNEK.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.08.17. 05:15
Orbán és Merkel közeledése, az MSZP és a DK összeolvadása, az ellenzék cicaharca, a mágneses mező drámai vándorlása és Vajna Tímea spirituális kapaszkodója szombati online lapszemlénkben.

Tanévkezdéstől ismét a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

2019.08.16. 11:45
Augusztus 21-étől változik a nagykörúti villamospótlás rendje. Iskolakezdéstől, vagyis szeptember 2-ától újra a teljes vonalon jár majd a 4-es és a 6-os …

Blogstar kávéház

2019.08.16. 05:10
A mentősök morgolódása, az ellenzék pozícióharcai, Salvini szabadságharca, Napóleon páratlan zsenialitása és Radics Gigi feszes popsija pénteki online lapszemlénkben.

Túszt ejtett és rendőrökre lőtt egy férfi Philadelphiában

2019.08.15. 08:00
Helyi idő szerint az esti órákban lövöldözés tört ki szerdán Philadelphiában, az elkövető túszokat ejtett és hat rendőrt meglőtt.

Blogstar kávéház

2019.08.15. 05:20
A magyarok felelőtlen száguldozása, Márki-Zay dermesztő hazugságai, az előválasztás elmérgesedése, Németország kettéosztottsága és Halle Berry melltartóellenessége csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.08.14. 05:15
A honvédség gránátgate-je, Gyurcsány riogatása, az ellenzék zsaroló hadjáratai, a migránsok integrációjának bukása és Demcsák Zsuzsa csipkelődése szerdai online lapszemlénkben.

Többmillió forinttal díjazza a Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosság fejlesztését

2019.08.13. 16:45
Díjat hoz létre a Pénzügyminisztérium (PM) a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó …

Jövő héten kezdődik a Szentendrei út felújítása

2019.08.13. 16:20
Készüljön fel mindenki, ugyanis jövő szerdán kezdődnek meg a Szentendrei út felújítási munkálatai a Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca között.

Késsel támadt járókelőkre egy férfi Sydney-ben

2019.08.13. 08:05
A támadó több embert is meg akart késelni, de a járókelők hamar ártalmatlanították, majd a rendőrök őrizetbe is vették.

Már többszáz repülőjáratot töröltek Hongkongban a tüntetések miatt

2019.08.13. 06:50
Több mint háromszáz járatot törölt a hongkongi nemzetközi repülőtér vezetése helyi idő szerint kedden reggel, miután a légikikötőben ötödik …

Ezeket a cikkeket olvastad már?