Blogolj!

Újabb gázolásos merénylet történt Spanyolországban - Frissítve

Újabb súlyos terrorcselekményt követtek el Spanyolországban nem sokkal a csütörtöki barcelonai merényletet követően. A legfrissebb hírek szerint a katalán rendőrség agyonlőtt öt feltételezett terroristát egy éjszakai akcióban, akik a tömegbe gázoltak.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a lelőtt emberek gázolásos merényletet követtek el egy Audi A3 autóval a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában, és hét embert megsebesítettek, kettőt közülük súlyosan. A támadók autója felborult, a rendőrség tüzet nyitott rájuk, amikor kimásztak a kocsiból. Négyen azonnal meghaltak, az ötödiket súlyos állapotban vitték kórházba, de nem sokkal később ő is meghalt.

A rendőrségi akcióról és az egyik támadó lelövéséről videói is készült, amit egy brit turista vett fel telefonjával. A támadón láthatóan robbanómellény volt és fogott is valamit a kezében, de később kiderült, hogy a mellény nem volt veszélyes.

A helyi média szerint a cambrilsi gázolók nekihajtottak egy rendőrautónak is, amellett, hogy járókelőket gázoltak el.

A rendőrség azt is közölte, hogy a gyanúsítottak robbanómellényt hordtak a testükön. Ez azt is jelenti, hogy a merénylet sokkal több áldozatot is szedhetett volna, ha sikerül működésbe hozniuk a bombákat, melyeket később a rendőrök semmisítettek meg.

Azt még vizsgálják, hogy pontosan milyen összefüggés van a csütörtöki barcelonai és az éjszakai cambrilsi merénylet között. Joaquín Forn katalán belügyminiszter azt mondta: a hét embert megsebesítő gázolásos merényletet ugyanúgy követték el, mint a barcelonait. Azt nem árulta el, hogy a hatóságok milyen más kapcsolatot látnak a két eset között. Megerősítette, hogy a barcelonai merényletben gázoló kisteherautó sofőrje még mindig szökésben van.

A katalán rendőrség tájékoztatása szerint még szerdán, a Cambrilstól délre fekvő Alcanar városában (Barcelonától 200 kilométernyire délre) robbanás is történt két épületben. Egy ember meghalt, hatan megsérültek. Nagy mennyiségben találtak gázpalackokat, valószínűleg az egyik helyiségben a gáz felhalmozódása okozta a robbanást. A rendőrség eredetileg külön kezelte az ügyet, de a barcelonai merénylet után úgy vélik, kapcsolat lehetett a cambrilsi támadók és az alcanari robbanás között. Azt feltételezik, hogy az épületekben robbanóeszközöket készítettek.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41380/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Barcelona,Cambrils,terrortámadás
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-08-22 16:08:48
IGEN EZT KELL TENNI MÁST NEM ÉRDEMELNEK.
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.12.07. 01:55
Ángyán József veszprémi borítása, az MSZP beismert hazugsága, a győri késelés pszichológiája, Kisó durva csattanásai és Hódi Pamela habos-babos esküvője szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.12.06. 05:20
Horváth Csaba trükkös garázsadója, a brit választás kiszámíthatatlansága, Franciaország lebénulása, az Európai Unió válsága és Palvin Barbi őrjítő idomai pénteki online lapszemlénkben.

Megkéseltek egy tanárt egy győri középiskolában

2019.12.05. 13:45
Csütörtökön, dél környékén megszúrtak egy tanárt a győri Jedlik Ányos középiskolában - számolt be róla az Index olvasói értesítések alapján.

Blogstar kávéház

2019.12.05. 02:55
A Nemzeti Kulturális Alap kivégzése, Gothár Péter bújtatása, Niedermüller Péter könyörgése, Gyurcsány Ferenc keresztapasága és Hosszú Katinka kálváriája csütörtöki online lapszemlénkben.

Egy majdnem száz méter hosszú szerelvény vonul át a fél országon

2019.12.04. 15:25
A 95 méter hosszú és 309 tonnás szerelvény szerda éjjeltől péntek hajnalig vonul végig Győr mellől Tiszaújvárosba. Lezárásokra kell számítani.

Blogstar kávéház

2019.12.04. 04:20
A NATO belháborúja, a Soros-blog hisztériája, a bunda büntetése, a transzgenderizmus gondolatrendőrsége és Voksán Virág anyai ajándéka szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.12.03. 05:10
Karácsony behavazódása, a Médiatanács fideszes megszállása, a Momentum elbaltázott taktikázása, a nemi identitás listázása és Szabó Zsófi anyai lelkiismeret-furdalása keddi online lapszemlénkben.

Tovább folytatódik az iszlám térnyerés Nyugat-Európában

2019.12.02. 20:20
Olyan elkeserítő hírekről számolt be Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója, miszerint folytatódik az iszlám térnyerés Nyugat-Európában, a legszerényebb …

Blogstar kávéház

2019.12.01. 22:00
Brüsszel durva példastatuálása, a bevándorlók beözönlése, Európa kincses felelőssége, Izrael drónrobbanása és Bocskor Bíborka adventi áldása online lapszemlénkben.

Szakadékba zuhant egy busz Tunéziában, legalább 22-en meghaltak

2019.12.01. 18:55
A tunéziai hatóságok vasárnapi közlése szerint szakadékba zuhant egy turistabusz, a balesetben legkevesebb 22 ember életét vesztette és 21-en pedig megsérültek.

Ezeket a cikkeket olvastad már?