Blogolj!

Blogstar kávéház

Márka

Károkat okozhat Spanyolországnak a terrorizmus.

Míg 2015-ben Spanyolország volt a legnépszerűbb úti cél a turisták körében az unióban az Eurostat adatai szerint, valószínűleg a következő néhány hétben visszaesés tapasztalható majd, a hotelekben sorra mondják vissza a hétvégére szóló foglalásokat – írja a Hirado.hu.

„Az elmúlt napokban történt események csak rövidtávon éreztetik majd hatásukat a turizmus szempontjából. A szakértő szerint ez azért lehetséges, mert a belső turizmus – többek között a labdarúgás, vagy a látványosságok miatt – nem áll le, illetve Barcelona, és Párizs is az erős turisztikai márkának számítanak.”

Veszíthet Spanyolország a terrortámadások miatt

Míg 2015-ben Spanyolország volt a legnépszerűbb úti cél a turisták körében az unióban az Eurostat adatai szerint, valószínűleg a következő néhány hétben visszaesés tapasztalható majd. A hotelekben sorra mondják vissza a hétvégére szóló foglalásokat, és rövidtávon a szakértő szerint sem lesz nagy turistatömeg Barcelonában.

Vakság

Egyértelmű az összefüggés a terrorizmus és a migráció között.

Az illegális bevándorlás legfrissebb áldozata a Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint Spanyolország, ahol – láss csodát – már fel is ütötte fejét a terrorizmus – elemez a Magyar Idők.

„Aki ezen legújabb vérfürdő után sem látja az összefüggést a migráció és a gyilkos terrorizmus között, az vagy vak, vagy ami rosszabb, önmaga is a Soros-terv megvalósításán dolgozik. Ismét le kell írnunk, hogy Orbán Viktornak igaza volt, amikor egyértelműen kijelentette, 'nem minden migráns terrorista, de minden terrorista migráns'. Hány halott kell még a brüsszelitáknak, hogy ezt végre belássák?”

Méghogy nincs összefüggés a migráció és a terrorizmus között? | Magyar Idők

Az elmúlt napok hírei folyamatosan arról szóltak, hogy az illegális bevándorlás legfrissebb áldozata Spanyolország - a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) legfrissebb adatai szerint a spanyolok idén már háromszor annyi illegális bevándorlót fogadtak, mint a múlt év ugyanezen szakaszában -, ahol már fel is ütötte fejét a terrorizmus, egészen pontosan Katalóniában.

Hagyaték

Augusztus 20-a mint egyetemes magyar nemzeti búcsú.

Szent István művének lényege: az önállóság, a nemzeti függetlenség mindenek előtt való, s ennek előfeltétele a szilárd államhatalom, amely egyben a szabadság és a rend garanciája – idézi Antall József gondolatait a Magyar Hírlap.

„Mi, mai magyarok 'egy ezredévi szenvedés' után is azért maradhattunk meg, mert első szent királyunk tiszta hittel és erős kézzel egyesítette a magyar népet, megvédte az országot minden ellenségtől, és egyenrangú, független tagként beillesztette az európai népek nagy családjába. Amíg őrizzük és vállaljuk Szent István szellemi és politikai hagyatékát, van esély s remény, hogy még sokáig tart számunkra a kegyelmi idő.”

Kegyelmi pillanat

„Szent István napja valamiképpen úgy helyezkedett el a magyarság köztudatában, mint akár a karácsony, a húsvét, a pünkösd... Egy nap, amelyet mindenki úgy ünnepelt, mintha a saját neve napját ülné" - írta anno Krúdy Gyula. Ennek szellemében Antall József 1993.

Hiány

Súlyos jogsértések az óvodákban.

A Népszava cikk szerint ahogyan az iskolákban, úgy az óvodákban sem tesz eleget az állam a fogyatékossággal élő gyerekek kiemelt védelmével kapcsolatos kötelezettségének.

„Az óvodák többségének súlyos szakemberhiánnyal kell szembenéznie, több helyen azért sem tudják megoldani az SNI-s gyerekek szakszerű nevelését, mert egyáltalán nincs gyógypedagógus –állapította meg az alapvető jogok biztosa.”

Súlyos jogsértések az óvodákban

Ahogyan az iskolákban, úgy az óvodákban sem tesz eleget az állam a fogyatékossággal élő gyerekek kiemelt védelmével kapcsolatos kötelezettségének - állapította meg az alapvető jogok biztosa. Nem érvényesül a hazai köznevelés rendszerében az a követelmény, hogy a sajátos nevelési igényű (SNI), fogyatékossággal élő óvodásokat inkluzív, befogadó módszerrel, tehát az ő különleges igényeik szerint neveljék - állapította meg legfrissebb jelentésében az alapvető jogok biztosa.

Bulibáró

Vajnának is megtetszhetett a Rogánt és Habonyt helikoptereztető cég.

Andy Vajna filmügyi biztos és felesége, Vajna Tímea ugyanazzal a helikopterrel repülhetett, mint korábban Rogán Antal a családjával egy celebesküvőre és Habony Árpád, amikor a sajtó elől menekült Makaóból hazaérve – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

„A helikopter megszólalásig hasonlít arra a gépre, amivel Rogán Antal bulibáróként, a puritán elvekről szóló ígéreteit semmibe véve egy hétvégi celebesküvőre ment, majd a mándoki kastély elnöki lakosztályában hajtotta álomra a fejét.”

Vajnának is megtetszhetett a Rogánt és Habonyt helikoptereztető cég

Andy Vajna filmügyi biztos és felesége, Vajna Tímea ugyanazzal a helikopterrel repülhetett, mint korábban Rogán Antal a családjával egy celebesküvőre és Habony Árpád, amikor a sajtó elől menekült Makaóból hazaérve. Negyedik házassági évfordulójuk alkalmából helikopterrel vitte repülni Vajna Tímeát Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, aki egyébként MKB-hitelből vásárol be a legfrissebb hírek szerint - vette észre a Hír TV.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41411/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.15. 05:35
Forradalmi gigademonstráció, kommunikációs csodafegyver, globális alvási krízis, Schiffer gátja és Magdi anyus előrelátása csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.14. 03:15
Ellenzéki morzsolódások, mogorva migránsok, megosztott hazafiak, a kutyapárt nem létező ellensége és Erdély pszichothrillere szerdai online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?