Blogolj!

Blogstar kávéház

Konvenció

Az ideológiai törésvonalakra a média és Donald Trump is rájátszik.

Az amerikai szobordöntések és szoborvédő akciók mögött ott lüktet az egész újvilág történelme a függetlenségi háborútól kezdve a rabszolgatartás felszámolásáig, a feketék évszázados jogegyenlőségi harcának győzelméig – nyilatkozza a Magyar Nemzetnek a szakértő, Pintér Károly.

„Az elnök megnyilatkozásait követő heves médiareakciókban nyilvánvalóan az is benne van, hogy az országos média java része – köztük mérsékelt konzervatív médiumok is – rühelli Trumpot, aki felrúgott szinte minden olyan évszázados konvenciót és elvárást, ami az elnöki szereppel összeforrott. Alaptalan vádaskodásokat tweetel az éjszaka közepén, nyilvánosan veszekszik neki nem tetsző újságírókkal, az ország hagyományos szövetségeseit sértegeti, és még sorolhatnánk. Azzal még nem egyesíti a nemzetet, hogy a Tegyük ismét naggyá Amerikát (Make America Great Again) szlogent ismételgeti. Ami a profi republikánus politikusok esetében természetes volt, hogy ilyenkor a legteljesebben el kell ítélni a fehér felsőbbrendűség hirdetőit, az nála nem evidencia.”

Nem fekete-fehér az amerikai történelem

Szerdára virradóra eltüntettek minden, a déli államok vereségével végződő polgárháborúra emlékeztető szobrot a marylandi Baltimore-ban. Ez a megoldás a feszültség oldására? - Pragmatikus a megoldás, nyilván meg akarták előzni a virginiai Charlottesville-ben látott konfliktust. A polgármester gyorsan egyeztetett a városvezetőkkel, és mindenki azt mondta, hogy persze, persze, gyorsan essünk túl rajta.

Borzalom

Házról házra számolják fel az Iszlám Állam fővárosát.

Június hatodika óta tart a szíriai Rakka ostroma, a Szíriai Demokratikus Erők az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje és az amerikai különleges erők segítségével ez idő alatt a város kicsivel több mint a felét foglalta vissza – tudósít képriportjában a 444.hu.

„Az ENSZ becslése szerint az Iszlám Állam által ellenőrzött városrészekben 20-50 ezer civil maradt. A beszámolók borzalmas körülményeket írnak le: az élelmiszer- és gyógyszerhiány mellett mára orvos sem maradt a 'kalifátus' területén. Az ostromlott városrészben rekedtek sem kímélik az Iszlám Állam mesterlövészei, de a koalíciós erők légitámadásai sem. Csak a múlt héten több mint harmincan, köztük kilenc nő és tizennégy gyerek vesztette életét légicsapás következtében Rakkában.”

Házról házra számolják fel az Iszlám Állam fővárosát - kepek

Június hatodikán indult meg az Iszlám Állam fővárosának, a szíriai Rakkának ostroma. A Szíriai Demokratikus Erők az az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje és az amerikai különleges erők segítségével ez idő alatt a város kicsivel több mint a felét foglalta vissza.

Bizonyítás

Fantasztikus reklám volt Magyarországnak a vizes vb.

Így összegez az Origónak adott nagyinterjúban Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, aki – annak ellenére, hogy sokan támadják – kitartana, és még hatékonyabbá tenné a szövetségi munkát.

„Ne felejtsük el, hogy Budapest nemrég még kandidált a 2024-es nyári olimpiai játékokra. Sok kritikus azt mondta, hogy Budapestnek nincs tapasztalata egy megasportesemény megszervezésére és megrendezésére. Kiderült, hogy a magyarok extrém körülmények között tudnak szervezni. Az úszás tekintetében ambícióink között van, hogy az úszó világkupa egyik eseménye Budapesten legyen. A magyar emberek bebizonyították, hogy képesek a lehető legjobban helytállni.”

Bienerth: Magyarország kiválóan vizsgázott

Kiválóan vizsgázott Magyarország a budapesti vizes világbajnoksági ciklussal, fantasztikus reklám volt az országnak ez a nyár. Erről is beszélt a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Bienerth Gusztáv az Origónak adott interjújában. A FINA nagyon elégedett volt, a következő években több nagy versenyt is hazánkban rendeznek.

Vállalkozás

Kincset rejthetnek az elhagyott gyümölcsösök.

Igazán különleges gyümölcsöskertet alakított ki a Barna család Kecskemét külterületén, a Kárpát-medence őshonos fajtáinak megőrzéséért dolgoznak, több száz egyedi gyümölcsfajtát mentenek meg – számol be róla a Hirado.hu.

„Barnáék arra vállalkoztak, hogy megmentik nagyszüleink kihalófélben lévő különleges almáit, körtéit, cseresznyéit, szilváit és tovább szaporítják őket. A fél országot bejárva, Banától Vértesacsán át Tiszadobig, Hercegszántótól Szadán, Noszvajon át Komlóskáig számos értékes tájfajtát gyűjtöttek össze. Faiskolájukban egyedül almából és körtéből 50-50 fajta található.”

Kincset rejthetnek az elhagyott gyümölcsösök

Több száz gyümölcsfajta feledne merülésbe, ha nem lennének a Barna családhoz hasonló elhivatottak, aki küldetésüknek tartják a Kárpát-medence őshonos fajtáinak megőrzését. A puszta közepén áll a Barna család tanyája, Kecskemét külterületén. A 23 ezer négyzetkilométernyi terület korábban szántóföld volt, ám mára egy igazán különleges gyümölcsöskertté alakult át.

Holdfoglalás

Falut hozna létre az európai űrügynökség a Holdon.

Már 2018-ban a Holdra vinné mobiltornyát a Part-Time Scientists német startup, amely az Európai Űrügynökséggel együttműködve egy költséghatékony, fenntartható holdfalu létrehozását tervezi, ennek fontos eleme az olcsó kommunikáció a Földdel, ebben segíthet a startup által felhúzott állomás – írja a 24.hu.

„A hosszú távú cél ugyanis az, hogy a startup kivegye a részét az Európai Űrügynökség által tervezett holdfalu megépítésében, és hozzájáruljon, hogy a jövő holdlakói könnyebben és olcsóbban kommunikálhassanak a Földdel. A tervek szerint gyakorlatilag olyan könnyű lesz hazaszólni, mintha itthon telefonálnánk a szomszédnak.”

Falut hozna létre az európai űrügynökség a Holdon

Már 2018-ban a Holdra vinné mobiltornyát a Part-Time Scientists német startup, amely az Európai Űrügynökséggel együttműködve egy költséghatékony, fenntartható holdfalu létrehozását tervezi. Ennek fontos eleme az olcsó kommunikáció a Földdel, ebben segíthet a startup által felhúzott állomás.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/41436/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Horrorfilmbe illő sílift-baleset Grúziában

2018.03.16. 16:20
Több sérültje is van annak a rendkívül ijesztő balesetnek, amiben egy sílift rongálódott meg a grúz Gudauri síterepen. Magyar síelők is voltak a helyszínen, de ők szerencsésen megúszták a …

Híd omlott össze Miamiban, többen meghaltak

2018.03.16. 07:30
Még csak néhány nappal ezelőtt állították fel azt a gyalogoshidat, ami összeomlott Miamiban. Többen is meghaltak a szörnyű balesetben.

Több tonna arany hullott az égből

2018.03.16. 07:00
Szürreális baleset történt egy jakutföldi repülőtéren. Egy repülőből több mint száz aranytömb hullott a kifutópályára.

Blogstar kávéház

2018.03.16. 04:50
Gyurcsány pálfordulása, Orbán fenyegetése, Soros-jelöltek, migráns Táncsics, védőszentek és hétpróbás bűnözők pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?